Jovičić: "Moramo da budemo i profesionalci, ali i odgovorni"

  • Autor: Milovan Longinov

  • 02. april 2020.

  • 10:06

  • Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk

  • facebook
  • twitter
  • email

Branko Jovičić govorio za sajt kluba o teškim vremenima usled pandemije koronavirusa.

Jovičić:
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport©
Branko Jovičić se nalazi u rodnoj Raškoj gde vredno trenira i pored obavezne izolacije. Zvezdin prvotimac pokazuje da ima i veliko srce, tako što pomaže svojim starijim sugrađanima u ovim teškim vremenima, rekao je i za sajt kluba.

"Malo ko je mislio da će prvenstvo biti prekinuto, da će ova bolest ovako jako zavladati, ali početkom meseca smo videli da se čitava planeta bori protiv ovog nevidljivog protivnika. Mi smo na terenu borci, tako shvatamo i ovu situaciju. Moramo se pridržavati pravila izolacije, jer je to put do „uspeha“. Što se tiče ovih „mini-priprema“ u ovom periodu, mi smo u stalnom kontaktu sa trenerom Stankovićem i njegovim pomoćnicima što je veoma bitno. To je pre svega važno zbog naše forme i sigurno da će ovo biti jedan veliki minus za nas, jer smo ušli u takmičarski ritam. Međutim, radimo te vežbe preventive, kao i aerobne vežbe i vežbe snage koje će nam pomoći da se što brže vratimo u prepoznatljivu formu. Svakodnevno se čujemo sa trenerima, brinu o nama i po pitanju ishrane i kilaže, kao i kako se osećamo posle treninga. Svi zajedno veoma profesionalno obavaljamo svoj posao u ovom teškom vremenu", rekao je Jovičić za klupski sajt.

On priznaje da je teško bez kolektiva.

"Dosta je neobično, pre svega jer znamo da je fudbal kolektivni sport i da bez rada na terenu se ne može. Ja to najbolje znam, imao sam dve teške povrede i još tada sam uvideo veliku razliku između rada na terenu i van njega. Dosta je teško, ali stručni štab se, zajedno sa klubom, pobrinuo da nam se obezbede sve rekvizite, od najmanjih do bicikla i trake za trčanje, a to je nama veoma bitno. Svi očekujemo da će biti sve teže slušajući nadležne organe, tako da se zato klub odlučio da nam i na taj način pomogne kako mi ne bi ugrozili okolinu"
, ističe popularni Bakula.

Dok je u rodnom gradu, ne propušta priliku da pomogne starijima.

"Normalno je da se svi pomažemo u ovim teškim vremenima. Treba pomoći kako starijim, tako i mlađim, svaki dan na televiziji od svih odgovornih ljudi zaduženih za našu bezbednost i zdravlje slušamo da što manje izlazimo napolje. Stavio sam se na raspolaganje svojim sugrađanima, da im pomognem oko snabdevanja, zajedno sa društvom. Mlađi smo, izdržljiviji i mi sad čuvamo njih, kao što su oni čuvali nas"
, zaključio je Jovičić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari