Janković dve godine na "Marakani"!

  • Autor: Miloš Marković

  • 21. avgust 2012.

  • 14:36

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Crvena zvezda je od 14 sati zvanično predstavila novog trenera, Aleksandra Jankovića, selektora mlade reprezentacije Srbije, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Janković dve godine na

Užurbano je od jutros na Marakani gde su tekle pripreme za promociju novog šefa stručnog štaba, Aleksandra Jankovića koji je sinoć na vanrednoj sednici Upravnog odbora imenovan za naslednika Roberta Prosinečkog.

Naime, u klubu su održali najavili konferenciju za medije za 14 sati na kojoj je Janković i zvanično promovisan.

Okupljenim novinarima se prvo obratio član uprave Crvene zvezde Goran Vasilijević koji ističe da je dogovor sa Jankovićem brzo postignut.

„Pričali smo kratko i lako se dogovorili.“, rekao je on.

Aleksandar Janković je sa Crvenom zvezdom potpisao dvogodišnji ugovor, a crveno-beli su u dogovoru sa FS Srbije pronašli kompromis, te će Janković „Orliće“ voditi u dve preostale utakmice kvalifikacija za EP u Izraelu.

Sam Janković se na ustupku zahvalio Tomislavu Karadžiću.

„Ne bih bio ovde da nije bilo konstruktivnog dogovora sa FSS, pre svega sa predsednikom Karadžićem i gensekom Lakovićem.“

„Izašli su u susret i hvala im na tome.“, rekao je Janković okupljenim novinarima.

Svestan da u klub stiže u delikatnom trenutku, Janković je izrazio zadovoljstvo zbog povratka u svoj klub. Takođe, on se zahvalio Robertu Prosinečkom što mu ostavlja kvalitetan tim.

„Hvala Robiju što mi je ostavio ovako kvalitetan tim.“

„Pun sam emocija, teško ih je opisati. Drago mi je što me je klub pozvao u ovako teškom trenutku. Nikada ne bih ovako postupio da me zvao neki drugi klub. Poziv Zvezde je za mene ipak nešto posebno. Predstoji nam ozbiljan rad u ovom delikatnom momentu.Kao veliki radnik, jedva čekam prvi trening sa timom.“, istakao je on.

Aleksandar Janković će, u svom drugom mandatu na klupi Crvene zvezde, debitovati u četvrtak na utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope  protiv Bordoa, na kojoj neće moći da računa na Evandra koji je otputovao u Brazil i sa kojim će klub i definitivno prekinuti saradnju.

Inače, očekivalo se da bi se tokom obraćanja medijima, pred očima javnosti mogao pojaviti i predsednik kluba Vladan Lukić koji će dati više detalja vezano za odlazak Roberta Prosinečkog.

Takođe, očekivalo se da bi predsednik kluba sa Marakane mogao da prokomentariše i navode koji su se pojavili u medijima vezane i za njegov potencijalni odlazak iz Zvezde.


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari