Jagodinci upisali novi trijumf u Antaliji

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.02.2016.
13:37
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

U najnovijoj proveri na pripremama u Antaliji, fudbaleri Jagodine savladali su slovački Spartak Mujavu rezultatom 2:0.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Trideset minuta igre u prvom poluvremenu, bilo je dovoljno Jagodincima da zabeleže drugu pobedu na pripremama u Antaliji. Strahovitim presingom na početku utakmice, igrači Jagodine su jasno stavili do znanja kakav će biti ishod današnje utakmice.

Već u trećem minutu, Fransis oduzima loptu na sredini terena, šalje loptu Popoviću po desnoj strani, ovaj centrira, a tamnoputi vezni igrač odlično prati akciju I neodbranjio šutira ka golu Solnicke za 1:0.

U istom ritmu Jagodinci nastavljaju i dalje. Presingom zaustavljaju svaki  početak napada Spartaka, već oko centra i brzim ubacivanjem veznih igrača stvaraju ogromne problem odbrani Slovaka.

U 17.minutu Marić odlično centrira a Martinovićev udarac završava preko gola.

U 21.minutu posle još  jedne oduzete lopte, Popović šutira snažno  sa oko 20 metara i pogađa mrežu za prednost plavih od 2:0.

Posle drugog gola naš tim je usporio igru, tako da Slovaci prete odličnim šutom Benja, ali Stamenković odlično interveniše i šalje loptu u korner.

U 35.minutu solidna šansa za Spartak kada je Pekar posle odličnog centaršuta glavom tukao za malo pored desne stative Stamenkovićevog gola.

Slovaci su se u tim trenucima malo više otvorili, pa je Jagodina pretila iz kontranapada, kao u 43. minutu, kada je Milošević odlično šutirao sa leve strane, ali je bio za malo neprecizan.

Spartak je mogao da smanji rezultat u 45. minutu, ali je odličan šut Daniela, Stamenković još boljom intervencijom skrenuo u korner.

Na poluvremenu Jagodinci menjaju većinu igrača.

Drugi period je protekao u izjednačenoj igri, uglavnom na sredini terena, a vredna pomena je jedino velika šansa za slovačku ekipu u 69. minutu, kada se Skutka nasao oči u oči sa mlađanim Milojevićem, ali šesnaestogodišnjak na golu Jagodine je poput svog sugrađanina, nekada  slavnog golmana i prezimenjaka Zvonka Milojevića, pokušaj efektnog loba protivničkog igrača osujetio i uhvatio živu loptu.

JAGODINA: Stamenković, Đorđević, Marić, Filipović, Baošić, Nedović, Martinović, Nikolić, Milošević,Fransis, Popović.

Igrali su jos: Milojević, Miladinović, A. Cvetković, Mihailović, Ristić, Gašić, Đekić, Ivanović, I. Cvetković Petrović, Knežević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke