Janković o povredi, transferu, ali i o Tumbinoj kritici

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.12.2018.
13:05
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Vezista Partizana i crnogorske reprezentacije Marko Janković progovorio je o najvažnijim pitanjima vezanim za njegovu karijeru.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Cetinjanin je jesenji deo sezone završio pre vremena zbog problema sa mišićima trbušnog zida koje je morao da reši operativnim putem.

Nakon operacije u Minhenu Marko Janković se lagano oporavlja, a u razgovoru za "Vijesti" otkrio je koliko je zapravo bilo komplikovano igrati cele jeseni sa povredom koju je vukao.

"Operacija je odavno bila potrebna, igrao sam pod injekcijama. To je povreda koja zahteva mirovanje, a ja sam igrao sa malo ili nimalo treninga u toku radne sedmice. Pokušao sam da da mirovanjem i vežbama popravim situaciju, ali nisam uspeo. Operisan sam u Minhenu i sada predstoji oporavak. Već mi je bolje, za nekoliko dana skidan konce, onda idem korak po korak", objasnio je Janković.

Lekarski tim FK Partizan na čelu sa doktorom Rosićem procenio je da Marko Janković neće moći na teren pre kraja sledećeg meseca, što znači da će propustiti prvu fazu priprema za prolećni deo sezone.

Marko Jankovic
Foto: FK Partizan

Pošto se u prethodnom periodu govorilo da bi mogao da napusti Humsku, postavlja se pitanje da li povreda i operacija mogu da utiču na to da zainteresovani klubovi odustanu.

"Trebalo bi da budem spreman za šest sedmica. Transfer? Videćemo, ne verujem da bi povreda mogla nešto da poremeti ako me je neko pratio i zadovoljan je onim što je video. Operacija koju sam imao nije opasna, mnogo igrača je u poslednje vreme prošlo kroz to i uspešno su se vratili na teren", dodao je vezista crno-belih.

Janković je u razgovoru za "Vijesti" objasnio kakva je situacija u Partizanu i priznao da trenutna pozicija na tabeli zahteva reakciju ekipe na proleće.

On je prokomentarisao učešće Crne Gore u Ligi nacija i žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali i izjavu Ljubiše Tumbakovića nakon poslednjeg reprezentativnog susreta. Selektor Crne Gore uputio je oštru kritiku na račun Marka Jankovića zbog indolentnosti koju je pokazao u duelu sa Rumunima.

Marko Jankovic
Foto: Epa/Srđan Suki

"Selektor ima pravo da se ljuti, a ja nisam neko ko se pravda. Uvek sam spreman za dobronamernu kritiku ljudi koji poznaju fudbal, i to je deo napredovanja. U svakom momentu, i kada me hvale i kada kritikuju, znam koliko mogu i koliko vredim", zaključio je reprezentativac Crne Gore.

On je dodao da se posle utakmice sa Rumunijom nije video, niti komunicirao sa Ljubišom Tumbakovićem.

Tokom jesenjeg dela sezone crnogorski internacionalac odigrao je 25 takmičarskih utakmica za Partizan (21) i reprezentaciju (4) u postigao tri gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke