Iz FSS objasnili u kakvom je stanju Ilija Petković, ove vesti ohrabruju!

Autor: Ivan Cvetković
petak 26.06.2020.
15:14
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Nadamo se da će sve biti u redu sa legendom jugoslovenskog fudbala.

Epa/Matthias Schrader
Epa/Matthias Schrader

Povezane vesti

Nakon što je u javnosti puštena vest da se nekadašnji selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković nalazi na respiratoru zbog koronavirusa, sada su stigle dobre najave.

Predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije dr Miljko Ristić rekao je u intervjuu za Telegraf da zdravstveni parametri pokazuju da će "Petko" uspeti da savlada bolest i preživi.

"Ilija se nikada nije žalio na bilo kakve tegobe koje bi ukazivale da on ima čir na dvanaestopalačnom crevu. Dolazio je na kontrole, sve je bilo uredno i srce mu je dobro. On je ipak, jedan sportski tip, koji ima kondiciju i nadamo se da će se on iz svega ovoga izvući zahvaljući tom prethodnom fizičkom statusu, koji je bio potpuno normalan", rekao je dr Ristić.

"On je i dalje na respiratoru. I dalje je u životnoj opasnosti, ali ima dobru razmenu gasova. Nije na nekim specijalnim lekovima, koji pomažu rad srca. Njegovo srce je prirodno dobro, ali je isrcpljeno zbog ektremnog gubitka krvi. Ima upalu pluća, što je posledica virusne infekcije, ali je nadčovečanskim naporima parametri ukazuju da će Ilija sve ovo da savlada i da preživi", smatra on.

Petković se nalazi u KBC "Bežanijska kosa", a problem zbog krvarenja iz tri arterije saniran je gastroskopijom.

"To je metoda koja se radi mnogo godina unazad i koja je za pacijenta prihvatljivija. Radi se kroz usta pacijenta, dolazi se do čira i štipaljkom sredi sud koji krvari", otkrio je prof. dr Ristić.

U narednim danima očekujemo još bolje vesti.

baner 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke