Još tri kluba podržala Sudijsku komisiju i kritikovala Terzića

 • Autor: Beta

 • 03. mart 2017.

 • 18:16

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Fudbalski klubovi Bačka, Novi Pazar i Borac pridružili su se danas podršci Sudijskoj organizaciji i kritikovali su izjavu generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića vezanu za delegiranje arbitara.

Još tri kluba podržala Sudijsku komisiju i kritikovala Terzića
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
U poslednjih nekoliko dana podigla se velika prašina oko toga ko će suditi predstojeći "večiti" derbi. Pitanje delegiranja sudija pokrenula je Crvena zvezda, odnosno Terzić, koji je upitao Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog čega utakmicu ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović.

Posle izjave Zvezdana Terzića oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS, Zajednice superligaša, ali i Partizan i nekolicina klubova, koji su naveli da treba zaštiti integritet Sudijske organizacije.

Član skupštine Bačke Marjan Rnić, koji je i u Izvršnom odboru FSS-a, rekao je da Terzić "svojim istupom stvara atmosferu linča".

Rnić je u izjavi agenciji Beta naveo da se i sam "suočavao sa pretnjama" i da razume sudije.

"Moj stav je da sve komisije FSS-a moraju da budu nezavisne i samostalne u odlučivanju. Kao predsednik komisije za žalbe vrlo često se nalazim u situaciji u kojoj je sada Sudijska komisija i razumem njihovu poziciju i vrstu pritisaka koju trpe", istakao je Rnić.

Po njegovim rečima, on i bilo ko drugi iz Bačke se neće mešati u rad Sudijske komisije "po cenu da se ispadne iz lige".

"Ne treba podizati tenzije pred bilo koji meč, a pogotovo ne pred 'večiti' derbi. Odgovorno tvrdim da Sudijska komisija ne traži od sudije da navija za neki klub ili da neki klub ne daj Bože oštete. Na ovaj način samo se pravi atmosfera linča. Neka sudije rade svoj posao, a zna se ko treba da ih delegira i analizira njihov učinak", dodao je Rnić.

Novi Pazar je podržao stav klubova Superlige i ocenio da je Terzićevo mešanja u rad Sudijske komisije "neprihvatljivo".

"Potpuno je neprihvatljivo da se funkcioner bilo kog kluba, u ovom slučaju Terzić, direktno meša u rad Sudijske komisije FSS", naveo je generalni sekretar Pazara Senad Hadžifejzović u izjavi dostavljenoj Beti.

Ocenjeno je da srpski fudbal ima "dobrih arbitara koji mogu da sude najvažnije utakmice", a da to nije uvek Mažić, "jedan od najboljih evropskih sudija".

Novi Pazar je naveo da će "uvek podržavati odluke" zvaničnih organa FSS-a, koji imaju "potpunu autonomnost u svom radu".

Borac je poručio da "svako treba da radi svoj posao" i pružio punu podršku organima FSS-a.

"Svedoci smo poslednjih dana da se podigla velika prašina oko delegiranja. Taj posao radi Sudijska organizacija i mi kao klub imamo puno poverenje u rad ove komisije, a ujedno se protivimo trendu da pojedini rukovodioci nekih naših klubova daju sebi za pravo da ne samo komentarišu, već se i direktno mešaju u rad organa FSS. Posebno nas boli činjenica da je reč o ljudima iz 'velikih' klubova koji se podebelo finansiraju iz budžeta države čiji smo ravnopravni članovi i mi 'mali'", navodi se u saopštenju Borca.

Klub iz Čačka je dodao da će istrajati na putu do zacrtanog cilja stigne "isključivo sportskim argumentima na zelenom terenu".

Fudbaleri Zvezde i Partizana igraju sutra od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", u 24. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su prvi na tabeli sa šest bodova više od "večitog" rivala.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari