Jokan otkrio kad će početi da razmatra ponude, progovorio i o Mirkoviću i Krstajiću!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.12.2018.
12:22
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Doskorašnji strateg Fulama trenutno uživa u prazničnom odmoru, a šta sledi posle?

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Veliku podršku srpskih ljubitelja fudbala imao je Slaviša Jokanović da i u Premijer ligi ostvari zapažen rezultat sa Fulamom, ali se nažalost to nije dogodilo, pa je smenjen pre nešto više od mesec dana, posle serije poraza zbog koje je Fulam pao na dno premijerligaške tabele.

Od tada se povremeno pojavljuju spekulacije o njegovom narednom angažmanu, a svoj konkretan plan na tu temu Jokanović je otkrio u najnovijem intervjuu za ''Blic''. Ponuda svakako ima...

''Ima nekih stvari, ali odlučio sam da sve stavim po strani na dve nedelje. Imao sam prilike da radim kao trener u šest zemalja, pa je kod mene sve otvoreno. Ne znam tačno šta bih, koji će biti sledeći korak, ne stidim se nijednog posla. Sačekaću da prođu praznici, a onda će mi verovatno biti dosadno, pa ću tražiti nešto što bi moglo da garantuje neki uspeh'', objašnjava Jokanović.

Svom zemljaku Aleksandru Mitroviću, koji i dalje predvodi napad Fulama, poželeo je sreću u nastavku sezone, uveren da popularni Mitar može još više da napreduje.

Potom je komentarisao teme iz domaćeg fudbala, najpre dešavanja u svom Partizanu, ali i u reprezentaciji Srbije.

Upoznat je sa stanjem na tabeli i velikim Partizanovim zaostatkom za Crvenom zvezdom, pa i za niškim Radničkim, ali smatra da Zoran Mirković treba da nastavi da radi u Humskoj, uz maksimalnu podršku kluba.

''Smatram da je i pored svih problema Bata napravio dobar posao od kako je preuzeo ekipu. Crvena zvezda u ovom momentu dominira, ima širu i kvalitetniju ekipu, sa većim izborom igrača. I Radnički iz Niša ima bolju polusezonu od Partizana.

Međutim, trebalo bi te stvari prihvatiti. Bata nije mađioničar, a svi znamo koliko je predan i pošten u radu. Rukovodioci kluba bi prvo morali da probaju da pojačaju ekipu, u drugom koraku da stanu na stranu trenera kojem su dali vruć krompir sa kojim on dosta dobro manevriše s obzirom na okolnosti. Kod nas strpljenja nema ni u čemu, pa ni u fudbalu.

U svakom slučaju, trebalo bi napraviti analizu i pokušati da se dostigne nivo u kojem se nalazi Crvena zvezda, koja, po mom mišljenju, ima bolji ambijent i pretpostavljam da je glavni favorit za igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona na leto'', istakao je Mirković.

Što se tiče reprezentacije, kod nas se suviše često spekuliše o promeni selektora, tako je i uoči starta kvalifikacija za EP 2020, mnogi bi baš Jokanovića želeli na toj poziciji, ali on je pružio punu podršku aktuelnom selektoru Mladenu Krstajiću.

S tim u vezi prokomentarisao je i Krstajićeve odluke u utakmici sa Švajcarskom na Mundijalu, o kojima se dugo polemisalo.

''Kada se pomene nacionalni tim, uvek se vraćamo na utakmicu sa Svetskog prvenstva protiv Švajcarske, posle koje smo ostali razočarani. Sa trenerske strane ja mogu da shvatim šta je Krstajić pokušavao u poslednjim minutama tog meča.

Moglo je da bude i nerešeno, ili da dobijemo, opet bi bila neka polemika. Krstajić je napravio neke korake koji imaju logike, išao je, što kažu pokeraši, na “all in”, što tog dana nije prošlo zbog različitih okolnosti. Potom je Ligu nacija odradio uspešno i ne vidim potrebu da se i o tome posebno priča. Smatram da će ova generacija dostići zenit za četiri do šest godina, a ako će se menjati treneri, onda nema sreće.

Po meni, nije trebalo menjati Slavoljuba Muslina posle plasmana na Mundijal, ne bi trebalo ni sada Krstajića. Trebalo bi ga pustiti na miru da radi i napraviti oko njega pozitivniju atmosferu'', zaključio je Jokanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 27.12.2018
15:19

Ako se smenjuje Krstajic, ti imas samo tri, cetri opcije koje mozes da postavis za naslednika.
1.Iskusno domace ime za ozbiljnim trenerskim CV-em (Jokanovic, ili onaj Jovanovic sto je doveo APOEL do 1/4 LS)
2.Domace ime, koje nema ozbiljan trenerski CV, ali ime koje ce nacija da prihvati. Takvo jedino ime je Piksi.
3.Da se iskesira ozbiljan inostrani trener, tipa Murinjo, ili tako nesto.
Sad da se ne lazemo Jokanovic trazi ozbiljan angazman, nema nameru da se vraca u domace fudbalsko blato, a Jovanovc i Piksi su u Aziji. Primaju ozbiljnu lovu, sta ih briga. Nemaju pametnija posla, nego da dodju u Sribji.
Jedino se postavlja pitanje, dal imamo finansijka sredstva da iskesiramo inostranog trenera.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 27.12.2018
13:33

Ni ja ne osudjujem Krstajica zbog poteza koji je povukao u drugom kolu na SP, nema potrebe da se vise vracamo na to jer nas je pre svega tesko pokrao onaj na kojem sam sto godina upozoravao zbog utakmice protiv hrvatske u Beogradu (ni to ne bismo smeli nikada da zaboravimo) pa onda sve drugo.