Iliev predstavio Partizanovog RAZBIJAČA!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 27. novembar 2016.

 • 13:25

 • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kako je juče i najavljeno, danas održana zvanična promocija novog Partizanovog napadača, Leandra Tavambe.

Iliev predstavio Partizanovog RAZBIJAČA!
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Više nema dileme, Partizanov napad na proleće će biti jači za još jednog kvalitetnog napadača, snažnog Kamerunca Leandra Tavambu.

Dvadesetsedmogodišnjeg fudbalera koji je ovu godinu proveo u kazahstanskom Kajratu, danas je pred novinarima predstavio sportski direktor Ivica Iliev.

On je otkrio da su skauti crno-belih još od prošle zime pratili ovog igrača i da sada nisu želeli da propuste novu priliku koja im se ukazala u pogledu njegovog angažovanja.

''Imam veliko zadovoljstvo da predstavim prvo pojačanje iz inostranstva ove zime. Leondre je igrač kog mi pratimo već godinu dana, doveden na način na koji rade svi veliki klubovi.

Još tokom zimskih prioprema prošle godine, mi smo poslali naše skaute Čakara i Arnauta da snime sve pojedinosti oko Leandra. Oni su sve vreme bili u njegovoj blizini, upoznali ga, gledali par utakmica koje je on odigrao na način na koji nas je ubedio da je pravo pojačanje za Partizan.

Znajući za našu finansijsku situaciju, nismo mogli da pariramo Kajratu, jer oni se ne obaziru previše koliko su novca potrošili i često menaju igrače.

Mi smo u međuvremenu saznali još nešto o njemu i sada nije bilo dvoumljenja, iskoristili smo trenutak, ne čekajući januar i za dan-dva dogovorili njegov dolazak u Beograd.

Pregovori su lako okončani, on je upoznat sa veličinom kluba. On će vam objasniti da je baš veličina kluba i mogućnost za afirmaciju razlog njegovog dolaska u Partizan'',
izjavio je Iliev.

Reč je potom dobio Tavamba, koji je, između ostalog, otkrio i zašto je izabrao broj 3 na dresu.

''Odlučio sam još pre nekoliko meseci da dođem, imao sam kontakte sa Partizanom još u Turskoj.

Pričao sam sa svojim agentom da bi bilo dobro za moju karijeru da dođem u Partizan kao veliki klub, ali tada je finansijski momenat bio važan, Kajrat je dao bolju ponudu.

Partizan ima standardne ambicije u Evropi i moje ambicije se poklapaju sa ambicijama kluba.

Pozicija na kojoj ću igrati nije previše bitna, u dogovoru sa trenerom igraću ono što se od mene traži, ali uglavnom igram napadača.

Broj 3? Obično ljudi kada me vide pitaju se kako može da bude fudbaler sa takvom građom, pa su mi svojevremeno dali trojku kao jedini slobodan broj. Kasnije sam se srodio sam sa tim brojem, a i sve što radim u životu radim na '1,2, 3, kreni'.

Pratio sam rezultate Partizana, izuzev ove poslednje utakmice jer sam bio u avionu za Beograd'',
izjavio je Tavamba.

Iliev je zatim odgovarao na pitanja novinara i konstatovao da je još rano za razgovor o odlascima nekih drugih napadača, jer Tavambin dolazak u ovom trenutku znači pre svega da crno-beli nisu želeli da propuste sjajnu priliku koja im se ukazala.

''Ne bih govorio na tu temu, ali želeli smo da iskoristimo šansu da dovedemo ovakvog igrača, a o odlascima ćemo nekom drugom prilikom,.

On je igrač koji je ozbiljno pojačanje, maksimalno je analiziran. Imali ste prilike da vidite kakve kvalitete mora da ima stranac koji dolazi u Partizan.

Nama treba ofanzivni razbijač, koji je u šesnaestercu dominantan. Takođe, njegova želja za saradnjom sa saigračima iz ofanzivne linije je još nešto što impresionira kod njega'',
zaključio je Iliev.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari