Ivica Iliev ''hladne glave'' o derbiju - Šta je to važnije od tabele?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.03.2019.
17:53
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Sportski direktor Partizana sinoć se nije oglašavao, a posle prespavane noći sabrao je utiske sa 159. večitog drrbija.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Kao i jesenas, Partizan je dugo vodio protiv Zvezde, ali je u drugom poluvremenu tu prednost ispustio, pa je i ovoga puta morao da se zadovolji jednim bodom.

Takođe, i ovoga puta su pojedine sudijske odluke podigle veliku prašinu, ali za razliku od prethodnog derbija, koji je odigran u Humskoj, sada su iz Zvezde mnogo glasniji u kritikama na račun arbitra Danila Grujića.

Sudijske odluke bile su jedna od tema kojima se sportski direktor Partizana Ivica Iliev bavio u današnjem razgovoru za ''Telegraf'' i tom prilikom je otvoreno priznao da je sudija Grujić pogrešio na štetu Crvene zvezde sredinom prvog poluvremena, kada nije priznao gol El Fardu Bena.

''Biću iskren i realan, Crvenoj zvezdi je poništen regularan gol. Ben u trenutku upućivanja lopte nije bio u ofsajdu, za razliku od preostala dva igrača Zvezde. Ali kako je lopta bila u paraboli, a sva tri igrača na kratkom rastojanju, teško da pomoćni sudija, iz tog položaja i te udaljenosti, može da vidi kome je upućena'', istakao je Iliev.

Ali, ono o čemu iz Crvene zvezde ne govore, a što sudiji sada zameraju iz Partizana, jeste nedosuđen jedanaesterac posle kontakta Milunovića sa Kosovićem. Ipak, Iliev smatra da sudija nije namerno pravio greške u sinoćnjem derbiju.

''Isto tako smatram da je Partizanu trebalo da se dosudi jedanesterac, jer je Nebojša Kosović srušen u petercu rivala. Milunović jeste ležao na stomaku, ali kada pogledate snimak, vidite da rekcija sa podizanjem noge i saplitanjem nikako nije prirodna i u to niko ne može da me ubedi.

Na stranu sve to, uveren sam takođe da sudijske greške nisu bile namerne, onaj ko je igrao derbi zna o čemu govorim. Odluke su u delićima sekunde, sve se i previše brzo događa...'', objašnjava Iliev.

Generalno, veoma je zadovoljan igrom Partizana u 159. večitom derbiju, uz žal što Partizan ni ovoga puta nije uspeo da sačuva vođstvo.

''Partizan već u drugom meču sa Zvezdom ima prednost tokom većeg dela utakmice i nekako nam se "provuku". Jesenas ste i sami videli na koji način, ovoga puta je udarac njihovog igrača bio odličan. Bez obzira, ponosan sam na naše igrače i stručni štab, pokazali su kako se bori za dres i grb kluba koji nose'', istakao je Iliev.

Jednog igrača je ipak morao posebno da izdvoji. Pogađate, u pitanju je 17-godišnji štoper Strahinja Pavlović, koji je sinoć sjajno obavio posao, iako je još od 18. minuta bio opterećen žutim kartonom.

''Za mene je taj detalj možda i najupečatljiviji. Ceo tim je dao sve od sebe za Partizan, pokazao da fudbal nije ono što piše na papiru, tabeli ili bankovnom računu, već da je teren jedina istina.

Svi momci su mnogo dali, ali  izdvojiću jedno ime, iako možda nije pedagoški. I to samo zbog mladosti – Strahinja Pavlović je za mene utisak derbija.

To je dečko od 17 godina, iz naše Omladinske škole, koja je još jednom položila težak ispit. Partizanova škola je Partizanovo blago, jer je nepresušan izvor i pravi velike igrače.

I ništa nije urađeno na silu, onaj ko je upućen zna da je Pavlović pre nekoliko meseci prebačen u prvi tim, da je sa njim struka radila postupno i temeljno i na treninzima i na priprema, gde su ga spremali za "Dan D", zaključio je Iliev i dodao da ''ne brine previše'' uoči predstojećeg duela sa drugoplasiranim Radničkim iz Niša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Monday, 04.03.2019
12:55

Samo ti da odes, i bice sve uredu,usput povedi i sve igrace koje si doveo.

avatar
Doki Daki
Monday, 04.03.2019
09:05

Ja samo znam da si javno obećao da ako Partizan ne osvoji titulu dve godine zaredom, odlaziš. Nešto sad to ne spominješ?

avatar
Душан Терић
Monday, 04.03.2019
08:30

Vaznije od tabele je da ti odes I pivedes batu sa tobom. I naravno I celu upravu. I da dodje neko ko ce stvarno dovoditi pijacanja a ne scekica.koji nista sa.loptom nije uradio celu utakmicu, nikolica.koji sem srecnog gola takodje nista, trenera koji se neplasi da.napadne I da.pokusa da pobedi I koji se ne plasi dabu 65 70 minutu kada vidi da timu ne ide izvrsi izmenu. Da li je moguce da samo ja vidim ili mislim koliko je ovo lose I bezidejno?

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 04.03.2019
00:18

Kad sam video sudiju kako se krsti nakon zavrsene utakmice jasno je pod kolikim je pritiskom bio. Ne mislim da je namerno ostetio Zvezdu koja jeste ostecena ali nije ni prvi ni zadnji put da se neko zali nakon derbija.

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 03.03.2019
22:07

Cuj hoce penal, stvarno ste komedija. Trebalo je da dobijete bar jedan crveni.

avatar
svetski prvaci 1991
Sunday, 03.03.2019
19:55

Sudija,crni Gruja je bio ne mislim namerno, baš mnogo loš.Pavlovića ako su u omladincima učili da ovako bude grub i nasilan,loše su ga učili.Uglavnom,koliko je Partizan nadmašio svoje mogućnosti toliko je Zvezda podbacila.Morala je Zvezda da ih samelje.Mislim, to će se desiti sledećeg susreta.To je normalno i očekivati .

avatar
Nedeljko Panic
Sunday, 03.03.2019
21:10

Trebao si mozda ti da igras umesto jednog od zvezdinih igraca. Mozda bi tad uspeli da ih sameljete.
Vi ste toliko zaslepljenii kvalitetom vase mezimice da u opste nevidite stvarni kvalitet.
Vi imate roster.od 30 igraca skoro istog kvaliteta, ali taj kvalitet je ispod nivoa srednjih evropskih klubova.
Da su moje tvrdnje opravdane, pokazala su dva zadnje derbija.
Vidi se vas kvalitet kad neka ekipa ozbiljno udje u uakmicu i nesklanja vam se i kako rekoh imate 30 igraca skoro istih kvaliteta.
Na vasu zalost na teren sme istovremeno izaci samo 11 igraca,
To bi trebali znati.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 03.03.2019
19:47

Ne pre kontre nego u kontri.

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 03.03.2019
19:23

Требао би највише да се поносио Данилом.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 03.03.2019
19:01

Kad ce ta ostavka? Nisi u pravu, sudija treba da saceka sa podizanjem zastavice i da vidi kome ce lopta stici u posed tako da je to svakako bila greska. Niko ne moze da me ubedi da to ne moze da se vidi isto kao i onaj faul nad Kosovicem i nepravda pre one nase kontre pre gola za 1:1.

avatar
Čerek B.
Sunday, 03.03.2019
19:51

I neregulsrnig gola Partizana

avatar
svojnasvome
Monday, 04.03.2019
08:05

A ti si video da nije loptom igrao stojkovic kao sto si verovatno video da je lopta presla gol liniju u humskoj jesenas a?

avatar
gaja
Monday, 04.03.2019
07:06

...i igranje rukom pre poništenog gola....

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 03.03.2019
21:04

Pogodi kako sam glasao:-D Zakuni se da si odmah video ko je dodao...