Ivanović: "Voleo bih da ne primimo gol u Kardifu"

Autor: Beta Beta
petak 11.11.2016.
23:16
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da će ekipa učiniti sve da pobedi Vels u predstojećoj utakmici i da bude na nivou sa početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u subotu od 20.45 u Kardifu protiv Velsa, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

"Spremni smo za agresivnu igru Velsa. Treba sve staviti u službu kolektiva, mi smo ekipa, tako smo i delovali na početku kvalifikacija, to treba da se zadrži, to je jedini način da budemo uspešni. Mnogo toga zavisi od sutrašnje utakmice. Veoma je teško pobediti jednu ekipu tri puta uzastopno, čak i da protivnik nije jak kao Vels. Najvažnije je da utakmicu gledamo potpuno drugačije jer se od tada mnogo toga promenilo. Učinićemo sve da pobedimo, da budemo na nivou sa početka kvalifikacija", rekao je Ivanović novinarima u Kardifu.

Kada je poslednji put igrao na stadionu Kardif sitija, Ivanović je sa Čelsijem pobedio sa 2:1, a upitan da li bi voleo da se ponovi taj rezultat, kapiten je rekao da bi voleo da njegova ekipa ne primi gol.

"Voleo bih da ne primimo gol, da odbrana izdrži njihove nalete. Bićemo na najvećem ispitu. Bićemo više nego srećni ako bude taj rezultat. Moramo da uradimo mnogo stvari da bismo mogli da izvučemo nešto", dodao je on.

Srbija je u prethodne dve utakmice pobedila Vels sa 6:1 i 3:0, a Ivanović je rekao da njegova ekipa i pored toga mora da bude oprezna.

"Moramo da budemo oprezni i uradimo sve da igramo mnogo bolje nego prošli put jer je Vels drugačiji tim. Takve utakmice se dese možda jednom u 100 godina", dodao je on.

Branislav Ivanovic

Ivanović je ponovio da je sutrašnja utakmica najteža za njegovu ekipu od početka kvalifikacija, ali da se ne razmišlja mnogo o budućnosti već kako da tim bude na istom nivou iz prethodna tri duela.

Upitan koja je razlika u ekipi u odnosu na prethodne kvalifikacije, Ivanović je rekao da se tim gradi.

"Jedna od najvažnijih stvari jeste da imamo novog trenera. Gradimo tim, poboljšavamo se, srećni smo, dobro nam je i idemo pravim putem. Put do Rusije je dug i moraćemo da budemo oprezni i da svaku utakmicu da gledamo kao da je finale. U dobrom smo raspoloženju, nemamo dodatni pritisak što je veoma važno. Uradićemo sve što je u našoj moći da igramo kao u prethodne tri utakmice", rekao je on.

Velški mediji su prethodnih dana apostrofirali igrače Srbije koji igraju u Premijer ligi, a Ivanović je rekao da je važno iskoristiti iskustvo igrača koji igraju u Engleskoj.

"Dobro je što u timu imamo trojicu, četvoricu, petoricu, šestoricu igrača koji su povezani sa ostrvom. To je veliki plus. Tamo se igra specifično, sada svi teže da igraju na takav način, očekuje se veoma uzbudljiva utakmica", dodao je on.

Ivanović igra za Čelsi, a trener te ekipe Antonio Konte promenio je sistem igre. Upitan šta može iz Čelsija da se preslika na sutrašnju utakmicu, odgovorio je selektor Slavoljub Muslin, koji je rekao: "Više se preslikava reprezentacija, jer smo mi počeli prvi da igramo u tom sistemu".

Branislav Ivanovic

Branislav Ivanović je naveo da je Garet Bejl najveća zvezda u timu Velsa i da će biti teško zaustaviti ga, ali da se gleda grupa, a velški tim već nekoliko godina igra zajedno.

Na pitanje koje su bitne promene u sistemu igre, Ivanović je rekao da se promenilo samopouzdanje i atmosfera koja vlada među igračima.

"To je pozitivno. Rezultati su jedino merilo atmosfere i kako radite svoj posao. Moramo da budemo svesni u kakvoj se situaciji nalazimo. Pred nama je najteža utakmica na gostovanju od početka ciklusa, utakmica u kojoj Srbija može mnogo da dobije. Treba da budemo rasterećeni, da nivoom i kvalitetom pokažemo da možemo da se merimo sa Velsom i izvučemo nešto pozitivno iz ove utakmice", rekao je Ivanović.

Posle tri kola u Grupi D Srbija i Irska imaju po sedam bodova, a Vels na trećem mestu ima dva boda manje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Saturday, 12.11.2016
12:16

Mozda bi bilo bolje da igra Pejcinovic, a ne ti, ali to se verovatno nece desiti.

avatar
saka7903
Saturday, 12.11.2016
11:43

Ako ti nebudes igrao siguran sam da gol primiti necemo,u suprotnom ako budes u startnoj postavi 2 primamo 1000 posto do poluvremena

avatar
Saturday, 12.11.2016
08:57

Ja bih voleo da ga damo...