Jesen stiže, dele se evropske vize!

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.09.2020.
13:25
Izvor: Sportske.net

Posle kraće pauze zbog Lige nacija, nastavljaju se klupske kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Povezane vesti

Od srpskih predstavnika prva na scenu izlazi Crvena zvezda, i to u sredu od 17 časova protiv Omonije na Kipru. Stvari su jasne - ako Zvezda uspe da savlada Kiprane, obezbediće četvrtu godinu uzastopno nastup u grupnoj fazi jednog od evropskih takmičenja.

Dakle, ulazak u Ligu Evrope mogao bi već u sredu uveče da bude obezbeđen, uz mogućnost da se protiv Olimpijakosa u plej-ofu Zvezda bori i za treći uzastopni ulazak u Ligu šampiona.

Ekipa Dejana Stankovića je izvanredno započela novu sezonu. Za sada ima stopostotan učinak i na domaćoj, i na evropskoj sceni - svih devet pobeda na isto toliko utakmica, od toga su sedam u Superligi Srbije, a dve u kvalifikacijama za Ligu šampiona (Evropa Gibraltar i Tirana).

Pre nekoliko dana redove šampiona Srbije pojačao je i italijanski napadač Dijego Falćineli, koji je već debitovao na Banovom brdu protiv Čukaričkog i sigurno može da pomogne i danas na Kipru.

Zvezda je u seriji dobrih rezultata, favorit je bez obzira što će ponovo igrati u gostima i njeni navijači se s pravom nadaju novom uspehu koji bi doneo overu vize za evropsku jesen.

Baner 3

Na prvi pogled, Partizan bi trebalo da ima najlakši posao od srpskih predstavnika tokom ovonedeljnog izleta u Evropu. Rival crno-belima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće moldavski Sfintul George, koji je u prvom kolu iznenadio beloruski Šahtjor Soligorsk i boljim izvođenjem penala prošao dalje.

Iako je Partizan veliki favorit, crno-beli će morati da budu maksimalno oprezni i angažovani, kako bi izbegli neprijatno iznenađenje, pogotovo što ovog leta u kvalifikacijama nema revanša, već se igra samo po jedan meč u svakom kolu. Uostalom, Partizan je na domaćoj sceni već doživeo par neprijatnih iznenađenja, što je izazvalo turbulencije u klubu, odlazak trenera Sava Miloševića, na čije je mesto stigao Aleksandar Stanojević. Novom šefu struke Partizana ovo će biti tek drugi meč od preuzimanja dužnosti, a proteklog vikenda je uspešno obavio posao protiv Rada na debiju (3:0).

U odnosu na meč prvog kola protiv letonskog RFS-a, u ekipi Partizana neće biti desnog beka Nemanje Miletića koji se preselio u Saudijsku Arabiju, a njegovu poziciju preuzeo je povratnik u redove crno-belih Aleksandar Miljković. Međutim, prvi problem za Stanojevića od dolaska na mesto šefa struke je povreda odličnog štopera Makija Banjaka, pa će najverovatnije kao i protiv Rada Partizanov štoperski tandem činiti Bojan Ostojić i Uroš Vitas.

Dobra vest za crno-bele je i da se Lazar Marković oporavio, protiv Rada je odigrao vrlo dobro, pa će i on biti veliki adut Partizana u Moldaviji. Ako tim iz Humske opravda očekivanja, u trećem kolu kvalifikacija će gostovati u Belgiji protiv ekipe Šarlroa.

Baner 7

Od kada je ušao u superligaško društvo, nismo navikli da TSC ređa poraze na domaćoj sceni, a upravo to mu se sada dešava pred duel sa rumunskim FCSB-om, odnosno bivšom Steauom.

Posle Metalca (2:3) i Crvene zvezde (0:5), tim iz Bačke Topole je u subotu poražen na svom terenu i od niškog Radničkog (1:3), pa se ne može reći da u najboljem raspoloženju dočekuju novi evropski izazov, iako se radi o još jednom istorijskom događaju za ovaj klub.

Ipak, verujemo da će TSC u četvrtak pokazati svoj maksimum i igrati na nivou iz prošle sezone. Ako tako bude, tim Zoltana Saba imaće čemu da se nada.

Srbija u Evropi ima i četvrtog predstavnika, ekipu Vojvodine, ali ona će preskočiti i ovo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i u narednom, trećem, će sačekati boljeg iz duela Standard (Belgija) - Bala Taun (Vels).

Baner 8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Debeljko sa Čukarice
Wednesday, 16.09.2020
14:27

Idemoooo Zvezdo po vizu.

avatar
Чарлс Јенкинс
Wednesday, 16.09.2020
14:23

Znači možemo da očekujemo jednog učesnika u 4. kolu kvalifikacija za ligu šampiona a 2 u 3. kolu.I eventualno u play ofu za ligu Evrope da se nađe Partizan.