Ivanović: "Ako imamo kvalitet za PL moraćemo na Evropsko prvenstvo"

Autor: Beta Beta
subota 06.09.2014.
16:17
Izvor: Beta

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović priznao je da postoji veća doza odgovornosti u nacionalnom timu zbog činjenice da veliki broj reprezentativaca nastupa za klubove iz Premijer lige.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da će njegova ekipa morati da učini sve da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Moraćemo da uradimo sve da se domognemo cilja. Biće jako teško, još smo ekipa koja ima oscilacije i koja mora još mnogo kolektivno da uči. Uz dobar rad, nadamo se najboljem", rekao je Ivanović novinarima na stadionu Partizana.

Srbija od nedavno ima novog selektora, pošto je Sinišu Mihajlovića na klupi zamenio holandski stručnjak Dik Advokat.

"Svaka promena ima pozitivne i negativne strane. Mi smo profesionalci, odmah moramo da sprovedemo njegove zahteve u delo. Prve utakmice u velikoj meri daće sliku o budućnosti i moramo da budemo svesni odgovornosti i ovo je možda odlučujući momenat", rekao je Ivanović.

Veliki broj reprezentativaca Srbije nastupa u engleskoj Premijer ligi, a Ivanović, koji igra za Čelsi, kazao je to donosi veću odgovornost, jer je to verovatno najbolja liga na svetu.

"To je dobro, ali je to i veća odgovornost za nas pošto Premijer liga važi za najbolju i najinteresantniju ligu na svetu. Moraćemo da pokažemo da imamo kvalitet da igramo na Evropskom prvesntvu kad već igramo u takvoj ligi", kazao je kapiten "Orlova".

Srbija će pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati prijateljsku utakmicu s domaćinom kontinentalnog šampionata Francuskom.

"Francuska je domaćin EP i njihov projekat u poslednje četiri godine je pravljenje ekipe za osvajanje tog takmičenja. To je ekipa koja ima 30 podjednako kvalitetnih reprezentativaca", naveo je Ivanović.

Utakmica između Srbije i Francuske igraće se sutra od 20.45 na stadionu Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke