Italijani: "Simboli jugoslovenskog fudbala se vratili na fudbalsku scenu"

Autor: Vladimir Stojanović
petak 21.09.2018.
08:05
Izvor: Sportske.net

Start evrokupova propraćen u Italiji kroz jedan komentar koji može da bude tumačen na razne načine...

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Da se ne vraćamo na onu čuvenu utakmicu Dinama i Zvezde, toliko toga je ispričano, tačnog i netačnog, fudbal je ostao u senci onoga što se spremalo, a uspesi dva balkanska kluba su izazvali razne komentare.

Tako tuttomercatoweb kaže da su simboli tadašnjeg fudbala, najveći srpski i najveći hrvatski klub sada pokazali da se vraćaju na veliku fudbalsku mapu.

Zvezda je u Ligi šampiona, otkinula je bod Napoliju, i mada je plasman u top 16 utopija, entuzijazam koji vlada među navijačima crveno-belih nije viđen četvrt veka.

Što se Dinama tiče, oni su igrali Ligu šampiona, doduše, u nekim mečevima se baš blamirali, ali nakon razočaranja i neočekivanog ispadanja od Jang Bojsa u plej ofu, "Modri" su sinoć pokazali apsolutnu fudbalsku rapsodiju u LE.

Dinamo je rasturio favorizovani Fenerbahče i pokazao da itekako ima šansu da u grupi sa Spartakom iz Trnave i Anderlehton prezimi u Evropu.

"Videćemo kako će se cela priča završiti, ali ovo je trenutak da dve institucije nekadašnjeg jugoslovenskog fudbala budu u evropskom izlogu posle mnogo godina", zaključuje italijanski portal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 21.09.2018
16:48

Treba preneti i sta je napisao Zacaroni.

avatar
pfc
Friday, 21.09.2018
11:59

Po cemu je to Dinamo veci klub od Partizana.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 21.09.2018
11:11

Ko jos uporedjuje Ligu Evrope sa Ligom Sampiona.

avatar
Merseysade Red
Friday, 21.09.2018
10:00

PSG - Crvena Zvezda golova više od 9,5 DA

avatar
Stefan Lazović
Friday, 21.09.2018
09:46

Ne znam kako to brkate favorite. Prvo u dvomecu izmedju Jang Bojsa i Dinama, Bojsi su bili favorit a ne Modri. A sada u mecu Dinama i Fenera na Maksimiru, Dinamo je bio favorit. Pogledajte kvote pre nego sto pisete ovakve stvari. Fener ni prvenstvo nije poceo najsrecnije, a ovde je izasao kombinovano.