Janković: "Nadam se da može ovako i u četvrtak"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.11.2017.
17:08
Izvor: Sportske.net

Strelac oba gola u trijumfu Partizana nad ivanjičkim Javor Matisom nada se da će svoju golgetersku formu potvrditi u susretu sa Jang bojsom.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije savladao je ekipu Javor Matisa sa 2:0 u okviru 17. kola Super lige. Strelac oba gola za crno-bele i junak duela u Ivanjici bio je Marko Janković.

"Drago mi je da sam nastavio niz, nadam se da moźe tako i u četvrtak. Najvaźnije je da mi dobijamo, a ko je strelac manje je vaźno", kazao je posle meča u Ivanjici Marko Janković.

Crnogorski vezista upisao je tri gola na poslednje dve utakmice, a posebno je važno istaći da je danas sa dva pogotka u ranoj fazi meča omogućio crno-belima da odigraju bez tenzije na teškom gostovanju.

"Odavno nismo mirnije odigrali i pametnije, upravo onako kako smo priželjkivali. Teren je bio loš i razlog više za slavlje je to što nismo utrošili toliko snage, jer smo došli do dva gola realativno rano", istakao je Janković.

Vezista Partizana podseća na situaciju iz prethodne sezone i poručuje da bi navijači trebalo da razluče šta je realno, a šta nerelano.

"Jednostavno, nekad ekipa igra bolje, nekad lošije, oscilacije su normalne. Prošle godine smo imali 40 utakmica u nizu bez poraza i to je svima bilo normalno, a zapravo to nije normalno! Navikli smo publiku na to, a teško je držati taj ritam posebno kad igrate na tri fronta sa tolikim brojem utakmica", dodao je Janković.

Narednu utakmicu ekipa Partizana igra već u četvrtak protiv vicešampiona Švajcarske. Pobeda bi značila plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope i prezimljavanje u Evropi posle 12 godina.

"Imamo nekolko dana da se spremimo, nadamo se punom stadionu i podršci, a potom da zajedno proslavimo pobedu. Potrebno je da imamo pravi pristup utakmici, a ne vidim razlog da bude drugačije", kaźe Marko Janković.

Posle današnje pobede crno-beli ostaju na drugom mestu superligaške tabele sa četiri boda manje od najvećeg rivala i aktuelnog lidera Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Monday, 20.11.2017
00:29

ovaj igra od sjaja do ocaja i u krug

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 19.11.2017
18:36

Nemanja Stevanovic- ?, Markovic, Bosnjak, El Munir- Tosic, Marjanovic, Kosovic, Alen Stevanovic- Jovanovic, Solomon. Dobar tim od onih koji fale.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 19.11.2017
18:26

Inace: Stojkovic (Stevanovic, Jovicic)- Vulicevic, Miletic (Ostojic/Markovic), Mitrovic (Bosnjak), Antonov (El Munir)- Everton (Radin, Marjanovic)- Tosic (Jankovic, Djurickovic), Suma (Ilic, Kosovic), Stevanovic (Pantic)- Jovanovic (* Solomon), Tavamba/Ozegovic. U cetvrtak: Stojkovic- Vulicevic, Miletic, Mitrovic, Antonov- Radin, Everton- Jankovic, Suma, Pantic- Tavamba (ne volim sa jednim napadacem, ali nisam siguran da ce se Jovanovic vratiti do tad, a onda ga necemo imati ni za rezervu), a na klupi: Jovicic, Ostojic, Miletic, Jevtovic (nazalost, Marjanovic uopste nije ni licenciran za LE), Ilic, Djurickovic, Ozegovic.

avatar
indija durot
Monday, 20.11.2017
00:48

problem partizana je velika razlika izmedju dve grupe igraca u kvalitetu.sa jedne strane imate malu grupu odlicnih igraca na celu sa tosicem,pa tawambom,evertonom,mitrovicem i mozda sumom,i ogromnu grupu igraca koji su otprilike na levelu za vozdovac,npr marjanovic,miletic,el munir,djurickovic,jevtovic pa i radin...neke ne znam gde da svrstam je osciliraju bas previse da se prosto zapitam jel moguce,poput jankovica i kosovica pa i pantica..

avatar
DR DRE
Monday, 20.11.2017
08:49

I ti si malo zaboravio Stojkovica:-D Ja bih istakao jos neke igrace, ali dobro. Partizanov problem je mozda i to o cemu pises, ali svakako to sto nema (pravu) rezervu za desnog beka, sto nema adekvatnog centralnog veznog, sto nema levo krilo, a nije registrovao Alena, ali i sto nema boljeg prvog napadaca od kao i sto nema napadaca koji poseduje odredjene karakteristike koje bi sublimirale sve ono sto u jednom napadacu treba da se nalazi. Neke igrace ne koristimo dok neke forsiramo (Miletic, Jevtovic) do iznemoglosti, to nam ne valja i to ce nas (uz sve ono navedeno gore) najverovatnije skupo kostati na svim frontovima ako se ne pojacamo na zimu. Ne bih bas rekao da Radin spada u istu grupu kao i Miletic i Jevtovic. Vi ste ipak bolje od nas odradili selekciju, ali, i mi bismo mogli i morali mnogo bolje sa kadrom koji imamo no i to je trenutno nemoguce zbog trenera.