Ima li Zvezda razloga za brigu, šta se dešava ako Partizan opet dobije derbi?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.02.2020.
09:02
Izvor: Sportske.net

Do juče je izgledalo da bi Zvezda mogla da se ''prošeta'' kroz plej-of s obzirom na ubedljivu prednost u odnosu na Partizan, ali posle jučerašnjeg kiksa...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Nije ni Zvezda neranjiva u Linglong Superligi, a to je juče pokazala ekipa Inđije, koja je, baš kao i u Beogradu jesenas, još jednom pružila odličan otpor aktuelnom šampionu, a za razliku od meča na ''Marakani'', gde je Zvezda u samom finišu meča stigla do preokreta, ovoga puta Inđija je uspela da osvoji bod (1:1).

To je sinoć iskoristio Partizan, koji je pobedom nad Proleterom (3:1), vratio bodovni zaostatak na 11 bodova razlike, koliko je iznosio i pred početak drugog dela sezone.

Ono što sledi za vikend jeste 162. večiti derbi, koji je na programu u nedelju od 18 časova na ''Marakani'', pa bi ova razlika mogla ponovo da se značajnije promeni, na jednu ili drugu stranu.

Jasno je da bi Zvezda pobedom napravila verovatno ključni korak ka novoj tituli, ali šta ako Partizan pobedi, može li finiš sezone da postane mnogo zanimljiviji?

U tom slučaju, Partizan bi prišao ''večitom rivalu'' na osam bodova zaostatka i sigurno bi Zvezda tada bila uzdrmana, pogotovo ako se ima u vidu da je i prethodna dva derbija izgubila, a da do kraja sezone, na početku plej-ofa, sledi još jedan njihov međusobni susret.

Prilika je, s tim u vezi, da se još jednom podsetimo rasporeda utakimica jednih i drugih do početka plej-ofa.
-
Baner

Posle derbija, Partizan će dočekati niški Radnički, a Zvezda će u Šabac, na duel sa poslednjeplasiranom Mačvom. Potom Zvezda dočekuje Napredak, Partizan gostuje Voždovcu, a u 27. kolu crno-beli u Humskoj igraju protiv Mladosti, dok će Zvezda na Banjicu na duel sa Radom.

Zatim Partizan ima još jedno teško gostovanje, duel sa Spartakom u Subotici, Zvezda dočekuje Radnik, a u 29. kolu Zvezda putuje u Sentu na meč sa TSC-om, dok Partizan dočekuje Čukarički.

Na kraju ovog dela sezone, pred plej-of, Partizan gostuje u Novom Sadu protiv Vojvodine, a Zvezda će dočekati ekipu Proletera.

Ima još prostora za kikseve i jednih i drugih, pa bi plej-of možda mogao da postane zanimljiviji nego što se do juče očekivalo.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.02.2020
15:51

Na Marakani razloga za brigu nema, Deki vredno ekipu za pobedu u derbiju sprema.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.02.2020
15:50

Na Marakani razloga za brigu nema Deki

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 27.02.2020
15:05

Videcemo vec.Po ovom mi deluje da imamo dosta laksi raspored od njih sto ne mora nista da znaci....

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.02.2020
13:14

Svako ima prava da zivi u nadi.

avatar
Strah
Thursday, 27.02.2020
12:07

Kada ne bi bilo zatvorenih utakmica mozda bi i bilo interesantno a ovako mirno spavaj Zvezdane.

avatar
MarkoSi
Thursday, 27.02.2020
11:41

Zvezda ima razloga za brigu jer kada jedan igrač ima loptu, ostali stoje ili trčkaraju. Neka pregledaju svoje poraze u LŠ od Bajerna i Totenhema i neka teže igri koju imaju ova dva ozbiljna kluba.

avatar
Man united
Thursday, 27.02.2020
18:44

Та два озбиљна клуба имају и озбиљне тренере. Не ангажују почетнике да се уче на њима.

avatar
MarkoSi
Friday, 28.02.2020
11:41

Kao i u svakoj oblasti života i u ovoj Srbija kaska za svetom. Taj problem je sa trenerima od školice fudbala (ili košarke jer je i tamo veoma slično). Igrači do prvog tima dođu sa lošim navikama i ne može im pomoći ni jedan trener u prvom timu. I Deki i Sava su bili ozbiljni igrači i svakako imaju znanje, pa je po meni njihov problem više nemoć nego neiskustvo.

avatar
Doki Daki
Thursday, 27.02.2020
10:36

Dajte ljudi, dok država, Gazprom stoje iza Zvezde, biće prvak. Čak i kada se Zvezda muči, sudije poguraju.

avatar
Thursday, 27.02.2020
10:14

Kup nije Derbi.