Iliev za Sportske - Stojke, tajne prelaznog roka i šta je vikao u loži posle pobede!

Autor: Pavle Knežević
petak 24.11.2017.
16:17
Izvor: Sportske.net

Uspeli smo da nekako dođemo do najtraženijeg sagovornika danas. Razjasnio nam je neke stvari koje interesuju fudbalsku javnost.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nije bilo lako danas doći do sportskog direktora Partizana. Ivica Iliev se obično odmah javlja na telefon ili uzvrati poziv brzo ako nije pri telefonu, ali danas je bilo malo drugačije. Razumljivo.

Partizan je u četvrtak uveče obezbedio plasman u drugu fazu Lige Evrope, odnosno "evropsko proleće" i to uprkos velikoj skepsi navijača crno-belih i dela fudbalske javnosti. Iliev je opet ispao najpametniji, nije propustio priliku da "oplete" po kritičarima za klupsku televiziju, ali ostao nam je dužan odgovore na nekoliko pitanja od sinoć.

Glavna tema je, naravno, izjava Vladimira Stojkovića, koji je posle velikog trijumfa objavio da će napustiti klub u zimskom prelaznom roku.

"Da, video sam to, ali hajde da sačekamo da se malo slegnu stvari. Igrači danas imaju slobodan dan, tako da nisam ni pričao sa njim. Sutra ih očekuju treninzi, pa u nedelju utakmica, u sredu još jedna, tako da hajde da pustimo do sledeće nedelje. Tada ću razgovarati sa njim", rekao je Iliev.

Ni grupna faza Lige Evrope nije završena, kao ni Super liga, ali navijači crno-belih već prave kombinacije za zimski prelazni rok i gledaju gde tim može da se pojača za što duži ostanak u Evropi.

"To je logično i normalno da se kombinuje i da svi pričaju. Biće promena, uvek ima, svaki prelazni rok donosi promene i od toga će zavisiti svi naši koraci. Mi gledamo na pojedinim pozcijama da se ojačamo i da dovedemo konkurenciju. Naglašavam da smo ponosni na ekipu koju imamo", kaže Iliev.

Zna li se ko će odlaziti? U medijima se stalno pominje Tavamba?

"Imamo dva-tri igrača koji imaju dozvolu da odu i mi tražimo njihove zamene. Neću o imenima, jer nikad ne pričam o njima. Par pozicija će zavisiti i od nekog nepredviđenog odlaska, nekog ko nije u planu. A istina je da za Tavambu postoji veliko interesovanje.

Ceo sportski sektor ima veliku želju da ga ostavi bar do leta i da nam pomogne na putu ka Evropi, ali biće teško jer on dominira tom Evropom. On je, međutim, inteligentan momak i sa njim može da se razgovara, nije kao ostali stranci koji hoće da odu čim se ukaže prva prilika", rekao je Iliev.

Na društvenim mrežama je postao hit snimak vaše proslave posle gola, znate li šta ste vikali?

"Verujte mi da nemam pojma, evo sad baš pričam o tome i sa ljudima iz kluba", kaže Iliev kroz smeh.

U nekim medijima se nagađa da ste prozivali Zvezdu i njene čelnike.

"Taman posla, to nikada!", istog časa se uozbiljio.

"Ja nikad našeg najvećeg rivala ne pominjem u negativnom kontekstu, ja ga poštujem uvek to naglašavam. Hoću i sada da kažem da mislim da bi za dobrobit srpskog fudbala bilo najbolje da i oni prođu dalje", rekao je Ivica Iliev.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Saturday, 25.11.2017
19:55

Ja kao veliki nacijač Partizana želim takođ da Zvezda prođe dalje. Sramota je da tamo neki kazahstanci i belorusi igraju evropu bolj od nas.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 24.11.2017
18:24

Svaka cast Ilijevu za ovu izjavu.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 24.11.2017
18:14

Jao, kako se pravi tosa, jasno se culo sta je rekao:-D

avatar
neme
Friday, 24.11.2017
17:58

Zekin potrcko -apgrejdovana verzija Alberta Nada

avatar
Friday, 24.11.2017
17:49

realno nisam ocekivao da ce uraditi nesto dobro za PARTIZAN ali sam pogresio kao i mnogi drugi sto je divno cudo :D

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 24.11.2017
18:09

ti nista nisi rekao a da je tako bilo bukvalno,pljuvao si ovde po vasem klubu oni prosli grupe,najograniceniji lik ovde

avatar
Saturday, 25.11.2017
00:24

Nikada ja nisam nikog pljuvao, makar ne iz PARTIZANA , ja sam rekao da treba dati sansu Ilijevu i Djukicu, prvi me iznenadio, a drugi pa hmmm od njega sam ocekivao da prezimimo u evropi