Janković zna šta je potrebno Partizanu u derbiju, Bata mu je spremio novu ulogu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.09.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net

Čovek odluke u jučerašnjem meču protiv Rada veruje u svoj tim i uoči predstojećeg derbija.

EPA-EFE/Lars Moeller
EPA-EFE/Lars Moeller

Povezane vesti

Partizan je jučerašnjom minimalnom pobedom nad Radom u Humskoj (1:0) prišao na dva boda zaostatka u odnosu na vodeću Zvezdu, i ukoliko u nedelju slavi u derbiju, izbiće na prvo mesto, ali uz jednu utakmicu više.

Marko Janković je svojim golom protiv ''Građevinara'' doneo nova tri boda crno-belima, koji sada sa više optimizma dočekuju duel sa ''večitim rivalom'', u nedelju od 19 časova u Humskoj.

''Možemo biti zadovoljni, najbitnije da smo u uvertiri pred derbi osvojili tri boda. Rad ima dosta dobru polukontru, kontru, imali su par dobrih situacija, ali mislim da smo i mi podigli formu i da je publika mogla da vidi znatno bolji fudbal nego što je to bilo u Novom Sadu.

Sad nas čeka derbi, spremaćemo se ovih par dana. Derbi sa sobom nosi dozu neizvesnosti i nikad se ne zna u kom pravcu će da krene, ali na nama je da igramo jedan takmičarski fudbal'', istakao je Janković.

Nedosuđeni penal nad njim nije želeo da komentariše.

''Bitno je da to nije značajno uticalo na ishod meča'', konstatovao je Janković.

Juče je imao drugačiju ulogu na terenu, to se crno-belima isplatilo, pa je možda to recept i za Zvezdu.

''Bio sam kao polušpic iza Rikarda i Nikolića, to je neka proba bila, da li za derbi, ili nije, ne znam, ali nije ni to loše išlo. Više nas je bilo u napadu, možemo bolje i da čuvamo loptu. Ako to bude situacija i u derbiju, mislim da mogu dobro da odigram.

Derbi kao derbi, nikad nije to bio neki spektakularan fudbal, više je to neki naboj, ali igramo na svom terenu i verujem da će biti više hrabrosti kod svih da preuzmu odgovornost, da igramo od noge do noge. Mislim da bismo takvom igrom bili znatno opasniji, nego kad bismo bili u grču i pokušavali na neke duge lopte.

Za derbi je potrebna hrabrost, odvažnost, da svaki igrač zna svoju ulogu na terenu i da preuzme odgovornost'', objašnjava Janković i poručuje da se ne bi bunio da Partizan sve do kraja pobeđuje sa po 1:0.

Na pitanje novinara, prokomentarisao je i Zvezdino učešće u Ligi šampiona.

''Nije slučajno što su ušli  Ligu šampiona, vidi se i taj timski duh. Njima svaka čast, ali derbi je derbi, nikad se ne zna. Igramo na našem stadionu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat.

Odlična su ekipa, ali i mnogo bolje ekipe od njih imaju mana, trudićemo se da to iskoristimo. Marin je odličan igrač, po meni je sinoć moglo da se vidi koliko im on znači. I dalje nije spreman, ali vidi se da se radi o odličnom fudbaleru. Za derbi nam neće biti potrebna neka posebna motivacija'', objašnjava Janković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Thursday, 20.09.2018
20:35

I ne samo faul, to bi sa sobom povuklo i neku ozbiljnu disciplinsku kaznu...

avatar
Стевица
Thursday, 20.09.2018
10:11

Поштовање према противнику, баш како би и требало да буде - свака част и поздрав од комшије. Нека утакмица буде занимљива и поштена, нека победи надахнутији.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 20.09.2018
09:50

Nisam siguran gde je tacno bio prekrsaj, ali, da onaj uopste nista ne dosudi? Ne ide to. Stojkovic- Vulicevic/Enake, Miletic, Markovic, Miletic/Urosevic- Smiljanic, Zdjelar- Jankovic, Pantic, Zakaric- Gomes. Klupa: Kljajic, Enake (Urosevic), Ostojic/Valiente, Scekic (Kosovic), Ilic, Ivanovic, Nikolic.

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 20.09.2018
11:50

Cini mi se van,ali je faul cist!