Ivančević za 'Sportske': "9 meseci u Radničkom kao 9 godina u drugom klubu!"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 12. mart 2014.

  • 18:37

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Superligaš iz Kragujevca i trener Radmilo Ivančević sporazumno su se rastali u sredu a iskusni fudbalski strateg izjavio je za naš sajt da je teško podnosio neuspehe i da mu je 9 meseci na "Čika Dači" bilo kao 9 godina u drugoj sredini.

Ivančević za 'Sportske':
Prolećni deo sezone u Jelen Superligi samo što je počeo a već smo svedoci trećeg rastanka jedne od ekipa i trenera koji ju je do sada vodio.

Nakon Predraga Ristanovića (Javor) i Dragoljuba Bekvalca (Radnički Niš), saradnju sa jednim od superligaša okončao je i Radmilo Ivančević, trener Radničkog 1923. iz Kragujevca.

U izjavi za naš sajt gospodin Ivančević otkrio je da je izgubio entuzijazam za radom i da je osetio zdravstvene probleme zbog kojih je odlučio da napusti klub.

"Zadnjih desetak dana pojavilo se dosta problema, što privatnih, što zdravstvenih, a i onih u klubu. Posle utakmice sa Partizanom i lošeg rezultata imao sam zdravstvenih problema. Ovih par dana se ne osećam najbolje a posle razgovora sa čelnicima kluba izrazio sam želju da završimo saradnju" rekao nam je Radmilo Ivančević.

Radnički 1923. i Ivančević dogovorili su sporazumni raskid saradnje a superligaš iz Kragujevca ostao je bez trenera u jeku borbe za opstanak.

"Mislim da je to najbolje rešenje, u ovom trenutku, i za mene, i za klub, jer nisam čovek koji laže sebe i druge. Ne osećam se više sposobnim da odgovorim svim zahtevima i zadacima, tako da mislim da je rastanak bio najbolje rešenje. Objasnio sam čelnicima kluba da sam izgubio entuzijazam, oni su imali razumevanja za moju odluku, i dogovorili smo se da se raziđemo prijateljski" dodao je Ivančević.

Dosadašnji trener Radničkog napustio je kormilo kluba samo tri dana uoči duela sa Crvenom zvezdom na "Marakani" pa će ekipu u Beogradu voditi njegov pomoćnik Dušan Đorđević u koga iskusni trener ne sumnja.

"Dušan Đorđević će voditi utakmicu protiv Zvezde, on ima 'A' licencu. Mislim da smo dosta toga uradili, ostavljam ekipu iznad 'crte', dao sam šansu i mladim igračima koji imaju budućnost i ko god da dođe, iako mu neće biti lako jer je ekipa u opasnoj zoni, mislim da će uz dobar rad uspeti da ekipu ostavi u eliti što je i bio cilj Radničkog u tekućoj sezoni" rekao nam je Ivančević.

Trener koji je rođen u Gornjem Milanovcu, priznao nam je da su mu prethodnih 9 meseci, koliko je proveo u Radničkom, jako teško pali, i da je zbog 'lokal patriotizma' samom sebi napravio zdravstvene probleme.

"Zdravstveni problemi su došli iz glave, radi se o problemima sa stomakom. Preglede sam već obavio ali su doktori konstatovali da su oni došli 'iz glave' i verujem da će posle ove odluke biti sve lakše i da ću uspeti da se vratim na stare staze" kazao je Ivančević i dodao,

"Posao u Radničkom je za mene bio specifičan, ja sam Šumadinac, lokal patriota i teško sam preživljavao poraze, neuspehe i neke druge probleme koji su se pojavljivali i čini mi se da sam se za ovih 9 meseci Kragujevcu potrošio kao za 9 godina na nekom drugom mestu" konstatovao je sada već bivši trener "Đavola".

Radmilo Ivančević poželeo je svom dosadašnjem klubu uspešan završetak borbe za opstanak i poručio da će zauvek ostati uz superligaša iz Kragujevca.

"Imao sam izuzetnu saradnju sa ljudima u klubu, sa navijačima, ne računajući šačicu onih koji su iz nekih interesa vređali sa zapadne tribine, a uveren sam da će Radnički opstati u eliti. Nosim lepe utiske odavde i ostaću uz Radnički zauvek" završio je Ivančević.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari