Ima samo 16 godina, Mirković će mu uskoro pružiti šansu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 24.11.2018.
15:13
Izvor: Sportske.net

Da li već protiv Dinama?

Darko Mitrović/Sportske.net
Darko Mitrović/Sportske.net

Povezane vesti

Partizan svoj naredni meč igra protiv Dinama iz Vranja, pobeda je imperativ, a neko novo lice bi moglo da se nađe u postavi crno-belih.

Zoran Mirković je dobio dosta preporuka za mladog Filipa Stevanovića, odlučio je već da ga vodi na pripreme u januaru, trenirao je sa prvim timom za vreme reprezentativne pauze.

Pored toga, on je postigao dva gola i jednu asistenciju u kontrolnom meču između prvotimaca, a Mirković je istakao da neće biti žurbe u njegovom ubacivanju u prvi tim.

Ipak, utakmica protiv Dinama bi mogla da bude njegova prva u dresu Partizana u seniorskoj konkurenciji.

"Filip je biser. Kad pogledate, tek je dete, dalek je put do gotovog proizvoda, potrebno je da prođe dosta vremena, ali ima sve što je potrebno da postane ozbiljan igrač", rekao je Mirković, a prenosi "Telegraf".

Igra na poziciji veznog, zajedno sa Strahinjom Pavlovićem očekuje uskoro da zaigra za prvi tim.

Napominjemo, ima samo 16 godina...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Sunday, 25.11.2018
14:43

Partizan odavno nije imao ovakvg talentovanog igarača kakav je Sevanović. Malo mu jedino treba više eksplozivnosti.NJega klub mora da zadrži i sačuva, ako misle dobro klubu.To se NE prodaje ni za bilo koje pare.Podseća na Ronalda.

avatar
Жикица Поповић
Sunday, 25.11.2018
06:34

Ko je poznaovao njegovog dedu Slavka Zivkovica poznatijeg kao Cocu ili mladjeg Sodu iz Arilja ,sve je jasno.Geni dedini,nikada takav talenat nije se pojavio u zapadnoj Srbiji, u rangu sa Srbom Stamenkovicem.Malom zelim svu srecu ovoga sveta,jedino mi je zao sto nije u zvezdinom pogonu,jer bi dosada zaigrao za prvi tim,kao Pizon u svoje vreme.

avatar
Marco Popovich
Sunday, 25.11.2018
00:08

Koliko vidim,spremaju ga za Fiorentinu.... :(

avatar
magister
Saturday, 24.11.2018
20:28

Pisao sam o ovom dečku letos, posle Turnira prijateljstva. Izuzetan talenat, čigrast, dribler, probija. Ipak, sad na ovom snimku, osim tog talenta vidim i neke, za mene zastrašujuće, greške u razvoju. Zatrčavanje i onda vic - unazad. Da, protivnik možda ispadne malo smešan, ali se odbrana vrati i konsoliduje, a napad kreće od nule, a imao je loptu u prostor, i mogao s njom u šesnaesterac, pa da dribluje u trku ili asistira ili šutira, centrira. To je ogromna mana, koja će se teško ispravljati, koja od supertalenata - pravi igrače za revijalne utakmice. To je osobina koju je u velikoj meri zadržao Marko Janković, takođe supertalentovan i takođe sklon da izbegavajući svaki kontakt, ali i start i remplovanje - zaseče unazad i - zaustavi akciju. Kad dominantan igrač tako odigrava, pa još dobije i aplauz, zato što ume to da izvede efektno, onda se i ne primete razlozi neefikasnosti ekipe. A to je jedan od njih. Umesto brze, konkretne akcije prema golu: dribling, šut ili dodavanje - zaseče se unazad, uz dodatni efektni dribling, to izgleda publici dobro, ali upropasti akciju tima, a igrač često dobije aplauz, raste mu uverenje da igra kako treba.

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 26.11.2018
10:39

U odnosu na ovaj snimak on je godinu dana stariji,pa verovatno i zreliji,a da ima štofa ima.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 24.11.2018
16:17

* krilni vezista