Iz Raćinog ugla - ''Orlovi'' mnogo hteli, mnogo započeli...

Autor: Beta Beta
utorak 24.03.2015.
15:24
Izvor: Beta

Uoči nedeljnog dvoboja sa Portugalom, reprezentativac Srbije Radosav Petrović izneo je svoje mišljenje o razlozima jesenjeg debakla našeg nacionalnog tima.

screenshot: fss.rs
screenshot: fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Srbije Radosav Petrović kazao je danas da utakmica protiv Portugala neće odlučivati o plasmanu njegove ekipe na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Kakav god rezultat da bude, utakmica neće rešiti nešto u grupi. čak i da izgubimo, možemo da se plasiramo u Francusku, a ako dobijemo može da se desi da se ne plasiramo", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija nakon tri utakmice ima jedan bod i pretposlednja je u Grupi I kvalifkacija.

"Činjenica je da decenijama unazad, kada je bila jaka konkurencija za tim, naša reprezentacija nije pravila uspehe. Fudbal će se igrati i posle ovih kvalifikacija, iako se nadamo da ćemo proći na Evropsko prvenstvo", rekao je Radosav Petrović.

Prema njegovim rečima, najveća greška je u tome što je ekipa želela svih devet bodova u prve tri utakmice.

"Najveća greška je bila što smo iz prve utakmice hteli da uzmemo devet bodova i odmah završimo posao. Nije to baš tako... Trebalo je da budemo skromniji", rekao je Petrović.

On je istakao da je naredni protivnik Portugal apsolutni favorit, s obzirom na to da će igrati kod kuće, ali i da ima više bodova.

"Portugal je apsolutni favorit, igra kod kuće, na boljoj je poziciji na tabeli... Povoljan rezultat bi za fudbalsku javnost bio iznenađenje, a mi se nadamo i verujemo u njega", kazao je fudbaler turskog Genčlerbirligija.

Petrović je dodao da se nada da promena selektora ne sme da bude izgovor eventualnih loših rezultata, kao i to da očekuje dobru saradnju sa Radovanom Ćurčićem.

"Većina igrača je tu nekoliko godina, menjali su se selektori i to ne sme i ne može da bude izgovor. Mi smo tu da ispoštujemo njegove ideje. Olakšavajuće je to što je on izuzetno otvoren, jasno nam je stavio do znanja šta i kako hoće, a na nama je da to odradimo najbolje moguće", rekao je Petrović.

Zoran Tošić je rekao da će reprezentativci Srbije dati maksimum kako bi savladali Portugal.

Zoran Tosic

"Daćemo maksimum da dodjemo do pobede, a samopouzdanje nam daju utakmice sa jačim reprezentacijama koje iz nas izvuku maksimum", rekao je Tošić.

On je u prethodnom periodu imao problema sa ledjima, zbog čega nije trenirao desetak dana, ali je rekao da je sada sve u redu.

"Dobro se osećam. Pre par nedelja sam osetio veliki bol, nisam mogao da se pomerim. Desetak dana sam odmorio, ali sam igrao poslednje dve utakmice za klub i sada je sve u redu", kazao je Tošić.

Fudbaler CSKA iz Moskve je rekao da mu se dopao rad sa prethodnim selektorom Dikom Advokatom, ali da je to slučaj i sa Radovanom Ćurčićem.

"Lično, dopao mi se rad sa Advokatom, ali nažalost nismo uradili ono kako je zamišljao. Churčić je doneo nove i deje, sve je jednostavno i jasno. Uneo nam je pozitivnu energiju. Verujem da ćemo tek usvojiti njegove zahteve kako bismo do nedelje bili maksimalno spremni", rekao je Tošić.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju u Lisabonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke