Ima i Zvezda svog ''Božinova''?

Autor: Darko Mitrović
petak 19.08.2016.
23:28
Izvor: Sportske.net

Kako vreme prolazi, sve više zajedničkog imaju aktuelni napadači Partizana i Zvezde. Na žalost i jednih i drugih, kada je Evropa u pitanju...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde stigli su sinoć na prag eliminacije iz Evrope ove sezone. Sudeći po onome što smo videli na ''Mapeiju'', Sasuolo je prejak za ovaj tim Zvezde, bez obzira što taj tim, pa još i ''pojačan'' ovog leta, već godinu dana dominira na domaćoj sceni.

Da su fudbaleri italijanskog kluba bili koncentrisaniji u pojedinim situacijama pred Zvezdinim golom, njihov trijumf od 3:0 mogao je da bude i ubedljiviji, pogotovo što su crveno-beli bili potpuno bezopasni na suprotnoj strani.

Baš tako je sinoć izgledao na terenu i, u Superligi ubojiti strelac, Ugo Vijera, koji na evropskoj sceni u Zvezdinom dresu još uvek nije postigao nijedan gol.

Nije to učinio ni u jednom od dva susreta sa malteškom Valetom, za razliku od svoje alternative, Predraga Sikimića. Protiv Ludogoreca ga je trener Božović u Razgradu ostavio na klupi, posle čega je Portugalac ponovo počeo da rešeta u Superligi.

Ali, u Evropi nije ni blizu takvog učinka. Nije pogodio ni u revanšu protiv Ludogoreca, a sinoć protiv Sasuola jedva da je bio primetan na terenu.

Sličnim evropskim učinkom može da se ''pohvali'' i napadač Partizana Valeri Božinov, koji je u Superligi i prošle, kao i na početku ove sezone najbolji strelac crno-belih, ali na evropskoj sceni je protivnička mreža kao začarana za njega.

Podsetimo, prošle sezone je Vijera postigao 20 superligaških golova, Božinov se zaustavio na 18, dok na početku aktuelnog šampionata Vijera vodi sa 6:3.

Međutim, posle brojnih mečeva na evro-sceni, njihov međusobni skor je i dalje - 0:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radivoje Jovićević_fb
Saturday, 20.08.2016
22:46

Kako će dati gol, kada nema ko da mu stvori šansu.Da se ne zavaravamo, nemamo prednjeg ili cengtralnog veznog i tu je naša slabost.Ilić više ne može.

avatar
Paul George
Saturday, 20.08.2016
21:01

Bozinov je bolji od Vieire.Prosle sezone Bozinov je na 108 minuta postizao gol,a Vieira na 120 ili 125.Drugi dokaz da je Boza bolji,jeste da on igra najgori fudbal u karijeri,ima problem sa kilazom,a Vieira igra fudbal zivota.

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 20.08.2016
15:28

Videlo se koliko Portugalu na EP fali jedan Vijeira :D

avatar
Don.Mile
Saturday, 20.08.2016
12:31

ali samo je jedan Terza Super Liga

avatar
Anderton
Saturday, 20.08.2016
10:05

Čekajte jel to Vijera koji je trebao da igra za Portugal na Ep? Jel to opet idemo u krajnosti..

avatar
Don.Mile
Saturday, 20.08.2016
11:12

to je taj ... umeto Viere oni zvali nekog Ronalda i jedva postali prvaci Evrope ...

avatar
Povratak kralja XLI
Saturday, 20.08.2016
00:52

Božinov i Vieira imaju sličan učinak u SL iz različitih razloga. Partizan Božinovu stvori po 4-5 šansi da bi on postigao jedva jedan gol, dok Vieira daje golove sam kao duh ili naniže 2-4 satelitska igrača. A u Evropi iz istih razloga ne daju golove jer se Božinov vucara na terenu isto kao i zvezdini igrači protiv satelita svojih.