Iz Babićevog ugla - Šta je juče pokrenulo Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.04.2019.
13:59
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Revanš samo formalnost?

Beta/AP Photo/Marin Meissner
Beta/AP Photo/Marin Meissner

Povezane vesti

Crvena zvezda nezadrživo grabi ka duploj kruni ove sezone. Šampionski pehar joj je ''pred vratima'' posle trijumfa nad Radničkim, a juče su crveno-beli ubedljivom pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana (4:1) stigli i na prag plasmana u finale Kupa.

Jedan od aktera jučerašnjeg meča bio je štoper Srđan Babić, kome je malo nedostajao da se upiše i u strelce.

''Prva šansa je bila teža, iz nezgodnije pozicije sam šutirao desnom nogom, pa zato i nije imala bolji ishod ta akcija. Druga šansa je bila mnogo bolja, ali možda je tu najveća greška što sam već video loptu u mreži prerano, čim sam je šutnuo'', istakao je Babić.

Lučanci su početkom drugog poluvremena uspeli da izjednače na 1:1, potom imali i još jednu veliku priliku, ali Zvezda je vrlo brzo preuzela potpunu kontrolu na terenu i na kraju došla do ubedljivog trijumfa.

''Naša poslednja linija stoji dosta visoko, igramo čitavu utakmicu na njihovih 30 metara i normalno je da dođe do nekog kiksa. Svi smo u protivničkom šesnaestercu kada napadamo, pokušavali smo što brže da damo drugi gol.

Nedostajao nam je taj gol da smirimo igru, da stanemo na loptu. Nismo uspeli, desio se kiks, ali baš to nas je i pokrenulo i potom smo pokazali postigli tri gola i nismo dozvolili protivniku da zakomplikuje meč'', izjavio je Babić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke