Istorija - Srbija u osmini finala Svetskog prvenstva!!!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.06.2015.
07:50
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije ostvarila je u subotu istorijski uspeh na Mundijalitu na Novom Zelandu pošto je trijumfom nad Meksikom obezbedila plasman u osminu finala kao prvoplasirana u grupi "D".

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije uzrasta do 20 godina obradovala nas je u subotu ujutru plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu!

U trećem kolu grupe "D" Srbija je na "Otago" stadionu savladala Meksiko rezultatom 2:0 (2:0) čime je obezbedila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva sa prve pozicije na tabeli.

Golove pogledajte OVDE!

Srbija - Rajković, Gajić, Antonov, Babić, Veljković, Zdjelar, Maksimović, Sergej (od 86' Grujić), Gaćinović (od 79' Jovanović), Živković, Mandić (od 64' Šaponjić)

Meksiko - Gonzales, Gutjerez, Kardenas, Areola, Agire, Lozano, Pineda (od 46' Markez), Ramirez (od 55' Lainez), Guzman, Galaviz, Martinez (od 46' Dijaz)

Odlično su "Orlići" otvorili utakmicu, Rajković je na prvu dubinsku loptu intervencisao glavom van šesnaesterca a šezdesetak sekundi kasnije na drugoj strani je usledio mat u tri poteza.

Manje od sto sekundi igre bilo je potrebno Srbiji da stigne do vodećeg gola a akcija koju su izveli Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić i Nemanja Maksimović bila je udžbenička.

Prvotimac Partizana iz auta je pogodio Sergeja u glavu a ovaj sa peterca prebacuje do Maksimovića koji se samo poklonio i doveo Srbiju u vođstvo od 1:0 posle nepuna dva minuta igre!

Tokom prvih 15 minuta meča "Orlići" su u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu a odlično pozicioniranje i poštovanje taktičkih zamisli selektora Veljka Paunovića učinili su da protivnik deluje inferiorno.

Tek nakon pomenutog perioda igre Meksiko se odvažio da krene agresivnije ali je u tim trenucima kapiten Srbije Predrag Rajković autoritativnim intervencijama kod centaršuteva i solidnog pokušaja Pinede stavio "Sombrerosima" do znanja ko je gazda na terenu.

Jedini peh koji je Srbiju zadesio tokom prvih 45 minuta igre u Danedinu dogodio se nakon jednog skok duela kada je asistent kod prvog gola Milinković-Savić podigao lakat a sudija je ocenio da je to prekršaj za žuti karton pa Sergej neće igrati u osmini finala Mundijalita!

U završnici prvog dela susreta Srbija je prepustila rivalu terensku inicijativu a onda je u poslednjih pet minuta izvršila kontraudar koji je rezultirao novim pogotkom, još lepšim od vodećeg.

Centarfor Staniša Mandić oboren je na dvadeset metara od gola a Andrija Živković je u dogovoru sa Sergejom Milinkovićem-Savićem preuzeo odgovornost i majstorskim udarcem levom nogom pogodio mrežu Meksikanaca za vođstvo Srbije od 2:0 posle 42 minuta igre!

Srbija

Nastavak utakmice doneo je očekivan pritisak Meksika koji je naš nacionalni tim uspevao da neutrališe dobrom igrom u odbrani a najveći kredit ide na račun golmana Predraga Rajkovića koji je u nekoliko navrata panterskim intervencijama spasavao gol Srbije.

Najviše problema Srbija je imala u poslednjih 15 minuta kada je rezervista Alehandro Dijaz u dva navrata stavio Rajkovića na muke ali je kapiten Paunovićeve selekcije maestralno reagovao u obe situacije.

Nije ni Srbija bila bezopasna po gol rivala u drugom poluvremenu ali se ne može reći da su stvorene neke prilike koje bi mogle da budu svrstane u kategoriju stopostotnih.

U završnici utakmice selektor Veljko Paunović promenio je formaciju uvođenjem Vukašina Jovanovića umesto Mijata Gaćinovića pa su "Orlići" u poslednjih desetak minuta igrali sa šestoricom igrača defanzivnih karakteristika.

Mora se priznati da je Srbija u završnici imala i dosta sreće u nekoliko situacija kada je odbrana pravila ozbiljne greške a Meksikanci nisu uspevali da ih iskoriste i pretvore u gol.

Zahvaljujući trijumfu u trećem kolu grupe "D" i remiju Urugvaja i Malija (1:1) Srbija je prvu fazu takmičenja završila na prvoj poziciji na tabeli sa 6 bodova i gol razlikom 4:1 (+3) što bi u osmini finala trebalo da joj donese nešto lakšeg protivnika.

Potencijalni rivali Srbije biće trećeplasirane reprezentacije iz grupa "E" i "F" a to su u datom trenutku selekcije Nigerije i Fidžija. Postoji ipak mogućnost da "Orlići" za rivala dobiju Honduras ili Mađarsku pa ćemo protivnika dobiti tek nakon što bude kompletirana grupna faza takmičenja na Mundijalitu.

Dodajmo samo to da će Srbija svoju utakmicu osmine finala na Svetskom prvenstvu igrati 10. juna od 16 časova po lokalnom, odnosno 06.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Susaeta
Saturday, 06.06.2015
18:06

Bravo momcii, idemo dalje!! Crna Gora je uz vas!

avatar
Saturday, 06.06.2015
16:30

Zašto čelnici FSS nisu zaslužili ove momke? Čelnici FSS su i Savo Milošević i Mitar Mrkela, a oni su od one najmlađe počeli da dovode sve selekcije u red, a sa Savom Miloševićem na čelu kao odgovornim za mlađe reprezentativne selekcije nikad bolje rezultate nismo imali. Čelnik FSS je i Tomislav Karadžić koji je najzaslužniji za poboljšanje infrastrukture u srpskom fudbalu, koliko je samo obezbedio para našim klubovima za postavljanje reflektora, postavljanje novog osvetljenja, postavljanje terena sa veštačnom travom, postavljanje terena sa travom i pravljenje stadiona.

avatar
Barça el honor
Saturday, 06.06.2015
14:03

Svaka cast za momke, tako se bori!

avatar
Тимотије Данканић
Saturday, 06.06.2015
12:37

Prekid iz auta nam je ubitacniji sa uigranijim akcijama u sve 3 tekme nego sto je Stouk sa Delapom imao..Drugi gol haos dobar ! Zreli smo za bar polufinale za ostalo ce valjda biti srece !

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 06.06.2015
11:10

Sa srecom momci Vi ste ponos Srbije trebali bi starije kolege da se ugledaju na Vas !!!!!! IDEMO DO FINALA !!!!!

avatar
3x3
Saturday, 06.06.2015
10:37

Je l' Gajic nasa najslabija karika?

avatar
Srba Stamenkovic
Saturday, 06.06.2015
12:21

Meni nekako izgleda Zdjelar ili Mandic,mada svi su dobri.

avatar
Grof of PalmaCity
Saturday, 06.06.2015
09:59

Bas kao sto sam i rekao posle prve utakmice koju smo nesrecno izgubili ali dobro odigrali, kada su mnogi brze bolje poceli da sumnjaju u mogucnosti nase dece, narocito pojedinaca a sve to zbog Zvezdasko-Partizanskog ugla gledanja, STVARI DODJOSE NA SVOJE!!!! TVRDIM, NIJE OVO DOMET....ocekujem da ova sjajna ekipa momaka dodje bar do polufinala..... a mozemo i vise!!!

avatar
Stevie G LFC
Saturday, 06.06.2015
09:17

Ponos srpskog fudbala, momci od kojih se moze dosta nauciti. Bravo momci, pokazali ste i tek cete pokazati sta je borba za nacionalni grb i kako se igra za nasu reprezentaciju!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 06.06.2015
09:13

Ovaj sudija je skandalozan, bruka kakav lopov!

avatar
Srba Stamenkovic
Saturday, 06.06.2015
12:22

I zbog lopovluka Sergej ne igra sledecu utakmicu,a on nam je kljucni igrac.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
08:47

Katastrofa, samo treba uporediti situacije u kojima je nama davao, a njima nije, mi moramo da se zalimo na te kartone.

avatar
picilkas
Saturday, 06.06.2015
15:12

Logično, Brazilac je, a mogli smo i na Brazil da smo bili drugi.

avatar
Sukica9
Saturday, 06.06.2015
08:46

Bravo momci, idemo da osvojimo SP

avatar
Petar Petar
Saturday, 06.06.2015
08:32

Bravo majstori!!! Steta sto je ispao ovaj Meksiko, mi i oni za klasu bolji od ove dve druge ekipe.

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 06.06.2015
09:02

Pa ne znam baš... i jedne i druge, Uruse i Sombrerose, je Mali odučio od fudbala, zajedno su u te dve utakmice imali 4 šuta uz nekih 35% poseda lopte.

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 06.06.2015
10:07

Odgledao sam celu Meksiko-Mali; mnogo jači afrikanci, kako tehnički, tako fizički. Jedino što Meksikanci imaju daleko viši fudbalski IQ, koji mislim da jedino i fali Afričkim nacijama da bi se probili do vrha,

avatar
Petar Petar
Saturday, 06.06.2015
09:32

Ja sam malo gledao Meksiko i Mali i cini mi se da su bolja ekipa Meksikanci. Mada nisam gledao mnogo, a i generalno ne volim Afrikance jer osim sto su brzi i jaci od drugih (u ovom uzrastu) nema tu po meni nekog znanja. Ovi Meksikanci su hendikepirani fizicki (prvenstveno mislim na snagu i visinu), ali mi se cini da znaju fudbal. Urugvajci su srecnici, oni su trebali da ispadnu lagano u ovoj grupi. Nista osim sto biju. Nebitno, vazno je da mi idemo jer smo najbolja ekipa u grupi, a mogao je onaj kiks da nas kosta mnogo.

avatar
Realan 1
Saturday, 06.06.2015
08:14

Svaka cast.Sve je to lepo,ali ko jos gleda mlade?Gleda se A selekcija, a tu smo uzasni.

avatar
bvgcv
Saturday, 06.06.2015
09:27

Pa ima nas koji gledamo sve selekcije i istinski navijamo za nasu zemlju.Nije nam bitna samo A selekcija zbog igraca koji vec igraju svud po svetu.A ti i tebi slicni idite i gledajte turneje Celsius,MUTD,Liverpula,Reala itd.Jer vi realno gledate ovaj turnir da bi videli ko moze da zavrsi u nekom od ovih klubova a ne zbog nasih momaka.

avatar
piramida
Saturday, 06.06.2015
11:07

sta ces onda ovde!?

avatar
Saturday, 06.06.2015
08:10

Imali smo prilike u 2p preko Šaponjića, on ima taj kvalitet da ni iz čega stvori šansu dobijanjem duela ili oduzimanjem lopte ali onda loše završi napad. Oduzeo je loptu po levoj strani, prošao između dva igrača i kada je trebao da šutira u suprotan ugao visoko, on šutira po zemlji pravo u golmana i ne dešava mu se to prvi put i ne dešava se samo njemu od naših igrača.

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 06.06.2015
08:09

Jedini mogući protivnik, bez nekih nerealnih rezultata, je Mađarska ili Nigerija. Razlog; Fidži ili Honduras kao prvo moraju da se bore za gol razliku kako bi uleteli u najbelje 4 trećeplasirane, a kao drugo zbog stanja u prve 4 završene grupe, već se zna da će 99,9% Portugal, kao pobednik grupe C, dobiti trećeplasiranog iz Fidži/Honduras grupe. Nadam se pobedi Nigerije sutra.

avatar
Grof of PalmaCity
Saturday, 06.06.2015
08:07

BRAVO DECO, BRAVO......!!!

avatar
serpico
Saturday, 06.06.2015
08:03

onog markesa ko da je hautemok blanko pravio

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 06.06.2015
08:53
avatar
Nikola Nikola
Saturday, 06.06.2015
09:08

Znači kopija! Zgranuh se kad videh momka u drugom delu igre.

avatar
serpico
Saturday, 06.06.2015
08:03
avatar
Toni Kroos
Saturday, 06.06.2015
07:59

Vreme je da se svet podseti ko su Srbi! Idemo po vizu za Brazil a ,dace Bog, i po medalju! FSS ovim momcima,bez obzira na rezultat,obavezno odati priznanje jer jedino oni to zasluzuju!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 06.06.2015
08:54

Ovo SP ne odlucuje o Brazilu, navijaj za mladu u Ceskoj da to ostvari:-D

avatar
Igornopolis
Saturday, 06.06.2015
07:59

Ovo je totalno profi, kompaktno i totalno srcano i istinski. Kombinacija koja ti daje sansu da se izdignes iznad kompeticije. Svaka cast Paunu i momcima. Ima jos dosta da se igra ali kako god bilo, utisak je posle svake utakmice toliko pozitivan da je meni srce na mestu i sad. Sta god ucine u osmini pa nadalje, kako bude, bude. Svaka cast na borbi i profesionalizmu. Da se POSRAME svi do jednoga u A reprezentaciji. Takodjer da napomenem da celnici FSS nisu zasluzili ove momke kao ni Druloviceve u19 na proslom evropskom. Srecno dalje momcine!!!