IZ PRVE RUKE - Evo šta Zvezdu čeka u dvomeču sa Irtišom!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.07.2017.
11:58
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući izvorima u Kazahstanu došli smo do mnogo zanimljivih informacija o narednom Zvezdinom rivalu. Evo ko su najjače karike i na šta bi crveno-beli trebalo da obrate pažnju u dvomeču sa neugodnim Kazahstanicma.

fcirtysh.kz
fcirtysh.kz

Povezane vesti

Četiri dana pre prvog meča koji će Crvena zvezda odigrati protiv Irtiša iz Pavlodara u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope raspitali smo se šta čeka crveno-bele i koje su to stvari na koje valja obratiti pažnju kada je kazahstanski klub u pitanju.

Poslednjih godina fudbal u Kazahstanu doživljava ekspanziju što uopšte ne treba da čudi jer se u toj zemlji ulaže veliki novac kako bi tamošnji klubovi uhvatili korak sa ostatkom Evrope.

Crvena zvezda je pre samo dve sezone na svojoj koži osetila u kom pravcu ide klupski fudbal u Kazahstanu, a naši izvori iz ove zemlje poručuju da su u Pavlodaru rešeni da crveno-belima prirede isto što i Kairat 2015. godine.

Protivnik vicešampiona Srbije spada u red najorganizovanijih klubova u Kazahstanu sa dobrim finansijama i zadovoljavajućom infrastrukturom. Kada smo kod infrastrukture, valja napomenuti da će prva utakmica biti odigrana na stadionu kapaciteta 15.000 mesta koji poseduje teren sa veštačkom podlogom postavljenom pre nekoliko godina što je svakako otežavajuća okolnost za ekipu Vladana Milojevića.

U svojim redovima Irtiš ima osmoricu stranaca od kojih trojicu sa srpskim pasošem, a ljubiteljima fudbala poznata su i imena Frenka Đa Đeđea i Beka Fofane. Snaga Irtiša ne ogleda se u kvalitetnim pojedincima već u kolektivu i činjenici da bugarski trener Dimitar Dimitrov već dve godine radi sa ekipom u kojoj važnu ulogu igraju dvojica domaćih fudbalera.

Prethodnih dana u srpskim medijima se govorilo o srpskim internacionalcima Mariju Maslaću, Stefanu Živkoviću i Milošu Stamenkoviću, te o već pomenutim strancima iz Obale Slonovače, Portugala, Kameruna, Brazila...

Beko Fofana Mario Maslac
Beko Fofana i Mario Maslać
(fcirtysh.kz)

Na osnovu informacija koje smo dobili stiče se utisak da jako važnu ulogu u timu trenera Dimitrova obavljaju dvojica iskusnih igrača iz Kazahstana. Kapiten i golman ekipe David Lorija označen je kao jako bitan šraf ekipe, što zbog svojih kvaliteta i iskustva koje poseduje, što zbog činjenice da kao standardni reprezentativac Kazahstana ima važnu ulogu u svlačionici i predstavlja pokretača ekipe.

Još jedan fudbaler na kojeg nam je skrenuta pažnja igra u veznom redu. Reč je o Kazbeku Geterijevu, nosiocu igre u veznom redu koji ima odličnu levu nogu i završni pas.

Strateg Irtiša iz Pavlodara forsira formaciju 3-5-2 i insistira na tome da se igra gradi iz zadnje linije i da se preko bočnih pozicija dolazi do završnice što su samo neke od važnih informacija na koje će u Zvezdi morati da obrate pažnju.

Važno je uzeti u obzir i to da se kazahstanska Premijer liga nalazi u punom zamahu i da su fudbaleri Irtiša spremniji u odnosu na izabranike Vladana Milojevića. Klub iz Pavlodara trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa četiri boda manje od trećeplasiranog Ordabašija i devet u odnosu na Kairat koji gleda u leđa prvoplasiranoj Astani.

Još jedan od bitnih faktora u ovom dvomeču može da bude i sama činjenica da se Pavlodar nalazi na više od 5.000 kilometara od Beograda, a daleka putovanja svakako ne idu u korist srpskom predstavniku. U ovom slučaju se ne može reći da vlada reciprocitet jer fudbaleri Irtiša prevale više kilometara kada krenu na gostovanja u Šimkent, Atirau i Almati nego Zvezda za čitavu sezonu u Srbiji.

Zvezdina prednost mogli bi da budu navijači i to što se revanš igra u Beogradu. Irtiš nije klub koji ima vatrene navijače ali će stadion u Pavlodaru svakako biti pun narednog četvrtka.

Nakon svega rečenog ostaje da se kaže da je prvi meč između Irtiša i Crvene zvezde zakazan za 13. jul, a da je revanš u Beogradu na programu 20. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Sunday, 09.07.2017
15:52

Daj bre ljudi, nemojte da pravite od ovih da su Mancester Junajted. Koji Irtis, sve ispod tri razlike za Zvezdu u dvomecu je prvoklasno iznenadjenje. Tako i pre Florijane pisete neke bajke o realno amaterskom klubu. Zvezda sigurno gazi ovo i to je to za ovu sezonu, jer mislim da u sledecem kolu ima mnogo kvvalitetnih timova sa kojima nase ekipe nisu u istom rangu.

avatar
Sunday, 09.07.2017
17:22

Koga Zvezda gazi sta je tebi... Ako izvuku neresen rezultat treba da pevaju.

avatar
magister
Sunday, 09.07.2017
13:55

Da li su zaista domet srpskog klupskog fudbala derbiji sa kazahstanskim, beloruskim, azerbejdžanskim... i sličnim klubovima. Od osvajanja i finala KEŠ do trećeg kola kvalifikacija kao velikog uspeha. Da li je stvarno Tito za sve kriv?

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 09.07.2017
13:39

Ala ce da nalupaju ove poluprofesionalce iz ljutice bogdana.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Sunday, 09.07.2017
15:20
avatar
Nemanja Vidiiic No1
Sunday, 09.07.2017
18:33

+32,najtrofejniji klub,jedini prvak evrope sa ovih prostora,vise pobeda titula,datih golova,najuspesniji klub u evropi,mali uci jos pa se onda javljaj,nemas vise od 15 godina sigurno

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 09.07.2017
15:57
avatar
Emperador(2018)
Sunday, 09.07.2017
15:57

imas neki drugi razlog od skoro? Milenkovic , Leonardo , tavamba

avatar
Navijač Partizana
Sunday, 09.07.2017
13:38
avatar
CZYNWA
Sunday, 09.07.2017
13:38

Zvezda se opekla sa Kairatom, valjda ce ovo ozbiljno shvatiti. Duga putovanja ne mogu biti izgovor, jer i oni ce doci u Beograd, i oni imaju dug put. Ono sto mene najvise brine je kvalitet igraca Zvezde, jer Zvezda kvalitet ima samo u napadu. Dva vrlo ofanzivna beka sigirno ce ostaviti dosta prostora. Le Talek mora srediti stvari u svojoj glavi, jer kvalitet sigurno ima. Odbrana nam jeste busna, ali ako vezni red odradi svoj posao, oni ce imati mnogo manje posla. Miki mora dobiti makar poluvrijeme, jer je miljama ispred Rikardinja, koji nije bas nista pokazao, cak se i Kanga i Ruiz cine bolji od njega. To sto je tek stigao ne smije biti izgovor, neka igra kad se uklopi.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 09.07.2017
19:04

Ja to nikad nisam razumeo dug put. Pa šta ako je dug, idite onda jedan dan ranije, uopšte ne razumem te vrste izgovora... Ili veštačka trava, pa ima i u Srbiji valjda jedan teren sa veštačkom travom...

avatar
Sunday, 09.07.2017
13:16

Ma jok doćiće u Beograd da čestitaju zvezdi osvajanje LE i da se sklone. Rekoh vam ja - veštačka trava kao na Voždovcu :D

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 09.07.2017
13:15

Svidja mi se formacija 3-5-2 koju igra Irtis jer ta formacija je skoro pole veka bila osnova Zvezdine skole fudbala. Samo ne znam da li taj Irtis za tu formaciju ima stvarno tako kvalitetne igrace.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 09.07.2017
19:05

Meni se ta formacija sviđa, zato jer će Boaći imati više prostora

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 10.07.2017
22:27

A sigurno su kazahstanci jako vešti u fazi transformacije i kad izgube jedno rizično dodavanje na sredini terena se odma transformišu u odbranu sa 5-4-1 hahha, ne budi smešan, ako ove ne pobedimo, nemamo šta da tražimo u Evropi... Boaći je odličan napadač i verujem da sa Milijaševimi korneri i njegovim odličnim snalaženjem u kaznenom prostoru može zvezda do pobede, nadam se da ovaj Rikardinjo neće biti loš kao Mouche, samo još ne znam šta je bolje; Savić ili Frimpong uz Babića

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 10.07.2017
19:30

Kako to mislis? 3-5-2 je formacija kad igraju ofanzivno, a kad se brane prelaze u formaciju 5-4-1 jer dva spoljnapokrivaju bocne delove odbrane, a centralni deo tri stopera dok se jedan od napadaca vraca u odbrambenu liniju sredine terena. Sasvim suprotno od onoga sto si ti rekao jer Boaci ce imati mnogo manje prostora izuzev, ako ih uhvatimo na neku brzu kontru.

avatar
MOE28
Sunday, 09.07.2017
13:07

Da je Zvezda i dalje nesto veliko ne bi se ovoliko pisalo o nekom Irtisu iz Kazahstana.. to je poruka za sve navijace koji i dalje misle da im je klub gigant na Balkanu. Svaki dan po dve tri teme o tome ko je Irtis a ja prvi put cuo za njih kad su ih povezali sa Zvezdom.

avatar
Old_school
Sunday, 09.07.2017
13:05

Da skratimo, Irtis im prednost u Zvezdanu Terzicu koji na svoju ruku menja po 15 igraca svake sezone. Dovodi nezainteresovane strance jako slabg kvaliteta. Zvezdina neuigranost se videla i protiv amatera sa Malte kada su nam, iako nespremni ko i mi, lako dali 3 gola. Nema tu mnogo filozofije.

avatar
Baltazar031
Sunday, 09.07.2017
12:30

Jos su teske noge od priprema, a u Kazahstanu je prvenstvo u punom jeku. Spremniji su od nas, igraju dugo zajedno... Eee moja Zvezdo na sta si spala, do pre 15 godina si tamo neki Kairat i Irtis mogla da pojedes za dorucak. Strasno sta se radi

avatar
KINGZOOOR
Sunday, 09.07.2017
12:26

Neka gori Irtis ..Ole,Ole

avatar
Joker777
Sunday, 09.07.2017
12:24

Sigurno ispadaju.

avatar
VALOK
Sunday, 09.07.2017
12:18

NEZNAM KAKVI SU KVALITETI IRTISA, ALI DA IM NEZNALICE IZ ZVEZDE OLAKSAVAJU POSAO TO JE FAKAT...SADA KADA DOLAZE EGZISTENCIJALNE UTAKMICE, U ZVEZDI JE VELIKI PROMET, A NIKAKVA ZARADA. VISE SE NE ZNA KO IDE, KO DOLAZI. NE ZNAM KAKVE DA JE KVALITETNE IGRACE ZVEZDA DOVELA, U STA SUMNJAM, POTREBNO JE VREME ZA ADAPTACIJU I UIGRAVANJE. CELNICI ZVEZDE SVE CINE DA IRTISU OLAKSAJU POSAO, OVAKO SE NE RADI, ALI KOGA TO BRIGA, IZGLEDA JE NEKIM LJUDIMA VISE STALO DA NAPUNE DZEPOVE, NEGO STA CE ZVEZDA URADITI U EVROPI. ZATO UPIREM PRST U UPRAVU ZVEZDE KAO KRIVCA, AKO ZVEZDA BUDE ELIMINISANA !!!

avatar
Branislav
Sunday, 09.07.2017
18:43

Ja sam zvezdas i slazem se u potupunosti sa ovom tvojom konstatacijom. Po meni, trebali su neke igrace prodati jos u Decembru, a decu kroz bednu JSL uvezbavati za nastupe u Evropi. Ne mozes promeniti skoro ceo tim pred sam nastup u kvalifikacijama i ocekivati da ces nesto postici.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Sunday, 09.07.2017
22:00
avatar
FC Liverpool
Sunday, 09.07.2017
12:18

Наши штопери ме опасно брину, као и некреативност везног реда, али се надам да ће уз Јовичића, Пешића и Бабића(мислим да није спреман за Иртиш) игра изгледати бар мало боље...

avatar
Pedja84
Sunday, 09.07.2017
12:12

lepa kvota se gadja na kazahstance

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Sunday, 09.07.2017
15:21

I na tu sa slike je extra kvota

avatar
Branislav
Sunday, 09.07.2017
18:43

Hahahahaha....

avatar
Doktor Trax
Sunday, 09.07.2017
12:09

Kakvi bre neugodni Kazakstanci sta je bre ovo, ja sam iz Republike Srpske ovamo Siroki Brijeg nista specijalno klub rutinski izbacio jos jaci Ordabasi, napravili ste od Irtisa kao da je Real, kakav Fofana nije dao 5 golova za sve ovo vreme sto je bio u Srpskom fudbalu.Sta se ovo vise desava da su nam svi neugodni,gde samopouzdanje.

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 09.07.2017
12:04

Boj ne bije svijetlo oruzije vec boj bije srce u junaka!!!

avatar
Radovan Filipovic
Sunday, 09.07.2017
13:15

Džaba im junačka srca, ako fudbal ne znaju igrati.

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 13.07.2017
10:15

Nije baš tako ali ima malo istine. Džaba ti što znaš igrati fudbal a bojiš se kao zec a borbenost je nešto o čemu si samo čitao.