Janković blistao, Partizan napravio sjajnu uvertiru za Jang bojs!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2017.
14:53
Izvor: Sportske.net

Trinaesta pobeda Partizana u 17 odigranih kola u Superligi i odlična najava za meč godine u četvrtak. Janković u sve boljoj formi, zaigrao i oporavljeni Suma, sve više razloga za zadovoljstvo u Humskoj.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana bez mnogo problema opravdali su ulogu favorita danas u Ivanjici protiv domaćeg Javor Matisa i na kraju zasluženo slavili rezultatom 2:0 (2:0).

Reklo bi se, idealan scenario za crno-bele u današnjoj utakmici.

Samo devet minuta bio je potrebno ekipi Miroslava Đukića da probije odbranu Javor Matisa, a mrežu domaćih pogodio je Marko Janković, udarcem sa ivice šesnaesterca, posle dobre saradnje sa Zoranom Tošićem - 0:1.

Nedugo zatim, Ivanjičani su pripretili preko Milanovića, ali je ostatak meča protekao u inicijativi i konkretnijoj igri Partizana.

Sredinom prvog poluvremena crno-belima je poništen gol zbog prekršaja Tavambe, po proceni sudije Bojana Nikolića, a na isteku prvih pola sata igre, Ožegović se spetljao u kaznenom prostoru domaćih posle dodavanja od strane Tavambe.

A da sve bude još lakše za crno-bele u ovom meču, ponovo se pobrinuo Marko Janković, ovoga puta u 37. minutu, kada je ponovo šutirao sa distance, lopta je zakačila Karišika i prevarila iskusnog Đogatovića - 0:2.

Detalje iz prvog poluvremena pogledajte OVDE.

U drugom poluvremenu, prve prilike za Partizan imali su imenjaci - Nemanja R Miletić i Nemanja G Miletić, oba puta posle kornera sa leve strane.

Prvo je u 58. minutu štoper crno-belih šutirao glavom pod prečku, ali je Đogatović odlično reagovao, a sedam minuta kasnije levi bek Miletić je šutirao po zemlji, ali je lopta prošla tik pored leve stative gola domaćih.

Između ove dve prilike za Partizan, u 61. minutu je u igru ušao i Sejduba Suma koji se oporavio od povrede i koji je u ovom meču zamenio dvostrukog strelca Jankovića.

Suma je u 76. minutu pripremio lepu priliku za Tošića koji iskosa sa desne strane sla bo šutira i Đogatović nije imao težak posao.

Na drugoj strani, sjajnu priliku za Javor Matis imao je Milanović u 80. minutu, kada je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Stojković još bolje reagovao.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, izuzev pokušaja Danila Pantića u nadoknadi vremena, pa je Partizan napravio odličnu uvertiru pred duel sa Jang bojsom u četvrtak u Humskoj, a ujedno se ponovo vratio na četiri boda zaostatka u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

U isto vreme, Zemun je na svom terenu savladao Mačvu sa 1:0, golom Vučića iz penala u finišu prvog poluvremena, a od 17 časova igraju Spartak ŽK i Borac.

Javor Matis: Đogatović, Karišik, Eliomar, Kornelijus Derek Ostin, Kolaković (Cvetković od 64.), Sević (Ilić od 51.), Terzić, Ivanovski (Obadović od 83.), Amanović, Mitošević, Milanović.

Partizan: Stojković, Vulićević, Nemanja R Miletić, Mitrović, Nemanja G Miletić, Jevtović, Pantić, Janković (Suma od 61.), Tošić, Tavamba, Ožegović (Đuričković od 71.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PLAYBOY
Sunday, 19.11.2017
17:33

joj kad cujem ove kako kukaju sudija nam nije dao ovo, sudija nam nije dao ono...mi smo Partizan covecee, zar treba da se oslanjamo na sudije i penale...da sam trener namerno bih rekao mojim igracima da mase penale, ne treba mi pobeda na penale, zelim lepo da igramo da narod uziva i dolazi na stadion pa makar i izgubili...a ne da se nerviram i patim svaki put kad vidim Djukicev sastav i igru

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Sunday, 19.11.2017
16:15

Dva postignuta priznata gola, ponisten cist gol, i tri sumnjive situacije za penal- sudija nam nije dao da i mi damo sest golova, sram da ga bude:-)

avatar
DR DRE
Monday, 20.11.2017
11:53

Bio je cist penal i za Javor (nisam to video u prenosu) koji nije sviran.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 19.11.2017
16:05

Opet nismo na vreme resili utakmicu i dopustili smo Ivanjici da pokusa da se vrati u mec, ali dobro sta je tu je, po ovakvom terenu su tri boda najvaznija. Sad sledi ono pravo, ono za sta smo mastali cele sezone, a to je da JNA imamo sansu da overimo prolazak u evropi, kolo pre kraja grupne faze.

avatar
Povratak kralja 59
Sunday, 19.11.2017
16:30

Rešili smo mi utakmicu na vreme ali sudija nije dozvolio da bude 3:0 za Partizan jer je poništio čist gol. Partizan nije dužan da igra i protiv sudija.

avatar
rivarinho
Sunday, 19.11.2017
22:43

Dobro vas kradu sudije, dosad su vam ukrali jedno 15-ak bodova, umesto 25, vi imate 42...sram da ga bude

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 19.11.2017
17:14

A mi kao od pocetka sezone nismo znali da ce nas krasti iz utakmice u utakmicu, da bi neko drugi uzeo titulu, tako da ono...

avatar
Sladjan Radisavljevic
Sunday, 19.11.2017
16:46

Tacno je da nismo resili utakmicu na vreme ali mi tako igramo maltene od pocetka sezone.

avatar
Ponos Srpskog naroda
Sunday, 19.11.2017
15:58

Steta sto ne dadosmo jos koji gol,ali sta da se radi.Neverovatno je to sto smo mi u poslednjih 8 takmicarskih meceva protiv Javora uvek postizali po 2 gola,nije nam sudjeno vise,izgleda :D