Jagodinci očekuju i evropske uspehe

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.06.2014.
18:29
Izvor: Beta

Iako nisu imali sreće u žrebu, jagodinci veruju da mogu da eliminišu rumunski Kluž i tako naprave korak napred u Evropi, u odnosu na prethodne sezone.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da njegova ekipa ima realne šanse protiv rumunskog Kluža i da mu je najveća prednost to što superligaš nije mnogo promenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu.

"Smatram da je to što nismo menjali ekipu naša najveća snaga i želim da se to potvrdi i u Evropi. Poštujemo Kluž, ali mislim da imamo realne šanse", rekao je Dodić novinarima u Jagodini

Jagodinu je u letnjem prelaznom roku napustio samo Aleksandar Pešić koji je otišao u Tuluz, dok Dodić neće moći do kraja jeseni da računa na povređenog Aleksandra Živanovića.

Ovaj superligaš će prvi susret igrati u gostima, za razliku od prošle dve sezone u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

"Nadam se da je to prednost jer smo prethodne dve sezone u Evropi protiv Odabasija i Rubina prve utakmice igrali kod kuće i nismo prolazili. Da bismo prošli u treće kolo, moramo u oba meča da budemo bolji", kazao je Dodić.

On je naveo da je Kluž objektivno iskusniji u Evropi, ali da njegov plasman u rumunskom prvenstvu, gde je zauzeo šesto mesto, na neki način ohrabruje igrače Jagodine.

"Zaslužuju svo poštovanje, ali mislim da će mnogo toga zavisiti od nas", istakao je trener Jagodine.

Fudbaleri Jagodine će 1. jula otpustovati na desetodnevne pripreme u Sloveniju, gde će odigrati pet utakmica, od kojih dve sa rumunskim ekipama.

"Siguran sam da će nam te utakmice mnogo značiti s obzirom na to da ovde nismo odigrali još nijednu, ali to je bilo za očekivati pošto je bio vrlo kratak period za odmor", rekao je Dodić.

Fudbaler Jagodine Vuk Mitošević
kazao je da jedva čeka pripreme u Sloveniji, koje će im mnogo značiti zbog prijateljskih utakmica sa rumunskim ekpipama.

"Kluž je protivnik koji možda nije toliko atraktivan, ali je sigurno jak. Rumuni već godinama igraju ozbiljan fudbal i biti šesti u njihovom prvenstvu je sigurno dobar rezultat, ali nisu nepobedivi", kazao je Mitošević.

Jagodina će u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa gostovati Klužu 17. jula, dok će revanš na svom terenu igrati nedelju dana kasnije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke