Jovičić na desnom beku? Može!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 31.03.2019.
15:46
Izvor: Sportske.net

Naučio je Vladan Milojević svoje izabranike da budu polivalentni i da mogu da odgovore na više pozicija na terenu.

Beta/Mlađan Ivanović/Ev
Beta/Mlađan Ivanović/Ev

Povezane vesti

Mnogo puta do sada imali smo prilike da gledamo kako igrači Crvene zvezde nastupaju na pozicijama u timu koje im nisu primarne i kako to rade na jako dobar način.

Najbolji primer je Marko Gobeljić koji može da pokrije nekoliko pozicija na terenu, a njegovim stopama krenuli su Filip Stojković, Milan Gajić, Branko Jovičić i mnogi drugi.

Jovičić je na jučerašnjoj utakmici sa Mačvom poslednjih deset minuta proveo na terenu i "pokrio" poziciju desnog beka, dok je Milan Gajić otišao uz levu aut liniju i igrao umesto zamenjenog Rodića.

"Rodić se posle skoro dva meseca pauze zbog povrede vratio na teren i nije mogao da izdrži svih 90 monuta, što je i normalno. Ušao sam na desnu stranu da ga zamenim", rekao je Jovičić.

Momak koji inače igra u veznom redu podsetio je na period kada je Filip Stojković igrao kao štoper.

"Svako od nas zna kako da se ponaša na više pozicija na terenu. To smo videli i kada je Stojković ograo nekoliko utakmica na mestu štopera. Dosta radimo na taktičkim detaljima, tako da mi nije bio problema da se snađem kao desni bek", dodao je 'Bakula'.

Crvena zvezda je slavila u duelu sa Mačvom sa 2:1. Naredna utakmica igra se već u sredu i to u Bačkoj Palanci protiv OFK Bačke.

"Znamo kako treba da igramo, verujem da će utakmica biti slična ovoj sa Mačvom. Moramo maksimalno koncentrisani da uđemo u utakmic, poznato je da je u Bačkoj Palanci uvek nezgodno igrati. To nam je motiv više da ih pobedimo", poručio je Jovičić.

Crvena zvezda je dva kola pre kraja overila prvo mesto na tabeli, tako da će na startu plej-ofa ugostiti Radnički iz Niša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke