Jović poručuje Šaponjiću: "Dođi u Zvezdu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.04.2015.
21:17
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Veliki prijatelji i reprezentativni saigrači Luka Jović i Ivan Šaponjić slove za velike nade srpskog fudbala. Njihovo prijateljstvo ne može da poremeti ni činjenica da nastupaju za najveće rivale srpskog klupskog fudbala ali Luka Jović ne krije da bi vole

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Topčidersko brdo, ulica Ljutice Bogdana i Humska, dva kluba ogromne tradicije koji kroz istoriju dele mnogo toga zajedničkog osim lokacije na kojima bitišu njihovi stadioni.

Crvena zvezda i Partizan kroz istoriju su davali mnoge vrhunske reprezentativce, neretko se dešavalo da za nacionalni tim nastupaju u isto vreme momci koji u datom trenutku na klupskom nivou brane boje "večitih".

Novo vreme donelo je i neka druga "pravila igre". Kvalitet domaće lige nije takav da prvotimci Crvene zvezde i Partizana tako često dobijaju priliku da igraju za nacionalni tim ali u mlađim kategorijama to nije slučaj.

U datom trenutku za tandem kadetske reprezentacije Srbije koji čine Luka Jović i Ivan Šaponjić nastupa za "večite rivale". Veliki su drugovi, u reprezentaciji funkcionišu fantastično, ali ih razdvaja samo jedna "sitnica".

"Slažemo se, znamo tačno gde se ko nalazi u nekom momentu, to je najveća prednost nas kao tandema" počinje priču napadač Partizana Ivan Šaponjić.

"Različiti smo, ali to što on ima meni nedostaje i obrnuto. Dopunjavamo se. Kod selektora Nikolića smo baš igrali sve utakmice u tandemu, mnogo dobro smo se uklopili" nadovezuje se Luka Jović.

Kako sada stoje stvari Srbija će u ovoj dvojici momaka imati vrhunske napadače na reprezentativnom nivou. Samo, Luka Jović ne bi imao ništa protiv da sa svojim kolegom iz nacionalnog tima igra u paru i na klupskom nivou.

"Bilo bi mu dobro da pređe u Zvezdu da nastavimo i u klubu da se dobro slažemo..." poručuje Jović.

"Nemoguće" odgovara Šaponjić i dodaje,

"Bilo je poziva. Tada nisam imao ugovor sa Partizanom, međutim, klub je brzo reagovao kad su me zvali iz Zvezde" objašnjava Šaponjić.

Malo je poznato i to da je Luka Jović pre potpisivanja stipendijskog ugovora sa Crvenom zvezdom odigrao dve utakmice u dresu Partizana koji ga je takođe želeo u svojim redovima.

"Partizan mi je ponudio stipendijski ugovor i čak sam igrao dve utakmice protiv Žarkova i OFK Beograda. Odlučivalo se gde ću a ja nisam imao dileme. Volim Zvezdu, navijam za nju, odluka je bila laka" objašnjava Jović.

Kadetski reprezentativci Srbije uskoro će se naći na istom terenu u meču koji bi mogao da odluči pitanje prvaka. Želje su različite ali najvažnije da ništa ne može da pokvari sjajno prijateljstvo.

Ivan Šaponjić potpisao bi remi rezultatom 1:1 u kojem bi Luka i on postigli po gol, napadač Crvene zvezde voleo bi da obojica daju po gol ali da crveno-beli slave rezultatom 2:1.

"Večiti derbi" igra se 25. aprila na našem najvećem stadionu. Partizan će do gostovanja Zvezdi odigrati još dve utakmice sa OFK Beogradom i Mladošću, dok crveno-bele čeka još gostovanje Voždovcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke