Istorija - Zvezdino dete srušilo Partizan i donelo trofej Čukaričkom!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.05.2015.
22:27
Izvor: Sportske.net

Golom bivšeg omladinca Crvene zvezde Slavoljuba Srnića Čukarički je stigao do trijumfa u finalu Kupa Srbije a samim tim i do prvog trofeja u klupskoj istoriji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog ispisali su najsvetliju stranicu klupske istorije trijumfom nad Partizanom 1:0 (1:0) u finalu nacionalnog Kupa Srbije. Golom Slavoljuba Srnića u 38. minutu "Brđani" su osvojili prvi trofej u istoriji kluba a Partizan ostavili bez "duple krune".

Gol pogledajte OVDE!

Čukarički: Stevanović, Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, Reagan (od 64' Todorović), S. Srnić (od 90' Mandić), Matić (od 83' Pavlović), Bojić, Stojiljković

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Volkov (od 66' Vulićević), Balažic, B. Ilić, Babović, Drinčić, Brašanac, A. Živković, S. Ilić (od 58' Kojić), Grbić

Kompletan tok meča OVDE!

Finale nacionalnog Kupa Srbije počelo je udarcem Nikole Drinčića u drugoj sekundi. Vezni fudbaler Partizana sa centra je gađao pored gola Nemanje Stevanovića koji je do odlaska na odmor bio lišen ozbiljnijih iskušenja.

Novi šampion Srbije izašao je na megdan Čukaričkom u istom sastavu kao pre mesec dana u "večitom derbiju" ali su izabranici Zorana Milinkovića u potpunosti podbacili tokom prvog dela utakmice.

Osim opisanog udarca Nikole Drinčića van okvira gola Čukaričkog tukao je i Branko Ilić u 24. minutu što je otprilike sve interesantno vezano za napadačke akcije crno-belih sa Topčiderskog brda.

Nominalni domaćin bio je znatno ozbiljniji u napadu. Igor Matić je već u 4. minutu zagrejao dlanove Živka Živkovića a desetak minuta kasnije stativa je sprečila Nikolu Stojiljkovića da dovede Čuku u prednost.

Činilo se da će prvo poluvreme biti završeno bez golova ali se bivši fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić postarao da tako ne bude.

Loša reakcija odbrane Partizana omogućila je Slavoljubu Srniću da u 38. minutu izađe sam pred Živka Živkovića i da dovede "Brđane" u prednost od 1:0!

Što se prvog poluvremena tiče valja istaći i detalj iz 11. minuta kada je Partizan oštećen u situaciji kada se Stefan Babović našao pred golom a sudija Vlado Glođović prihvatio lošu odluku svog pomoćnika koji je signalizirao ofsajd.

Samo u uvodnim minutima nastavka utakmice Partizan je donekle uspeo da ugrozi gol Čukaričkog iako ni tada crno-beli nisu bili dovoljno konkretni. Promene koje je Zoran Milinković napravio sredinim drugog dela nisu dale rezultat a kako je vreme odmicalo postajalo je jasno da Partizan nema rešenje za "Brđane".

Čukarički je i u drugom poluvremenu imao svoje šanse, najbolju u 60. minutu preko Stojiljkovića koji je pokušao "makazicama".

Svoju najbolju priliku na utakmici šampion Srbije je čekao do drugog minuta nadoknade vremena kada je Stefan Babović "makazicama" šutirao tik pored leve stative gola Nemanje Stevanovića.

Sa jednim udarcem u okvir gola Partizan i nije mogao do boljeg učinka na stadionu "Rajko Mitić" pa se mora priznati da je trofej Kupa Srbije zasluženo otišao na Banovo Brdo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak