Jovičić svestan izazova: "Postavili smo standard koji želimo da prevaziđemo"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.06.2018.
17:22
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Vezni fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić kazao je da ekipu čeka težak zadatak da u nastupajućoj sezoni prevaziđe standarde postavljene u prethodnoj.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nakon tronedeljne pauze fudbaleri Crvene zvezde počeli su u ponedeljak pripreme za novu sezonu u kojoj će očekivanja navijača biti još veća zbog svega što je urađeno u minuloj.

Crveno-beli su u prošloj sezoni osvojili titulu i prezimili u Evropi posle gotovo tri decenije, pa i Branko Jovičić rezonuje da će ekipi biti teško da podigne standard.

"Već za mesec dana nas očekuje prva utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona. Sigurno je sada pred nama još teži zadatak jer smo prošle godine postavili standard koji sada želimo da prevaziđemo. Zvezda je veliki klub, svake godine se od nas očekuju najveći uspesi, a mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo očekivanja naše armije navijača", kazao je Jovičić.

Ekipa će do četvrtka raditi u Beogradu po jako teškom vremenu, ali je za utehu to što vrlo brzo sledi selidba na Zlatibor gde će uslovi biti mnogo bolji.

"Nije baš prijatno trenirati na ovako visokim temperaturama, ali tu ništa ne možemo da promenimo. I prošle godine su nas dočekale velike vrućine, ali mi smo profesionalci i to nam ne smeta. Prilagođavamo se, treniramo dva puta na dan, a uskoro ćemo se preći na planinu gde nas očekuje prijatnije vreme za rad", dodao je defanzivni vezni crveno-belih.

Centralni deo priprema za nastupajuću sezonu fudbaleri Crvene zvezde odradiće u Austriji od 23. juna do 3. jula, gde je planirao i odigravanje četiri kontrolne utakmice.

"To nam je najvažniji deo priprema, baza za sve što nas čeka u Austriji, kao i kasnije kada počne takmičarski deo sezone. Moramo što bolje da se pripremimo, moramo da budemo maksimalno koncentrisani i motivisani kako bismo to odradili na najbolji mogući način", ističe Jovičić.

Prvi takmičarski meč u novoj sezoni crveno-bele čeka 10. ili 11. jula. Već za sedam dana saznaće ko će im biti rival u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Svake godine su velika očekivanja od Zvezde, naši navijači nas uvek motivišu. Ne bismo mnogo govorili i obećavali, kao što je juče rekao šef Milojević idemo utakmicu po utakmicu. Čekamo da vidimo ishod žreba, pa ćemo se u skladu sa protivnikom dalje spremati", poručio je Jovičić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke