Ilija Petković žali što sina nije vodio na Mundijal!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 19.06.2019.
20:46
Izvor: Sportske.net

Sećamo se svi 2006. godine i problema koje je imala reprezentacija Srbije i Crne Gore.

Epa/Jan Woitas
Epa/Jan Woitas

Povezane vesti

Pred Mundijal u Nemačkoj tadašnji selektor Ilija Petković je digao javnost na noge jer je pozvao svog sina, Dušana Petkovića u reprezentaciju.

Nakon pristiska javnosti, Petković je popustio što je napravilo samo još goru situaciju pred Mundijal na kome smo bili u grupi "smrti" sa Holandijom, Argentinom i Obalom Slonovače.

U razgovoru za "Nedeljnik" Ilija Petković je izjavio da je napravio grešku što nije zvao svog sina u reprezentaciju.

"Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći ‘vidi ga sad kako je mudar’, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: ‘Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača.’ A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino… ‘Molim? Kome ti to?’ Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo.

E sad, to pozivanje sina… Pogrešio sam što ga nisam poveo, ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puko ni tamo ni ‘vamo...", rekao je Petković za "Nedeljnik".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 20.06.2019
09:19

I ja mnogo žalim što svog sina nisam odveo na SP.Bio bi dobar navijač,možda bolji od tvog.

avatar
prike
Thursday, 20.06.2019
08:50

Да, да, требало је да поведеш Петковића, али Дејана Петковића. Само то никако да признаш, и нећеш док си жив. Его је чудо.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 20.06.2019
08:12

Dušan je zasluzi poziv, e sad sto to nekima nije odgovaralo.... On je i započeo kvalifikacije, ali imao povredu pa tek se vratio pred prvenstvo, tad smo imali top tim. A zbog tih gluposti se raspao tim.

avatar
Dorotej
Wednesday, 19.06.2019
22:52

Trla baba lan. Prošli smo kao bosi po trnju. Zato nas Petkoviću bolje ne podsećaj na tu stamotu. Kako te samo prozvaše novinari pre prvenstva "đeneral Petković", a nisi zaslužio ni kaplarsi čin, tako si nas lepo vodio. Uvek smo imali Krstajiće za selektore.

avatar
ŠDanilo
Wednesday, 19.06.2019
22:37

Nisi trebao ni da pomišljaš da ga stavljaš ni na širi spisak jer on nikad, ali ni blizu nije imao kvalitet za reprezentaciju. A rekao bih ni ti al aj sad...

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 20.06.2019
11:28

To da NI BLIZU nije imao kvalitet za neki siri spisak apsolutno ne odgovara istini, valjda znas koliko igraca putuje na SP.

avatar
Man united
Wednesday, 19.06.2019
21:24

Јбг, на крају си због таквог попуштања постао Шестко!

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 19.06.2019
21:01

Zato ga i zovu Šestko. Ovo je morao mnogo ranije da izjavi i otvori dušu. I ne što (ga) nije zvao jer ga jeste pozvao nego što ga nije i poveo, a nije ga poveo jer je dečko odbio da ide i ispao častan i pošten za razliku od svog oca koji je MORAO da zna kakav će efekat izazvati taj njegov potez. Inače, momak uopšte nije bio loš igrač, mogao je da pokrije i štopera (nemojte da zaboravite da je Vidić morao da propusti ''lale''), ali, i zadnjeg veznog, a i igrao je u Spartaku iz Moskve i Volfsburgu i (prvo) Majorci što nisu bili loši klubovi za 20 i nekog igrača. Drugo, D.P. je pre toga već igrao za nas i sećam se da je bio sasvim solidan, nije to (sa fudbalske strane) ni moglo da bude baš toliko za osudu. Treće, meni je podjednako bilo sporno što je on njega pozvao umesto Vučinića samo zato što je Ljuboja bio siguran (nešto ne verujem da bi on išao da je Mirko mogao iako jeste dao svoj određeni doprinos- mislim na Danijela), a onda i što je na SP odlučio da počne sa Miloševićem i Kežmanom umesto sa Nikolom i Matejom koji su bili idealan tandem, komplementarni da komplementarniji nisu mogli da budu. Na kraju krajeva, setite se i prošle godine, da odu Grujić i Radonjić, a da ne odu Maksimović i Gaćinović, to je lišeno svakog rezona i pravde, zato smo tako ''slavno'' i prošli, mi prizivamo nepravdu nepravdom jer i VAR smo odbili zato što za sve slušamo samo jedan retrogradni klubić...

avatar
Goran.984
Wednesday, 19.06.2019
20:47

Zato i nisi bio trener nikakav

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 20.06.2019
11:32

Bio je odlican do tog Mundijala, a bio je sasvim OK i u onom svom prvom mandatu kad se kratko zadrzao. Ljudi, zar stvarno mislite da bismo nesto bolje prosli sa nekim drugim selektorom, setite se prvo kakvu smo grupu imali, a nismo ni trebali da imamo tako tezak zreb! Plus taj crveni karton i sve one povrede i peripetije oko razlaza sa Crnom Gorom, tesko vreme...