Iz Partizana na čelo UEFA?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.01.2016.
14:06
Izvor: Sportske.net

Legenda fudbalskog kluba Partizan trebalo bi da uđe u trku za predsednika UEFA kao kandidat zemalja sa prostora bivše SFRJ i jugoistočne Evrope.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Osmogodišnja suspenzija koja je nedavno izrečena Mišelu Platiniju neminovno vodi ka izborima u evropskoj kući fudbala.

Tim povodom će 26. januara Fudbalski savez Srbije ugostiti predstavnike svih federacija iz jugoistočne Evrope kako bi na zajedničkom sastanku raspravljali o budućnosti UEFA.

Hrvatski "Jutarnji list" prenosi ekskluzivnu informaciju koja se tiče potencijalnog kandidata federacija zemalja jugoistočne Evrope.

Kako navodi pomenuti izvor, predstavnici jedanaest članica UEFA iz jugoistočne Evrope predložiće Ivana Ćurkovića za svog kandidata u predsedničkoj trci.

"Jutarnji" navodi da aktuelni predsednik "prelazne vlade" u FK Partizan ima besprekornu fudbalsku biografiju, kako igračku, tako i onu vezanu za obavljanje bitnih sportskih funkcija.

"Ivan Ćurković je fudbaler izuzetne biografije, reč je o sportskom radniku bez greha i čistih ruku. Bio je blizak s Platinijem, zajedno su bili u Sent Etjenu, ali Ćurković je uvek bio na distanci kada su u pitanju mutni Platinijevi aranžmani" navodi pomenuti izvor.

Pored toga, "Jutarnji list" konstatuje da bi u slučaju da Ivan Ćurković bude kandidovan u predsedničkoj trci postojale velike šanse da bivši golman Partizana sedne u Platinijevu fotelju.

"Ćurković je jedini kandidat čiji bi međunarodni ugled garantovao mogućnost pobede na izborima, koji će morati da budu raspisani prie Evropskog prvenstva" dodaje hrvatski list.

Jedini problem u čitavoj priči mogla bi da predstavlja nesloga predstavnika fudbalskih saveza jugoistočne Evrope jer od njih zavisi hoće li Ivan Ćurković kao zajednički kandidat krenuti u trku za predsedničku fotelju UEFA.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Thursday, 07.01.2016
02:14

Ivan Ćurković je fudbaler izuzetne biografije, reč je o sportskom radniku bez greha i čistih ruku...neko aboliran a neko na interpolovoj tjeralici ;-)

avatar
milosct
Thursday, 07.01.2016
14:00

O moj Boze! Kakvih sve ima ovde...

avatar
Nenad Stanisic
Wednesday, 06.01.2016
22:43

Naravno da je novinarska patka. Ali, da je istina, od mene kao ortodoxnog zvezdasa bi dobio samo dubok naklon. (y)

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Wednesday, 06.01.2016
16:01

Gde ce ovaj da bude predsednik, pogledajte samo ovu fotografiju:-D Inace, to ne bi bilo lose, naprotiv, ali tu ipak ima mnogo vecih igraca...

avatar
Black Tooth
Wednesday, 06.01.2016
17:16

tole na celu saveza a cure na celu uefe. crno im se pise haha!

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Wednesday, 06.01.2016
20:46

Ne vole ih vise LOL

avatar
bora majstor
Wednesday, 06.01.2016
19:23

ma ne to nista nevalja nego dzajica i terzica za te funkcije ova dvojica koje ti pominjes nisu kvalifikovani za te poslove jer dosad niti su hapseni niti su procesuirani i treca vazna stvar nisu na interpolovim poternicama znaci ne ispunjavaju uslove .

avatar
Black Tooth
Wednesday, 06.01.2016
19:08

78 dana do cega sad? smiriti me neces ni tim sjajnim dijamantom!

avatar
Don Silvio
Wednesday, 06.01.2016
15:45

Naravno stekao zanat muljanja u Partizanu sad je spreman i za uefu