Izabran idealni tim Superlige, novi ''šamar'' Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.05.2019.
10:05
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Kako će crno-beli reagovati posle ovog izbora?

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Između večerašnjih revanš mečeva polufinala Kupa Srbije i poslednjeg kola Superlige, koje će biti na programu u nedelju, biće održana prigodna svečanost posvećena završetku sezone, na kojoj će u četvrtak i zvanično biti proglašen idealni tim Superlige u sezoni na izmaku, kao i najbolji trener.

Ipak, izbor je već poznat, a kako je ''Žurnal'' preneo, oko izbora najboljeg trenera nije bilo nikakve dileme, ponovo je najbolji Vladan Milojević, šef struke Crvene zvezde.

U idealnom timu nema mnogo iznenađenja, ali nešto ipak ''bode oči'', a čime u Partizanu nikako neće biti zadovoljni. Naime, među najboljih 11 nije izabran drugi strelac lige, napadač Partizana Rikardo Gomeš, koji je do sada postigao 19 golova u domaćem šampionatu, pet manje od Haskića iz Radničkog.

U ovom izboru, prednost u odnosu na Rikarda Gomeša dobio je Ognjen Mudrinski iz Čukaričkog, koji za sada ima jedan gol manje od Partizanovog napadača. Ali, Mudrinski od ovog proleća može da se pohvali i da je sa ukupno 65 superligaških pogodaka u dosadašnjoj karijeri postao najbolji strelac u istoriji prvenstava Srbije, ispred Andrije Kaluđerovića, koji je dugo bio rekorder.

Možda bi u nekoj drugoj formaciji bilo mesta i za Rikarda i za Mudrinskog...

Idealni tim Superlige za sezonu 2018/19 (formacija 4-4-2):

Milan Borjan (Zvezda)

Filip Stojković (Zvezda), Radovan Pankov (Radnički), Nemanja R. Miletić (Partizan), Miroslav Bogosavac (Čukarički)

Dušan Jovančić (Zvezda), Nikola Drinčić (Radnički), Marko Marin (Zvezda), El Fardu Ben (Zvezda)

Nermin Haskić (Radnički), Ognjen Mudrinski (Čukarički).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nesa 77
Wednesday, 15.05.2019
13:18

Gomes bi morao da bude u prvoj postavi. Najbolji centarfor stranac kojeg smo imali(svaka čast Kleu ali je imao mnogo bolje saigrače).. Nista me vise ne iznenađuje, čudi me da je i ćelavi izabran.. Ali neće ovo zlo dugo.. Napred Partizan ⚫⚪💪!

avatar
CZYNWA
Wednesday, 15.05.2019
11:49

Rikarda nema jer je konkurencija ogromna. Ali ono sto bode oci jeste da je najlosiji Zvezdin igrac (Zule) ovde, a nema Savica, koji je puno bolji.

avatar
Merengues88
Wednesday, 15.05.2019
11:10

Partizanovi navijači svakako na sva zvona propagiraju priču kako je pogubno što u ligi ima mnogo stranaca i kako su isti najzaslužniji za Zvezdinu igru, tako da ne sumnjam da će biti zadovoljni što je Mudrinski dobio prednost nad tamo nekim strancem. :P

avatar
petar000
Wednesday, 15.05.2019
13:03

Ko je to ikad rekao? Istina je da Zvezda ima najskuplje strance u istoriji naseg fudbala. Po cijim zeljama je broj stranih fudbalera prvo povecavan , pa onda smanjivan? Po Partizanovim sigurno nije. U tome i jeste problem, sto se sistem takmicenja prilagodjava vama. Sad da vam padne na pamet da moze deset stranih igraca da bude u timu, za tri dana bi to pravilo bilo izglasano. Sto se tice ovog izbora, to je relativna stvar veoma. Eto, npr ja ne znam po kojoj osnovi je Jovancic u prvom timu? Kazem to i pored toga sto je to jedan od tri igraca u Zvezdi koji se meni svidjaju. Niti je standardan u ekipi u toku sezone, niti je u prvenstvu toliko zasluzan u Zvezdinoj igri, osim sto je znalacki padao za par penala. Dalje, svi igraci Zvezde koji su stavljeni u ovaj tim, osim tog Jovancica kojio je iskreno zalutao su stranci. I ne znam, onda, o cemu pricas? Borjan sigurno nije najbolji golman lige bas iz razloga sto je sigurno imao najmanje posla od bilo kod drugog golmana u prvenstvu, itd, itd. Sto se tice same postave, prilicno je realna, s tim, sto bih ja umesto celavog uvek pre stavio Valijentea. I naravno, koliko god da ja imam rezerve kao navijac Partizana prema Rikardu, uvek u konkurenciji sa Mudrinskim je on taj koji bi trebao biti izabran.

avatar
Merengues88
Wednesday, 15.05.2019
13:18

A sprdam se, druže. Opušteno. Ta priča o strancima je aktuelna sa obje strane Banovog brda i u fudbalu i u košarci. Sprdnja, ništa više. :D

avatar
Silent
Wednesday, 15.05.2019
10:46

Gomes nije ni za drugu postavu lige ovo je skroz realno

avatar
petar000
Wednesday, 15.05.2019
13:05

Eh, ako si ti tako procenio, onda nema sumnje nikakve u to. Dobro je, ovaj put si ukapirao o cemu je clanak. To je vec napredak.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 15.05.2019
10:31
avatar
Nesa 77
Wednesday, 15.05.2019
13:23

⚫⚪Samo napredno bravo!!!