Jokić analizirao JEDANAEST situacija sa derbija: ''Da je Marković dao gol, bilo bi mnogo problema!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.10.2020.
20:05
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Na kraju, i ocena za Novaka Simovića.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Kako smo već i nagovestili odmah po završetku meča, ovo je još jedan derbi posle kog će se dosta govoriti i u sudijskim odlukama.

Iako je najveću pažnju izazvalo ono što se dešavalo uoči penala za Zvezdu, stručni konsultant TV Arena Sport Zdravko Jokić je u višečasovnom programu realizovanom u saradnji sa AdmiralBet-om večeras analizirao čak 11 potencijalno spornih situacija sa 163. večitog derbija.

U nastavku su njegovi komentari tih situacija

Prvo - Simović nije svirao male prekršaje, dozvolio je da se igra. Puštao je prednost. Ukupno je vrlo dobro obavio ulogu. U tome su mu pomogli i igrači koji su se odlično ponašali, kasnije je bilo i nervoze, ali je on i tada dobro reagovao.

Drugo - Svaka ruka, lakat u lice u skoku je žuti karton (Falćineli - Zdjelar)

Treće - Pomoćnik Ristić je odlično procenio, Falćineli nije bio u ofsajd položaju.

Četvrto - Jedna situacija koja je mogla da eskalira, da li je bio faul na ivici 16 metara kada je igrač Partizana stavio nogu između, a igrač Zvezde se malo okliznuo. Da je Marković postigao gol, bilo bi mnogo problema, negodovanja. Simović je ovde imao sreće. Moje mišljenje je da je bio na ivici, pošto je mislio... on je bio dobro... mislim da je bio prekršaj...

Peto -  Kraj poluvremena, start silovit Banjaka na Bena, mislim da je sudija trebalo da pokaže žuti karton, neumerena snaga, nije cilj lopta. Snažno je ušao u protivnika, ne vodeći računa.

Šesto - Stativa kad je bila. Đurđević je dobro procenio da nije bio ofsajd Gobeljića.

Sedmo - Slobodan udarac Natha. Poslednji igrač Crvene zvezde je igrao, trebalo je da bude udarac iz ugla za Partizan posle šuta Banjaka.

Osmo - Miljkovićev start na Bena. Kramponi idu na članak protivničkog igrača, to je bio žuti karton, mogao je da kasnije kad se završi akcija da pokaže žuti karton. Ali lakše je sa kamerom, teško je na terenu. Iako je išao na loptu, da je bila veća brzina, bio bi to ''crveni problem''.

Deveto - Mislim da je bio korner pre penala. Vidite kako se lopta diže posle udarca u list sa strane. Sudija je bio... evo ga Novak... on je bio na dva metra i odmah je pokazao rukom na korner. Uvek kad je nešto sporno, nema Bože pomozi, dolazi do...

Deseto - Penal! Lopta ide u pravcu i... povlačenje za dres. Jojić - vidi se da je igrao u Nemačkoj, prihvata odluku sudije. Povlačenje je bilo. Igrač pada unazad, ima igrača koji padaju unapred.

Jedanaesto - Isključenje Sanoga. Rukom ili glavom u glavu igrača, to su situacije koje se kažnjavaju kartonom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

54 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Uzice
Monday, 19.10.2020
00:04

Потез Јојића је за сваку осуду. То нас је коштало два бода. Играч таквог искуства то није требало да уради. Потпуно је небитно да ли је, или није био корнер. Пре Јојића, Катаји је вукао Здјелара, па је судија и то требало да види и прекине акцију, али некако није. Иако се све дешавало на пола метра. Какав састав је морао да игра, добро смо одиграли. Навијачи Црвене звезде помињу бункер Партизана, а Стојковић поново неоцењен. То све говори о њиховом квалитету.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Monday, 19.10.2020
00:32

Katai i Udjelar su obostrano drzali jedan drugog za dres... 70% utakmice se igralo ispred Paetizanovog sesnaesterca... nije ni cudo sto su tesko dolazili do Stojkovicevog gola kad ste se branili sa 11 igraca. Bunker gori nego kad igramo protiv Novog Pazara.... ah, da, vas su i oni pobedili... stativa Gobeljica, glava Falcinelija par santimetara pored stative, jednostavno, noje Zvezda imala ni srece danas. A sto se tice Mustafe, da je neka lopta bila malo preciznoja, bio bi gol, tako da se zahvalite Bogu sto je Zvezda lose odigrala...

avatar
dejanera2
Wednesday, 21.10.2020
08:27

A da pogledas jos jednom ali bez predrasuda?
https://youtu.be/WhCj90FemhQ
Obrati paznju na ono sto se vidi na snimku od 00.16 do 00.20.
Lepo se vidi kako Miljkovic vuce Erakovica a Zdjelar Kataia. I to ne da ga vuce nego mu je skoro skinuo dres!

avatar
magister
Monday, 19.10.2020
14:33

Dejane, lako je to reći - držali jedan drugog, ali - postoji snimak, pronađite ga i pogledajte. Iza Katajia vidi se jedna Zdjelarova ruka (desna), a druga ruka je već sasvim daleko od Katajia (zbog položaja igrača). Zdjelar nije pipnuo Katajia niti bilo koga u toj akciji, a Kataji je vrlo čvrsto držao Zdjelara i to nekoliko sekundi, na 2, 3m od sudije. Usput, to su Zvezdini igrači radili prilikom svakog centaršuta posle prekida, pa je verovatno Jojić pomislio da se povlačenje toleriše, da je to kriterijum sudije. I bio je, ali samo za povlačenja koja su pravili Zvezdini igrači.

avatar
Benz9
Sunday, 18.10.2020
22:09

Obrni okreni studija je bio očajan a opet odličan... Generalno suđenje je bilo loše, ali za obe strane tako da se nemaju šta žaliti...

avatar
magister
Sunday, 18.10.2020
21:37

Komentari Jokića:
1. ono najvažnije - dosuđeni penal. Da, bilo je povlačenja, ali je sudija na istoj udaljenosti morao da vidi u istoj akciji koji sekund pre toga da igrač Zvezde snažno povlači za dres S. Markovića, čime je verovatno sprečio da S. Marković dođe u poziciju posle koje ne Jojić ne bi pravio penal. Više puta u toku utakmice kod ubacivanja posle prekida sa strane, igrači Zvezde prave faule kod košarkaških blokova i - to je očigledno uvežbano, a bazirano na faulovima, za koje računaju da im sudija neće svirati, i on stvarno ne svira.
2. kraj prvog pol. Asano se bori daje sebi for glavom, a Gobeljić ga udara rukom i baca na zemlju! Očigledno! Sudija svira faul za Gobeljića. Još luđe je što komentator na lažnoj b92 kaže kako je Asano stvarno uporan (negoduje) i kako se Gobeljić dobro zagradio!!!???
3. Mislim da je svaki ljubitelj fudbala primetio, a Jokić nije, da se Zvezda branila od kontri namernim faulovima na centru, tako su dosuđena i 2 žuta nad L. Markovićem i jedan Degeneku, ali takvih je faulova bilo više i to je još jedan (po mom mišljenju) uigravan sistem koji se zasniva na neregularnosti i računa se da ih sudija neće izbacivati i on to i ne radi, ne računam drugi žuti u 93. minutu.
4. Pavkov uklizava prema Miljkoviću obema dignutim đonovima i odnosi loptu, sudija svira faul. Da Miljković nije ustuknuo verovatno bi i on, poput Sume bio u bolnici. Interesantno je da novinar sa lažnog b92 kaže kako je sudija pogrešio i da nema faula (a ima prilike, kao i svi tv gledaoci) da vidi start koji je za minimum žuti karton.
5. da, kako je povređen Suma? Tako što ga je Sanogo, očigledno namerno udario rukom u glavu. U PL bi naknadno dobio zabranu igranja na 5, 6 utakmica, možda i više ako je Suma ozbiljnije povređen. Ne sećam se da li je sudija uopšte svirao, a noviran sa lažnog b92 kaže - izgleda da ga je malo zakačio, slučajno. Naravno, start istog Sanoga kod kog je dobio drugi žuti, laktom u predelu kičme ili potiljka (nije se videlo dobro iz ugla kamere koji je pokazan naknadno) novinar komentariše kako ničeg nije bilo. Nikad više neću gledati prenos na b92, nisam mazohista.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
22:27

S. Markovica ili Zdjelara? Sta cemo sa faulom gobeljica nad L. Markovicem? https://twitter.com/PartizanusV/status/1317918075182895105

avatar
magister
Monday, 19.10.2020
01:52

I da, na ovom snimku sam sad video, Katai je držao Zdjelara za dres, ne dajući mu da skoči, zato je on glavom doturio loptu prema golu, posle čega je bio penal. Ali to niko ne komentariše.

avatar
magister
Monday, 19.10.2020
01:50

Ne znam o kom se faulu radi, bilo ih je puno. Partizan je igrao očajno, ali je taktika bila - kontranapad, što je imalo logike, zato su izvedeni brzi i probojni igrači u napadu, ali je taktiku bilo nemoguće ostvariti jer je Stanković osmislio inteligentnu igru protiv kontranapada, *čim izgubiš loptu - pravi faul*. Zato su dobili sijaset žutih, ali im je dosta i oprošteno. Onaj Sanogo je trebalo da ne završi ni prvo poluvreme. Konačno, udarcem u oko Sume izbacio je dotad najboljeg igrača na terenu i permanentnu opasnost po njih. I to je prošlo bez kartona. Hoće li naknadno reagovati FSS ili sudijska komisija. Sećate se kako je Mitrović, za udarac laktom u skoku, isti kakav je bez žutog napravio onaj Zvezdin Italijan u prvom, dobio naknadnu kaznu od 3 utakmice. Ali, zato je to Premijer liga, a ovo Ling Long.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Monday, 19.10.2020
00:35

Auuu kpja kolicina lazi, da bi ti i Vuletic i Zeks pozavideli... kao da si radio komentator utakmice koju niko u Srbiji noje gledao... ovo je vec postala bolest...

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Sunday, 18.10.2020
21:01

Institucijas treba da napusti ovo namesteno prvenstvo. Docice vreme kada ce sve ove toiitule biti vracene Partizanu jer je on i veceras dokazao da je najbolji.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Monday, 19.10.2020
00:37

Tako sto je igrao bunker na svom stadionu i nije uputio ozbiljan sit i Borjanov gol? 🤣🤣🤣 razmontirala vas Zvezda, 70% utakmice se igrao ispred vaseg gola na vasem stadionu 🤣🤣🤣 koja ste vi komedija 🤣🤣🤣

avatar
napred Panktizan!
Sunday, 18.10.2020
21:00

Nije komentarisao udarac u oko koji je cist zuti, kao ni povlacenje Pavkova sa obe ruke gde je jedini cilj bio igrac, a ne lopta. A za zvezdu nije prokomentarisao da Falcineli nije izbacio u korner (ali jeste situaciju kada nismo trebali da dobijemo korner, a jesmo, tako da je to konpenzacija), a Katai kad je sutnuo, lopta nije udarila Partizanovog igraca, ne znam gde on tu vidi to, ili samo prica napamet.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
22:28

Pavkova ili kataija? A faul gobeljica nad L. Markovicem? To je za direktan crveni! https://twitter.com/PartizanusV/status/1317918075182895105

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 18.10.2020
20:57

И у овом дербију Звезда је била оштећена.

avatar
pfc11
Sunday, 18.10.2020
20:25

Ovaj Jokić je sprdnja a Radulović ćuti pa neznam jeli on uopšte navijač Partizana.A đe viđe ovaj korner oči mu pobijeljele.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
20:20

P.S. I tesko da je ono bio korner, lopta je onako otisla jer ju je sutnuo dok je bio u padu...

avatar
dejanera2
Sunday, 18.10.2020
21:24

https://youtu.be/58HqZDkb62Q
Evo pa gledaj sam da li je bio korner. A gledaj i desnu ruku Miljkovica, kojom povlaci za dres Kataia, dok ovaj sutira. Da li je i to moglo da se svira kao penal?

avatar
dejanera2
Monday, 19.10.2020
00:53

Ama lepo se vidi da se odbija od noge Partizanovog igraca. Uvecano je, usporeno i vidi se da menja ugao leta. A i ovaj snimak sto si postavio je tacan. Drzi Katai igraca Partizana. Ali pogledaj na kraj te prepiske pa pogledaj kako igraci Partizana drze Zvezdine 2 sekunde pre penala. A i nista ne rece za Miljkovicevo povlacenje Kataia pre suta iz kog je ispao korner?! To povlacenje, kao i ova na dnu posta se ne racunaju?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
22:30

Ne bih rekao da je bio korner, lopta je vec dobila tu putanju navise i pre nego sto je moglo da dodje do kontakta, ovo je opticka varka jer ti nemas pravu sliku, nemas perspektivu da znas koja je tu bila distanca zapravo.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
22:28

https://twitter.com/PartizanusV/status/1317918075182895105

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
20:16

I ja isto mislim da je bio faul pre sanse Markovica, ali, da niste analizirali ono zbog cega je Suma morao da izadje iz igre (spominju cak i operaciju) kao i onaj pogibeljni start pogibeljica?! Da je sanogo dobio samo zuti za prst u oko, vrlo brzo bi morao da napusti igraliste. Sram da vas bude, taj radulovic je isto ba*ra cim cuti i aminuje! Cak i katai je morao da dobije zuti karton za ono na ivici kaznenog. Da je bilo 1:0, djavola bi onaj (i koja je to ironija da bas on bude fauliran za penal, a sam faul je bio, najblaze receno, idiotski) bio iskljucen, ostao bi ''ziv'' i opet bi mu bilo progledano kroz prste...

avatar
Bojan Samardzic
Sunday, 18.10.2020
20:43

Sanogo je dobio zuti za tu ruku, nisam siguran da je to namjerno uradio, cak mislim da je nemoguce tako precizno nekog pogoditi. Crveni se za udarac rukom u igri jednostavno ne daje (a ne daje se ni za sudar glavama). Jokic je samo potvrdio moje misljenje, a to je da je Simovic mnogo vise sudio u vasu korist. Ipak, zadovoljan sam jer je vidio penal, da to nije sudio bilo bi stvarno neregularno.

avatar
paok
Sunday, 18.10.2020
22:31

Kao je dobio zuti, ni faul nije sviran kad je povredio Sumu, da je tako bio bi iskljucen jos pre poluvremena.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
20:58

Nije dobio zuti karton za to, dobio ga je tek u 31. minutu. Jeste, za nas je sudio, u pravu si!

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Sunday, 18.10.2020
20:16

Dokle više skirvanje istine, dokle više?! Kako vas više nije sramota?! Gde je analiza žutog kartona Sanogoa zbog povrede Sume? Gde je analiza povlačenja s leđa Kataia koji već ima žuti karton na ivici šesnaeserce zvezde? Gde je analiza starta Gobeljića sa dve noge na obe noge Markovića s leđa što je crveni karton jer je mogao nogu da mu slomi? Sramota šta se više radi i kako se zataškava zvezdin lopovluk!

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Sunday, 18.10.2020
20:26

Dokle bre vise da lazete, da izmisljate, da opravdate svoje neznanje??? Igras 90 minuta bunker na svom terenu, bez ozboljnijeg suta u gol Borjana i jos kazes da te neko pokrao??? A sta cemo za isti start kao Gobeljicev , nad Benom??? Otvorenim kramponima a nema ni zutog??? Ko god je gledao utakmicu, video je dominaciju Zvezde na vasem terenu, da ste igrali bunker celu utakmicu da sacuvate poklon mladog Erakovica... da ste komedija od ekipe i da Zvezda nije odigrala lose, verovatno bi bili pregazeni...

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Monday, 19.10.2020
00:42

Za povlacenje igraca se daje ziti, niko nikada u celoj evropi moje dao crveni za takve startove, tako da tvoja prica o nekakvim crvenim za Gobeljica i Degeneka su gluposti za malu decu...

avatar
paok
Sunday, 18.10.2020
22:38

Kao da ste vi stvorili neku sansu. Ovo sto si ti napisao za startove je istina a nikako da pomenes vase startove. Mesar je trebao biti iskljucen jos u prvom poluvremenu, jel i to mozda sporno. Kakvi su ono startovi Gobeljica i Degeneka. Kao da su keceri. Normalan sudija bi odmah dao crveni jer onu su startovi koji se ne koriste u fudbalu nego u malo grubljim sportovima.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Sunday, 18.10.2020
22:05

Stvarno ne znam no sta ste vi gledali... 70% utakmice ispred vaseg sesnaesterca, 20% na sredini, a 10% ispred Zvezdinog sesnaesterca... da niste dobili poklon gol na pocetku, pukli bi skroz... sto se tice toga da niste imali napadaca: pa vasa uprava je prodala trojicu napadaca, noje vam ih Zvezda prodala?!?!?! Ako je Zvezda odigrala ocajno lose, a vas trener izjavi da je bila bolja danas, zamisli sta bi bilo da je odigrala dobro... plus, pasnjak je u ocajnom stanju, po terenu samo neke dzombe, ko da smo igrali kup utakmicu protiv treceligasa...

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 18.10.2020
21:13

Vasajedina sansa da ostanete neporazeni bila je da polomite glavne igrace partizana.Izbacili ste sumu i tako razbili koncepiju partizanove igre.Zatim ste povredili markovica koji je posle toga samo statirao,zato nije ni mogao da istrci kontru i da gol.U drugom poluvremenu je statirao.A sanogo samo zuti karton.Pa da se zamazu oci,izbacuje ga posle zavrsenog posla kad je mec vec zavrsen

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 18.10.2020
20:52

Хладно на -8, ха ха ха ха а да није било Симовића било би -11.

avatar
napred Panktizan!
Sunday, 18.10.2020
20:46

Pa tesko. Izgleda da se ne razumes u fudbal kao sport pre svega. Partizan koji igra BEZ NAPADACA i kome je jedini lazni napadac poslat u bolnicu se brani. Mnogi bi krenuli na 0:0 da se brane, a ti zameras na 1:0, da necete mozda i da igramo kako nam vi kazete? Partizan je za klasu bolji od zvezde, ovde nazalost nije moglo to da se pokaze, ali bice prilike. A osim toga sto je Partizan prepustio loptu zvezdi na sredini, sta je ta bajna zvezda uradila? Napravila par sansi, OK, jeste, ali bar toliko je i Partizan imao. Ja ne znam sta si ti gledao druze.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
20:36

Vi svaki put odigrate lose protiv nas Hahaha

avatar
Gogi-11
Sunday, 18.10.2020
20:36

Za start nad benom nije cak ni faul sudjen...