"Jedna od boljih utakmica, ovo je najkvalitetnije što Srbija ima!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 17.11.2019.
18:34
Izvor: Sportske.net

Da li delite selektorovo mišljenje?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković istakao je da je meč sa Ukrajinom (2:2) bio jedan od boljih od kako je on stigao na klupu "orlova".

"Ne bih bio tako strog, ipak su to naši reprezentativci. Treba im dati šansu. Ovo je jedna od boljih utakmica kada je nagoveštaj u pitanju. Ostavio bih te momke da rade i napreduju, ostanu u tonusu forme do marta i da najveću grupu eksploatišemo za baraž", kazao je on nakon utakmice u Beogradu upitan da li je razočaran igrom pojedinaca i da li su neki pokazali da im nije mesto u reprezentaciji.

Reprezentacija Srbije do baraža neće imati novo okupljanje, a Tumbaković je naveo da je Savez tu nemoćan.

"Ne postoji mogućnost da se okupimo pre toga. Drage volje bih da imam svakodnevno ekipu na raspolaganju. Tu su Savez i reprezentacija potpuno nemoćni. Ima samo tih pet termina godišnje i to je to", kazao je Tumbaković.

Selektor smatra da su igrači koji su u timu najbolji koje Srbija ima, a na pitanje da li je problem u veznom redu, odnosno sporosti, istakao je da bi teško mogao da nađe bolje fudbalere.

"Ne znam gde biste pronašli neke druge. Tražimo, istražujemo... Kada je svaki deo tima u pitanju. Srbija ovog momenta teško da ima nešto bolje".

Ukrajinske medije je zanimalo Tumbakovićevo mišljenje o reprezentaciji te zemlje, a on je rekao da ona nije slučajno prva u grupi i da ima lepu perspektivu na Evropskom prvenstvu.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Norveške 26. marta u Oslu. Finale će se igrati četiri dana kasnije, a protivnik kao i ko će biti domaćin tog duela biće naknadno poznato.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 20.11.2019
09:10

Ja razumem da covek zbog teskih trauma kao navijac partizana moze svoj zivot da posveti trolovanju i sirenju partizanskih lazi, patoloske mrznje, zlobe, zavisti i ljubomore na svakoj vesti o Zvezdi, ali kad se isti dopisuje sa samim sobom to stvarno nikako ne mogu da razumem, a jos manje razumem kako za njega jedan Milivojevic moze da bude prosecan igrac. Stvarno tuzno i zalosno.

avatar
jv
Monday, 18.11.2019
13:38

Ja bih se na njegovom mestu pokrio ušima.

avatar
Rio48
Monday, 18.11.2019
00:11

Ma, tako je Tumba... Na pravom smo putu. Pre 10 dina imali smo skockanu odbranu i krs napad. Sada smo napred koliko-toliko pristojni, al' ubi promaja u odbrani (mocni Luksemburg primio manje golova). Za jedno 10 dina skockacemo i tu odbranu, ali onda ce skripeti u vezi. Tako da za jedno 20 dina cemo sigurno biti uravnotezeni. Bice to dobro... ko dozivi.

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
15:25

Uvek je (makar malo) skripalo u vezi, tu smo tanki vec 20 godina:-D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 18.11.2019
00:00

Sramna izjava Istumbanog: "Ovo je jedna od boljih utakmica kada je nagoveštaj u pitanju". Nagoveštaj, a kvalifikacije završene, baraž je već sledeća utakmica. Sad si se setio da imaš samo 5 termina godišnje, a dok si pozivao i isprobavao igrače koji ne zaslužuju poziv nisi mislio o tome. Maksimović i Kolarov najbolji štoperi? Rodić najbolji levi bek? Koliko je Milivojević najbolji defanzivni vezni videlo se kad je ušao umesto Maksimovića koliko je reprezentacija pala na sredini. Radonjić bi bio najbolji kada bismo gledali samo finte, driblinge, brzinu, ali kada vidiš njegove završnice napada vidiš koliko je daleko od reprezentativca. Na sve to ti još Milenković igra desnog beka tako da u napadu nemamo ni desnu stranu, a u odbrani zbog pozicije ne može da utiče i ispravi koliko bi mogao sa pozicije štopera. Stojković, Ivanović, Veljković, Pavlović, Radin, da dobro ste pročitali Radin jer doktor fudbala za Milivojevića, Sulejmani i Marković. Stojković - Ivanović, Milenković, Veljković, Kolarov - Maksimović, Radin - Sulejmani, Tadić, Ljajić - Mitrović.

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
15:31

Fejsa, Radoja, nije da nemamo opcije. I Gudelj je vec ozbiljan i znacajan apgrejd u odnosu na prosecnog Milivojevica kojeg je nasa nestrucna javnost uzasno izvikala. Nije to los raspored, ali, mozda bi bilo bolje da Tadic igra desno (u perspektivi Andrija kad se konacno bude dozvao pameti), Adem tik iza AM, a Miralem levo? Ni sam nisam siguran sta je bolje, obe varijante imaju i svojih mana. Svakako ta trojica treba da cine ''trozubac'', to je ono najvaznije.

avatar
REVØLT
Wednesday, 20.11.2019
19:04

Kakva drzava, takav i fudbal i stanje u njemu- samo dno dna.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 20.11.2019
00:05

Slažem se s tobom, ali ništa se neće promeniti na bolje dok se ne promene svi iz FSS, samo nas zamajavaju nekim novim selektorima, kao sve je savršeno još samo savršenog selektora da nađu.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 17.11.2019
21:06

Srecni tumbakovic i bjekovic svima koji slave.

avatar
Dorotej
Sunday, 17.11.2019
20:23

Pregazilo nas vreme. Ostali smo na repu. Igramo dekadentan fudbal. Beskonačno vračanje lopte golmanu, ispucavanje u polje, sporost srednjeg reda. Oporavak fudbala je proces koji treba da planira FSS, koji nema viziju razvoja našeg fudbala. Kao nacija volimo fubal, ali nam ne leži taj sport.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 17.11.2019
23:42

FSS jedino što planira je ko će koje mesto da zauzme kako u SL tako i u nižim i najnižim ligama u Srbiji da bi većina bila zadovoljna jer je to njima najbitnije. I protiv Ukrajine su za nerešen rezultat upravo najodgovorniji igrači koji su profitirali takvom politikom FSS.

avatar
REVØLT
Sunday, 17.11.2019
20:18

Mozda i jeste jedna od nasih boljih utakmica samo sto sto uopste ne mora da bude nesto pohvalno pogotovo ako se kraj uzme u obzir, a sigurno ovo nije najbolje sto Srbija ima i to vrlo dobro zna i Ljubisa...

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
00:16
avatar
Nemanjici
Sunday, 17.11.2019
20:01

Prvi gol nasa odbrana kao diletanti...maksimovic i desni bek a i kolarov bogami...prilszi lopta pored tri igraca...to nije najbolje moze se reci. Drugi gol isto. Troma reakcija nasih i primami golove glupe. Kao Zvezda u LS. To je ne uigranost i losa koncentracija.opustenost i to se kaznjava maksimalno. Tako se ne ide na ECup

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 17.11.2019
23:44

Kao zvezda u LŠ - dao si najkraću, a najtačniju moguću analizu. A zašto ne kao zvezda u SL, e zato što reprezentaciji nedostaju ti spoljni faktori koje zvezda ima u SL.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 21.11.2019
23:21

zvezda ima tako ubedljiv tim da bi se bez sudija borila za opstanak s mačvom i Inđijom. javor je već kvalitetniji od zvezde.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 19.11.2019
14:22

I da nema tih faktora o kojima pricas Zvezda ima toliko ubedljiv tim za nase prvenstvo...

avatar
NikkiCFC
Sunday, 17.11.2019
19:53

Lol imamo sigurno 5 boljih stopera ako ne i 10 od Kolarova. On je ok kao bek. Vezni red danas nisu igrali 3,4 najbolja.

avatar
Südkurve München
Sunday, 17.11.2019
19:51

KOKEZA NAPOLJE

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 17.11.2019
21:08

U FSS jos uvek za sve se pita tomislav tole karadzic, a njegova desna ruka je nenad bjekovic.

avatar
Südkurve München
Monday, 18.11.2019
10:13
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 17.11.2019
23:45

I oni napolji, svi napolje!

avatar
Montekristo
Sunday, 17.11.2019
19:44

Jadnici, uvek su drugi krivi i nista se ne moze . Kako bi bilo da nesto izmislite da stvorite nesto. Zasto ste placeni, ali zato treba volja ali kod vas je nema jel parakaplje bez mnogo truda. Zasto ne stvorite B selekciju i neku kao novinarsku ekipu., pa lepo jedni protiv drugih. To su 30 igraca za buducnost. Ali teba naravno prvo znati ko je A reprezentativac. Ali kakva liga takva i reprezentacija. Mozda ce splavarke osvojite nesto jer mi u fudbalu nista.