Italija i Srbija ''na prvoj liniji fronta'' protiv korupcije i nameštanja fudbalskih utakmica

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.10.2019.
10:31
Izvor: Beta

Italijanski tužilac za borbu protiv mafije i terorizma Federiko Kafiero de Raho kazao je juče u Beogradu da Italija pomaže Srbiji u borbi protiv korupcije i nameštanja ishoda fudbalskih utakmica.

EPA/ANITA MARIC
EPA/ANITA MARIC

Povezane vesti

Italija pomaže svojim iskustvom, obrazovanjem, učenjem, razmenom informacija, rekao je Kafiero de Raho na konferenciji u organizaciji OEBS-a o problemu korupcije i dogovaranja ishoda fudbalskih utakmica. Kazao je da se u Italiji organizovani kriminal indirektno uvlači u sport, kroz navijačke grupe.

Međutim, "sport je škola etike, transparentnosti i škola života", kazao je Kafiero de Raho o borbi protiv organizovanog kriminala u sportu.

On je po drugi put u Srbiji u okviru saradnje s njenim pravodsudnim organima, a nedavnu veliku istragu tužilaštva Katanije, u Italiji, o licima iz Srbije naveo je kao najbolji dokaz saradnje i kao dokaz da Srbija ulazi u demokratske strukture.

Ambasador Italije Karl Lo Kašo je rekao da je Italija "na prvoj liniji fronta" u borbi protiv korupcije, a saradnja sa Srbijom je višegodišnja.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio je kazao da je današnji sastanak prvi regionalni o korupciji i nameštanju fudbalskih mečeva, a priredjen je s Ministarstvom unutrašnjih poslova i s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Oricio je istakao da je važna borba protiv tih pojava u sprotu tim pre što je u digitalno doba "kriminal danas na jedan klik".

Oricio je naveo da je važno naći bolji način za efikasanu borbu u kojoj region mora imati važnu ulogu: treba da "nadjemo moderne načine da se borimo protiv korupcije i nameštanja mečeva".

Na konfernciji učestvuju i direktor Policije Vladimir Rebić, zamenik javnog tužilaca Miljko Radisavljević, predstavnici Nacionalnog direktorata za borbu protiv mafije i terorizma Italije i INETRPOL-a.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve München
Thursday, 03.10.2019
12:22

Italija pomaže Srbiji ?? Još mi samo kažite da je taj sudija navijač Juventusa

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 03.10.2019
10:50

А у обе земље се растурају од намештања