Joveljić mašta o debiju na derbiju, a ako već mora da bira, zna protiv koga bi voleo da vodi bitku

Autor: Pavle Knežević
sreda 27.02.2019.
16:49
Izvor: Sportske.net

Mladi napadač Zvezde još čeka svoje prve minute u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Primiče se subota i novo izdanje najveće utakmice srpskog fudbala. Svi ljubitelji sporta jedva čekaju novi duel Crvene zvezde i Partizana, pa tako i akteri obe ekipe, dok se 19-godišnji napadač crveno-belih Dejan Joveljić nada debiju u "večitom" derbiju.

"Velika utakmica dolazi za par dana. Iskreno, ne znam da li ću dobiti šansu, ali ako dobijem, siguran sam da ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Ako ne dobijem, idemo dalje. Da li maštam o debiju? Pa naravno, ko ne mašta o tome", kaže Joveljić kroz osmeh.

On je mnogo derbija odigrao u omladinskoj ligi, gde je kako kaže postigao više od 10 golova. Na pitanje novinara da li bi više voleo da igra protiv starijih ili mlađih štopera Partizana, Joveljić jasno kaže.

"Svejedno mi je sasvim. Da, poznajem ove mlađe. Ali, evo, možda bih ipak voleo da igram sa starijima. Ne, nije zbog iskustva, nego se možda malo opuste", kaže Joveljić kroz smeh.

A ako debituje i postigne gol, zna se: "Pravac sever!".

Joveljić se sa novinarima družio u beogradskom hotelu Zepter, u kome su predstavnici kluba i te kompanije produžili sponzorski ugovor. Svečanosti je prisustvovao i iskusni Branko Jovičić, koji jedva čeka derbi.

"Napravili smo i mi i oni lepu uvertiru sa po dve pobede na proleće. Očekujemo fudbalski spektakl, ali za nas je ovo utakmica kao svaka druga. Znamo da derbi može da nam donese mnogo toga, ali za nas je svaka utakmica bitna, pa i ova sledeća", kaže Jovičić.

Ima li treme, iščekivanja?

"Sigurno da ima pozitivne treme. Derbi ne može da se poredi ni sa jednom utakmicom koju smo igrali u Evropi, tako da ima te pozitivne treme", odgovara on.

Imate 15 bodova prednosti, neki navijači kažu da imate "lufta"?

"Iskreno, ne gledamo tako. Videli ste i prošle godine smo tri kola pre kraja osvojili titulu, pa smo igrali maksimalno. Uvek idemo na pobedu, Zvezda je veliki klub i ne trpi loše rezultate", kaže Jovičić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 27.02.2019
18:32

Siguran sam da ni Pavkov ni Bocko ne vole vise Zvezdu od Jovelje zato Jovelji u sledecem derbiju treba dati solidnu minutazu i on ce da ih pocepa.