Ishod "slučaja treće zvezdice" poznat? Zvezda ima poruku...

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.05.2019.
09:24
Izvor: Sportske.net

Komisija za Pravna pitanja FS Srbije odlučivaće danas o zahtevu FK Crvena zvezda da mu se prizna titula iz 1946. godine.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle dugog čekanja, a nakon što je Crvena zvezda već prišila treću zvezdicu, Pravna komisija FS Srbije danas će zasedati i doneti konačan stav o tome hoće li crveno-belima zaista biti dodeljen trofej kao šampionu Srbije iz 1946. godine.

Konačnu odluku doneće petočlana Komisija u sastavu Dejan Šuput (predsednik), Veljko Radulović (potpredsednik), Vladimir Vuletić (član), Dragan Milošević (član) i Božidar Beronja (član).

Ukoliko Komisija za pravna pitanja FS Srbije većinski podrži zahtev Crvene zvezde, Skupštini FS Srbije biće dostavljen stav da crveno-belima treba priznati titulu za 1946. godinu.

Komisija nije nadležna da proglasi da li se Zvezdi dodeljuje titula ili ne, ali će delegati Skupštine FSS 14. maja na zasedanju glasati shodno stavu koji im bude dostavljen.

"Žurnal" prenosi svoja saznanja da je u Komisiji za pravna pitanja FSS barem tri člana smatraju da su Zvezdini argumenti opravdani, te da shodno tome klub iz Ljutice Bogdana treba da dobije tridesetu titulu!

Argumente protiv takvog stava nudio je potpredsednik FK Partizan i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Vladimir Vuletić. Sa druge strane, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić nema dilemu.

"Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", poručuje Terzić.

Zvezda je, dakle, svoju odluku donela. Njima stav Komisije za pravna pitanja FSS i nije bitan, pa ni sama odluka, neće promeniti namere kluba.

Činjenica je da će još današnja odluka svakako dodatno produbiti jaz između navijača dva naša najveća kluba jer ne postoji solucija u kojoj će obe strane biti zadovoljne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 11.05.2019
15:05

Jos treba da nam vrate i onu titulu iz 1987. godine koju nam je oteo sud udruzenog rada ciji Predsednik je bio clan uzeg rukovodstva partizana i dodelio je partizanu. Ta otimacina i sramota srpskog fudbala mora se ispraviti kad tad i trofej dodeliti klubu koji je titulu osvoijo na zelenom terenu.

avatar
Brajkoo
Friday, 10.05.2019
13:42

Dok je ove vlasti mogu da rade sta hoce...prepisuju sebi nekakvu titulu iz perioda dok se oslobadjao Jasenovac i dok je srpska omladina ginula na Sremskom frontu!? Na stranu to sto su odcepili Vojvodinu tj Spartak iz Subotice. Ali sta ocekivati od Udbaskog kluba, pulene Krcuna,Bugarcica(upra. Golog otoka), Jovo Kapicic...i ostali zlotvori koji na dusi nose na desetine hiljada Srba!

avatar
rivarinho
Friday, 10.05.2019
11:27

Nema "nasa dva najveca kluba" jedan je najveci i svi ostali...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 10.05.2019
11:04

Kad nam priznaju ovu titulu, onda podneti zahtev da nam vrate i onu titulu sto nam je oteo sud udruzenog rada ciji Predsednik je bio clan uzeg rukovodstva jugoslovenskog fudbalskog kluba partizan.