Izbori u Partizanu - Za koga je Vujošević?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 18. novembar 2014.

  • 10:32

  • Izvor: Sportske.net, Sport

  • facebook
  • twitter
  • email

Akltuelni predsednik JSD Partizan Duško Vujošević i pored brojnih obaveza na košarkaškoj sceni, stiže da isprati i aktuelna dešavanja u vezi sa izborom novog rukovodstva fudbalskog kluba ''crno-bele porodice''.

Izbori u Partizanu - Za koga je Vujošević?
Foto: partizan.rs
Kao što je poznato, Izborna Skupština FK Partizan zakazana je za 16. decembar, kada bi aktuelno rukovodstvo na čelu sa Draganom Đurićem moglo da posao prepusti nekom drugom, iako postoje i najave da Đurić navodno želi još jedan mandat.

Nešto manje od mesec dana do izbora, zanimljivo je čuti stav prvog čoveka JSD Partizan Duška Vujoševića, koji se proteklih godina uključivao u rešavanje pojedinih problema u fudbalskom klubu.

Mnogi danas smatraju da je Vujošević i dalje blizak sa Draganom Đurićem i da bi možda mogao javno da ga podrži, ukoliko bi se ovaj odlučio za još jedan mandat, ali u intervjuu današnjem ''Sportu'' na ovu temu, iskusni košarkaški stručnjak smatra da je ipak došlo vreme za nove ljude na čelu Partizana!

''Đuriću svakako pripada deo zasluga za dobre rezultate u proteklom periodu, ali koliko mi je poznato, on ne želi da se ponovo kandiduje i ja ga u tom stavu potpuno podržavam. Došlo je vreme da se nove snage uhvate u koštac sa brojnim problemima poput pitanja vlasništva stadiona, ali i rešavanja brojnih finansijskih problema, kao i pomoći ostalim klubovima JSD Partizan'',
jasan je Vujošević.

Kao potencijalni naslednik Dragana Đurića pominje se nekadašnji sportski direktor Nenad Bjeković, ali Vujošević smatra da bi crno-belima u ovom trenutku najviše odgovarao neko poput - Žarka Zečevića.

Iako je Zečević juče kategorički odbacio mogućnost kandidovanja, Vujošević baš njega navodi kao tipičan primer čoveka koji bi svojim sposobnostima mogao izvede klub na pravi put.

''Pravi model je Žarko Zečević, iz perioda od pre petnaestak godina. Voleo bih da dođe neko sa njegovom energijom, potencijalom, vezama... Ali, biću za svakog legalno izabranog od strane Skupštine i ako prepoznam da želi dobro Partizanu'', poručio je Vujošević.

Ipak, postoji nešto i čega se Vujošević pomalo plaši u celoj priči.

''Ne bih voleo da u klub dođe 'trojanski konj', ili 'kvisling', a sve pod firmom da ima dobre veze sa vlastima, pa da sprovede strategiju po kojoj bi Partizan postao efemerna priča'', zaključuje Vujošević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari