Jevtović: "Znamo šta nam je činiti"

Autor: Pavle Knežević
sreda 06.12.2017.
17:57
Izvor: Sportske.net

"Vezista" Partizana o kijevskom Dinamu, svom igranju na mestu štopera i motivaciji za pobedu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Vezni fudbaler Partizana Marko Jevtović je motivisan da sutra pobedi Dinamo Kijev, kaže da je ekipa mnogo naučila iz prvog meča.

"Došli smo u situaciju da utakmica nema rezultatski značaj u smislu da je ostvaren prvobitni cilj. Ulazimo rasterećeni sa te strane, ali svesni da sutrašnji meč može mnogo toga da donese našem klubu, pre svega u prestižu, tako da je na nama da pobedimo sutra", rekao je Jevtović na konferenciji za novinare u Kijevu.

Partizan je u prvom meču vodio 2:0 na poluvremenu, bio je i blizu 3:0, ali je na kraju izgubio 3:2. Koliko ekipi znači to iskustvo?

"Činjenica da je Dinamo najiskusnija ekipa u našoj grupi. Znamo vrlo dobro gde smo grešili i kako smo došli do toga da povedemo 2:0 u prvom poluvremenu, ali znamo i šta smo to pogrešno radili u drugom poluvremenu. Videli smo tada da možemo da igramo protiv svakoga, što smo pokazali i do sada. Znamo šta nam je činiti sutra da postavimo dobar rezultat", rekao je Jevtović.

Koliki je motiv igrati protiv najtrofejnijeg kluba više SSSR? Koliko bi ti značilo da postigneš gol?

"Upoznati smo sa istorijom kluba protiv kojeg igramo sutra. Znamo vrlo dobro šta je taj klub doneo, mogu slobodno da kažem i svetskom fudbalu u prošlosti. Mnoge legende su ovde bile i sutrašnja utakmica donosi susret dve ekipe koje su stvarno evropske.

Da li ću ja postići gol ili neko drugi - o tome nikada nisam razmišljao. To nije moj karakter, nikada sebe nisam gurao u prvi plan. Najbitnije je da dobro igramo i ostvarimo rezultat, a ko će postići gol - nije važno
", rekao je Jevtović

Partizan je u poslednje dve utakmice igrao u novoj formaciji, 3-5-2, u kojoj je Jevtović igrao štopera.

"Poslednje dve utakmice smo igrali u toj formaciji. Da li ćemo sutra igrati ili ne, to nije pitanje za mene. Iskreno, to mi je prva utakmica napoziciji štopera u karijeri. Malo je čudno, ali mogu da odigram na tom mestu. Spremali smo je, a sada smo isksuniji za te dve utakmice. Bez obzira u kojoj formaciji igrali, u stavu se ništa neće promeniti", rekao je Jevtović.

Očekivanja trenera Miroslava Đukića mogli ste da pročitate jutros, a sada je samo dodao da je moguće da će se sastav rotirati.

"Postoji mogućnost da rotiram, ima nas 18, tako da ćemo videti sutra, ali svakako ćemo pokušati sve da pobedimo. Znamo da igramo protiv velikog protivnika, iskusne ekipe, velike, ali Partizan ima obavezu da proba da osvoji prvo mesto i mi ćemo uraditi sve da to ostvarimo", rekao je Đukić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke