Italijani se čude Srbiji, "grešimo li mi ili njihovi selektori"?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.09.2019.
09:43
Izvor: Sportske.net

Italijanima nisu jasne neke stvari u srpskom fudbalu.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

U Seriji A, Sergej Milinković Savić važi za jednog od najboljih igrača, dobio je titulu najboljeg veziste, Italijani su zaljubljeni u njegove fizičke sposobnosti, ali i način na koji prima loptu, kako je opasan po gol.

Novinar "Korijere delo Sport", Stefano Agrešti se pita šta nije u redu sa reprezentacijom Srbije, s obzirom da je Sergej rezerva.

On kaže da je lako kritikovati selektora Tumbakovića zbog izbora, ali ni da prethodni selektori nisu imali baš puno poverenja u Sergeja.

Kako kaže, Muslin je morao da ode zbog toga, ali se ni status fudbalera Lacija nije posebno poboljšao, prednost imaju Matić i povratnik Milivojević.

"Da li mi grešimo u Italiji, precenjujemo li ovog fudbalera. Da li je on dobar, ali ne dovoljno"
, pita se novinar i podseća da su PSŽ i Junajted pominjani kao novi klubovi Srbina, ali da ponude nije ni bilo.

Uz mogućnost da je problem nerealna cena, Agrešti smatra da Sergej itekako zaslužuje da igra za veći klub, ali i da ga Inzagi smatra nezamenjivim. Srbin je dobio novi ugovor, najveći u eri Lotita, klauzulu od 100 miliona koju teško da će neko platiti. Po ovom novinaru je jedini put da Lacio izbori Ligu šampiona, da Milinković-Savić u tim takmičenju pokaže, i većim klubovima, ali i srpskom selektoru da zaslužuje komplimente koje dobija već par godina u Italiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
18:48

Ili Maksa i Mata/Luka.

avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
18:47

SMS ce otici na pogresnu adresu ako ga budu koristili na "osmici", on je za poziciju iza napadaca. Tadic (Andrija) desno, Sergej u sredini i Adem.levo, onda iza njih ima smisla da igraju i Luka i Mata.

avatar
RealanNis
Monday, 09.09.2019
16:28

Jedno je kako on igra u klubu, a drugo kako igra za reprezentaciju. Tu vidimo razliku nebo -zemlja( cest slucaj u Srpskoj reprezentaciji). Jer za razliku od italijana nasi igraci dodju u reprezentaciju tek razonode radi, ili da dograbe bolji ugovor. Dok na terenu srce ostave samo njih par. Zasto su SMS i Jovic na klupi, jednostavan razlog ne igraju srcem za taj grb, dres i reprezentaciju. Tom istom Jovicu treba 5 100% sansi da bi postigao jedan pogodak, izvinite ali to u reprezentativnom fudbalu ne pije vodu. Sto se mene tice neka igraju i igraci iz JSL, ali neka ostave srce na terenu. A ne imamo igrace od 20-50-100miliona koji izigravaju manekene.

avatar
Z
Monday, 09.09.2019
14:45

Jel moze beko da mi pokaze navedeni clanak....obzirom da meni me polazi od ruke da ga pronadjem

avatar
bosnapd
Monday, 09.09.2019
14:39

Muslin vas je odveo na Svjetsko prvenstvo a Kezman i kompanija ga otjerali.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 09.09.2019
13:53

Svi su oni dobri u klubovima po Italiji, ali za reprezentaciju ne mogu da se sastave. Mozda je u tome kvaka, sta misle gospoda novinari?

avatar
Mangus
Monday, 09.09.2019
11:40

Sms je odlican fudbaler.da li bas za najvece svetske klubove, ne znam ali ie odlican.
Ali u sistemu igre koji mi forsiramo nema bas mesta xa njega. Na njegovoj poziciji su matic, milivojevic, tadic, maksimovic, i ne vidim kako bi se bas uklopio

avatar
Comandante
Monday, 09.09.2019
11:53

Mozda bi trebalo da sistem prilagodimo bas Milinkovic-Savicu i Luki Jovicu koji mora da igra zajedno u prvih 11 sa Mitrovicem u napadu,pa i ovako gubimo 4:0,2:4 a o sramoti i porazu od siptara da i ne govorimo.

avatar
NikkiCFC
Monday, 09.09.2019
12:37

Matic je velika rupa, i nije vise za fudbal. SMS bi mogao i pozadi pored Milivojevica i napred na AM na igra!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 09.09.2019
10:22

Cudno je da se Italijani ne cude ko nam bira selektora i kakvi ljudi vode Savez.

avatar
Comandante
Monday, 09.09.2019
10:17

Kad imate FSS koji za selektore reprezentacije dovedu Krstajica i Tumbakovica koji na klupi drze Milinkovic-Savic i Luku Jovica dva najskuplja igraca sta onda mozemo da ocekujemo od reprezentacije,pa to i sami igraci vide i izmedu sebe pricaju da su najbolji ili oterani ili sede na klupi.

avatar
Cantona GGMU
Monday, 09.09.2019
14:09

Biti najskuplji u danas fudbalu, ne znaci i da si najbolji.... Sta je Jovic uradio u Realu od kad je dosao - NISTA. Mitrovic je standardan i konstantno daje golove, noramlno je da ce imati prednost, ja ne znam sta tu nije jasno,

avatar
ŠDanilo
Monday, 09.09.2019
19:02

Naši najbolji igrači koji su konstantno dobri su Tadić, Ljajić i samo jedno poluvreme Mitrović. Svi ostali su bledi, anemični i po neku odigraju malo bolje.

avatar
Bato C.
Monday, 09.09.2019
10:12

Nema ga u Kokezinom tefteru i to je to.

avatar
Comandante
Monday, 09.09.2019
10:12

Naj vece gluposti su da je Tumbakovic najuspesniji trener u istoriji Partizana isto kao sto je na sramotan nacin sedeci na klupi Sasa Ilic postao igrac sa najvise "utakmica "u dresu partizana,da je Sasa Ilic imao imalo casti i dostojanstva nikada nebi na takav nacin (sedeci na klupi)dozvolio sebi da prestigne istinske legende Partizana kao sto je Moca Vukotic i drugi.

avatar
Comandante
Monday, 09.09.2019
10:04

Tumbakovic je najveca trenerska zabluda,slucajno je postao trener Partizana u vramenu kad je Partizan bio duplo jaci od Zvezde i kao uzeo nekoliko titula i postao "veliki trener" a redovno gubio derbije od Zvezde a o debaklima u evropi da i ne govorimo.

avatar
jack wilshere
Monday, 09.09.2019
09:59

Ne grijese Italijani sigurno. Sergej je uz Tadica daleko najbolji veznjak Srbije, ko god iole prati Lazio, vidio bi da momak ima igru u oba pravca, ima sut, skok, pas, apsolutno svaki segment modernog fudbala. A prije ili kasnije ce i završiti u nekom velikom klubu. On da je Francuz, bio bi sad u Junajtedu umjesto Pogbe, i obrnuto. Ali eto, živi bili pa videli.

avatar
Brainless
Monday, 09.09.2019
09:57

Selektori ne grese u Srbiji, oni ni ne biraju tim. Sta vama Italijanima nije jasno tako je i kod vas u klupskom fudbalu, selektor je samo trener ekipu drugi prave...e sad ko su ti drugi tu se mi i vi Italijani malo razlikujemo