Izvukao se Partizan u Zaplanjskoj!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.03.2020.
17:20
Izvor: Sportske.net

Pobeda Partizana u Zaplanjskoj.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Slavlje Partizana na "krovu".

Ekipa Sava Miloševića je uspela da se izvuče pod pritiskom Voždovca, na kraju je slavila sa 1:2 (0:0).


Bilo je od samog starta sa dosta tempa, crno-beli su krenuli nešto ozbiljnije ka golu Voždovca, a u 12. minutu najbolja šansa. Asano je izašao jedan na jedan sa Ilićem, ali je šutirao pravo u njega u 12. minutu.

Od 20. minuta nešto bolja igra Voždovca, Stojčev je propustio dobru šansu u 24. minutu, crno-beli su vratili preko Lazara Pavlovića u 33. minutu kada se ofanzivni fudbaler Partizana nije snašao najbolje.

Na samom kraju poluvremena domaći su tražili penal, nakon što je lopta pogodila Uroševića u ruku, ali je sudija odmahnuo rukom.

Ulaskom Filipa Stevanovića došlo je do bolje igre Partizana, a u 57. minutu nova šansa za crno-bele. Strahinja Pavlović je šutirao glavom pored stative, a onda u 62. minutu gol u mreži "Zmajeva".

Šćekić je iskoristio veliku gužvu, šutirao glavom i pogodio za 0:1!

Voždovac je samo dva minuta kasnije mogao da vrati egal, ali nije Stoisavljević iskoristio kolosalnu šansu, sa dva mesta je promašio gol Stojkovića. Kazna je odmah stigla.

Matić je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora uspeo da savlada Ilića za velikih 0:2.

Domaći su uspeli da smanje rezultat veoma brzo. Igrao se 69. minut kada je Stojčev opalio po golu, pogodio i dao domaćima nadu da mogu makar do izjednačenja. Voždovac je pritiskao Partizan, Lasickas je imao novu šansu, ali su se crno-beli izvukli.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 14.03.2020
22:47

Prosla utakmica, ali mi i dalje cekamo odgovor ko je dozvolio da se u trenutnoj situaciji ista/iste odigraju?

avatar
magister
Saturday, 14.03.2020
19:44

Pobeda - super! Ali...

Možda i nema smisla da se ponavljam, ali to radim jer mislim, možda i čita Savo pa će, ako vidi da se ponavljaju komentari, zato što se ponavljaju greške, preduzimati nešto na treninzima.

Kad đak nešto teško prima, ne može da nauči, oproban metod je da mu se dodatno objasni i da ga se ponavljanjem, vežbanjem - znači treningom, nauči, uvede u rutinu sa problematičnom veštinom.

Na primer: Asano je u poslednjih 10 utakmica više puta izašao sam iskosa pred golmana, i ne sećam se da li je makar jednom dao gol. Da li o tome treba da se porazgovara, da li treba da mu se pokaže da se golman hvata na pogrešnoj nozi, a ne da se šutira, onako, da odradi posao (što on svaki put čak relativno korektno uradi - ali, naravno, ne da gol)? Može li da vežba - davanje gola u takvim situacijama, individualno, kad se trening za ostale završi?

Na primer: Lazar Pavlović se dobro otkriva i postavlja kad je lopta na strani, često se na taj način nudi i dobija povratne i to jeste jedan od najpametnijih načina da se stvori šansa i dođe do gola. Ali, Lazar šutira otvorenim stopalom, kao da plasira i velika većina njegovih lopti - ide preko gola. Može li punom da gađa? Može li prvo da je tačno primi pa da probuši mrežu (kad nema na 5m nikog)? Može li da vežba - ne šutiranje, nego davanje gola kad dobija povratnu na 14 - 20m od gola, opet individualno, kad se trening završi?

Na primer: Šćekić,čini se napreduje u igri. Ali, koliko puta reaguje ne u skladu sa situacijom nego nešto što je unapred smišljeno, najčešće na prvu? Danas je pred kraj dobio odličnu povratnu na 16 i, umesto da je primi, a imali su on i Stevanović 2 : 1 na 15, 16m od gola, on je iz prve probao da doda, igrač ga pročitao i 100% gol šansa je odletela u nepovrat. Ne znam da li to može da se uči, on očigledno igra sa nekakvim psihološkim pritiskom ili ne gleda oko sebe i odigrava šablonski. Ako je tako, onda mu nema mesta u Partizanu (tako ja gledam na fudbal). Ali mislim da bi i to mogao da vežba na neki način i da dobija prave sugestije.

Ima tu još dosta toga za analizu. Matić je totalno limitiran, ali on sa onim što zna - radi najbolje što može i to - donosi rezultat. Napravi on poneki bezvezan potez, ispod nivoa Partizana, jednostavno - nema kvalitet, ali, on relativno ume da igra to zbog čega je doveden, koncentrisan je kad je u šansi, relativno siguran pri šutu. I pored visine za sada nije pokazao da je opasan i glavom.

Urošević je opasan po nas na desnom beku. Cvjetićanin ga je lako prolazio i sreća je što utakmica nije potrajala, a ona povratna i šut LItvanca su bili - mat pozicija i sreća je što ni Litvanac nije umeo da *poklopi* loptu, kao ni L. Pavlović, pa je otišla preko gola.

Deco, to ste morali da učite od petlića. Pogledajte kako teniser udara lopte! Dovede sebe u položaj iz kog će udarac imati i snagu i preciznost. Na neke lopte se ne ide pravo i ne šutira pod uglom od 90 stepeni, nego treba zaleći i uhvatiti je poluvolejom. Gledajte malo kako španska škola radi prijem lopte i kopirajte to. Kako je primaju u trku, kako im retko beži, kako uglavnom imaju kontrolu, a onda je lakše i šutirati i centrirati. Ne vidim to kod naše dece (ne mislim samo na Partizan, koji ima sjajnu školu u nekim stvarima, ali prijem i kontrola u trku, i davanje mekih, preciznih lopti u dubinu, kao i šut punom, suvi list, puna-spoljna, skok u odbrani malo u telo protivničkih špiceva, čime ga destabilizujete, i kad vas naskoči - sve to mi nedostaje, a to su stvari kod kojih oni jači protiv nas imaju prednost, a ne nedostatak trčanja; naravno i kretanje, pametno kretanje bez lopte).

avatar
Petar Petar
Saturday, 14.03.2020
18:47

Prilicno nerealan izvestaj Kako se izvukao a imao duplo vise 100% sansi od Vozdovca? Nije sjajan mec odigrao Partizan, ali pobeda nije dolazila u pitanje.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 14.03.2020
18:31

Misliš izvukao se voždovac sa samo 2 primljena gola pošto je Partizan promašio sijaset šansi pored 2 postignuta gola: 1.Asano na povratnu sam promašio skoro celu loptu, 2.zatim Asano 1 na 1 po ko zna koji put šutira nisko i golman brani, 3.S.Pavlović promašuje iz peterca nogom, 4.pa onda i glavom u još jednoj šansi, 5.zatim L.Pavlović u kontri šutira tik iznad prečke sam iz šesnaesterca, 6.onda Šćekić sam na šesnaestercu umesto da nastavi sam ka golu pokušava da proigra F.Stevanovića. To je 6 propuštenih šansi naspram 2 voždovca glavom i nogom Lasickasa iznad prečke. Partizan je i bez Natka, Sume i Sadika odigrao odlično, opet je nedostajala realizacija, a i u 6. prolećnoj utakmici je Partizan oštećen kada u 59. minutu sudija nije pokazao drugi žuti Cvetkoviću za lakat u vrat L.Pavlovića. Međutim sve ovo je u drugom planu pošto ljudi koji vode državu i srpski fudbal su odlučili da se nastavi sa fudbalom, iako iskustva iz zemalja gde se pojavio Korona virus ranije kažu da mere treba biti takve da nema nikakvih šansi da se igra fudbal, a odlučili su da bi se odigrao dovoljan procenat utakmica u prvenstvu kako bi zvezdom mogli da proglase šampionom usled najverovatnijeg prekida prvenstva, a 26. kolom se upravo odigrava više od 70% prvenstva i zato su danas pre svega igrači, ali i ostali zaposleni u klubu izloženi riziku zdravlja i života.

avatar
Man united
Saturday, 14.03.2020
20:47

Пошто си досад тврдио да је свако играње руком пенал, мене занима хоћеш ли бити доследан и напасти судију да је оштетио Вождовац? Да ли твоја измишљена правила важе само кад ти одговара?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 16.03.2020
15:27

@ljepi of jungle, bliske su mi tvoje laze, frustracije tvoje su mi draze i sve to mene krepi, ali samo nastavi jer mnogo si nam talican ljepi..

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 15.03.2020
16:07

Umesto što nastavljaš da lažeš bolje pokušaj da odgovoriš na pitanje koje sam ti postavio i ostavio te bez odgovora, a glasi: Kako 2 nedosuđena penala za Partizan protiv Mančester Junajteda nakon igrača rukom u svom šesnaestercu igrača Mančester Junajteda kojim zaustavlju napade Partizana izjednačavaš zvezdanaestercem Danila Grujića na Banovom Brdu gde je lopta napucana u ruku igrača čukaričkog, a pritom ne ide u gol i ne bi ostala u igri? Kad to objasniš onda možemo na sledeće teme, a samim tim što sam ti to pitanje postavio još ranije svakom razumnom je jasno da tvrdim da nije svako igranje rukom u šesnaestercu penal. Kad daš odgovor na to pitanje potrudi se da opravdaš snimkom svoju novu laž da vidimo gde je to sudija oštetio voždovac protiv Partizana. A o doslesdnosti jednog navijača zvezde koji komentariše suđenje samo kad sudije ne pokrade za zvezdu, a kada pokrade onda je sve regularno, kao na primer što su pokrali i voždovca golom iz ofsajda Marina i izmišljenim faulom nad Rodićem kod gola voždovca. Beži bre tamo hahaha

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Saturday, 14.03.2020
21:21

DAAA..STRAŠNO NAM PRETITE SA TREĆE POZICIJE..

avatar
Superliga
Saturday, 14.03.2020
18:25

Lose izdanje Ilica na krovu

avatar
Saturday, 14.03.2020
18:23

Sto ti je naslov, ti si moj idol. Svaka cast za Scekica!