Iliev otvoreno o prelaznom roku - Stojke, Mitar, Raća, Suma, Tavamba... šta će biti s njima?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.11.2017.
21:40
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Sportski direktor Partizana večeras prokomentarisao najaktuelnije teme vezane za predstojeći zimski prelazni rok u Humskoj.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Posle plasmana u evropsko proleće, apetiti navijača Partizana su porasli, pa sada mnogi očekuju nove ''transfer bombe'' u režiji Ivice Ilieva.

Gostujući na TV Arena Sport, on je podsetio da letos nije bilo nimalo lako ostvariti sve zamisli do kraja prelaznog roka, a da se istovremeno ostvari cilj i u Evropi.

''Šta znači ne igra se dobro? Mi moramo da znamo da smo zbog Evrope imali turbulentan letnji prelazni rok. Kada imate takvu situaciju, ne možete ni da dovodite određena pojačanja dok neke igrače ne prodate. Pa onda, koliko smo spremni da uložimo ako ne budemo igrali Evropu? Mi smo u hodu pravili prelazni rok, odrekli smo se 54 gola, morali smo da promenimo sistem igre, doveli novog trenera...'', podseća Iliev.

Odmah posle istorijskog trijumfa nad Jang bojsom, u prvi plan je izbila izjava golmana Vladimira Stojkovića, koji je nagovestio odlazak iz Humske, možda već na zimu.

''U svakom velikom klubu golman može da bude pola ekipe. Baš i danas je imao nekoliko spektakularnih intervencija, drži mrežu začaranom. Možda je i ključna figura u ovom Partizanu.

Ja uopšte ne razmišljam u tom pravcu. U nekom razgovoru sa njim ne vidim da je tako alarmantno kako su mediji to preneli.

Ja verujem da će Partizan napraviti još moćniji tim za evropsko proleće i da će u tom timu biti Stojković'', istakao je Iliev.

Sinioć se pojavila najava da bi u tom timu mogao da se nađe i Aleksandar Mitrović iz Njukasla.

''Ja bih bio najponosniji sportski direkrtor kada bi se to desilo, ali pričamo o nerealnim stvarima. Veliki je Partizanovac, dete kluba, ali gotovo je nemoguća situacija. Ipak, lepo je to čuti, Partizan treba da teži tome da dovede takvog igrača'', konstatovao je Iliev.

Ono što je sam otkrio pre par dana, to je da je prioritet ove zime transfer Radosava Petrovića.

''U mojoj viziji Petrović ima svoje mesto, jer sam i igrao sa njim u Ligi šampiona 2010. On bi Partizanu doneo nešto što nam sada fali. I letos sam pokušavao da ga dovedem, bili smo i blizu, ali i daleko. Neću odustati, jer je malo takvih igrača, pokušaću da nađem način sa ljudima iz kluba i možda uspemo da ga dovedemo'', konstatovao je Iliev.

Sejduba Suma postaje sve više bolna tema za pristalice crno-belih, jer fudbaler koji je trebalo da bude najveće pojačanje, ne pokazuje ni delić onoga što se od njega očekivalo. Danas je zamenjen već posle prvog poluvremena, a izgleda da i Iliev polako gubi strpljenje.

''Generalno, ja sam neko ko je strpljiv čovek i znam kako to izgleda u fudbalu, da je potrebno šest meseci, godinu dana, znam kako se gleda na strance. Nije sporan njegov kvalitet, on je pravio razliku u svojim ranijim klubovima, možda je pitanje njegovog karaktera, jer ovde nije 'prva violina' i što se ne vrti sve oko njega. Najveći razlog je što nije prošao pripreme.

On je na početku nagovestio neki svoj potencijal, ali kako je vreme odmicalo i posle dve povrede po 10-15 dana pauze, on nema ni mesec dana treninga u Partizanu. Kolo sreće se okreće, ali nisam siguran koliko može da se uklopi. Ono što sam ja želeo, da bude prvi igrač Partizana, on to nije. Nisam siguran da će se to desiti sa njegovim karakterom i načinom igre'', iskren je Iliev.

Na kraju - Leandre Tavamba, najbolji strelac Partizana za koga postoji sve veće interesovanje iz inostranstva.

''Klauzula nema. On je potpisao na tri godine, daje mnogo klubu, velika mu je cena, pet je golova dao samo u Evropi. Dominacija, definitivno i možda je ključni igrač. Kao i svaki prelazni rok, nemoguće je u ovom trenutku reći. Da li imamo na tržištu adekvatnu zamenu... mnogo je pitanja u ovom trenutku'', zaključio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toto Salvatore Riina
Monday, 27.11.2017
12:18

Suma da ode?? Ma nije moguće! Takva BOMBA da napusti Partizan? Hahahaha... A samo se sećam koliko sam se svadjao sa grobarima ovde u vezi njega. Pa vama su novinari isprali mozgove. Ako jedan kvazi novinar kaže da je to vrhunski igrač, vi će te ga hvaliti iako ne znate gde je igrao i kakav je. Alo bre, iKappa KT, Ajax res, Slovan, Pretroria,...!

avatar
trifun
Tuesday, 28.11.2017
15:54

Damir Čakar neki dan hvali na sva usta Tavambu i kaže da ga je on skautirao za Partizan dok je Tavamba igrao za Nitru.Pošto su Nitra i Slovan iz iste države za koju je pomenuti gospodin vršio skauting izgleda da je on taj koji je usrećio Partizan sa nevidjenim čudom zvanim Suma.Još reče da se više ne bavi tim poslom.Ako on nije doveo Sumu i predložio ga za Partizan,ja se Čakaru izvinjavam,cenio sam ga kao igrača.Neka nam se javi ako sme taj poznavalac fudbala koji ga je skautirao i objasni nam šta je to što Suma ima a mi obični gledaoci već mesecima ne vidimo.

avatar
Toto Salvatore Riina
Tuesday, 28.11.2017
16:22

Da, a i koliko Tavamba kosta, a koliko Suma. Tavamba je sam sebe ispaltio odavno...

avatar
Ribar sa Save
Monday, 27.11.2017
11:56

Mislim da treba biti doooobro bolestan pa nevideti ono očigledno. Prošle godine komšije se žalile na našu titulu a i njihovi navijači priznali su da smo mi bili bolji i igrali lepši fudbal. Takva je situacija i ove godine samo smo zamenili strane. Komšije su za klasu bolji od nas i igraju stvarno lep fudbal. Kao što smo mi njih u derbijima prošle godine nadigrali ove su nas oni razbili i zahvaljujući Stojketu nismo izgubili (mislim da je prvi derbi u istoriji gde jedna ekipa nije imala udarca na gol do samog kraja).nSuština problema je što nemamo igru, nema vizije, igra se stihijski. U Evropi imamo rezultat i mnogo sreće al nemamo igru i ni sam ne znam kako smo prošli dalje. Treba sve menjati iz korena jer ovako dalje ne ide

avatar
Toto Salvatore Riina
Monday, 27.11.2017
12:20

U Srbiji je sve isto, samo se mi malo smenjujemo na tronu i to pod sumnjivim okolnostima ;-)

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
12:28

To nije tacno, ni oni nama nisu sutnuli na gol u 138. Derbiju, a mi bismo njima sutnuli da nam je sviran najmanje jedan penal. Drugo, mi smo tad njima dali gol, a oni nama u avgustu nisu.

avatar
Milan_89
Monday, 27.11.2017
11:49

Da bi Suma postao igrac mora da igra a partizan da trpi. Tako je u Zvezdi bio slučaj kad je došao Katai prva sezona nista... Ali je igrao svaku utakmicu... Sledece sezone je bio glavni igrac uz Vieiru

avatar
Miso Gajic
Monday, 27.11.2017
11:33

Nemam ništa protiv Partizana i iako sam zvezdaš raduje me njihov uspeh u Evropi. Ali ovaj Ilijev me toliko nervira a i istovremeno nasmije . Čovek je žestoki narcisčić ,nešto glumi , prenemaže se , po sat priča a ništa ne kaže. Glumi veličinu u najmanju ruku kao da je on Partizan i kao da je sve ovo njegova zasluga. Još jednom čestitke Partizanu za proleće u Evropi , ubeđen sam da će na kraju pobediti i Dinamo i proleće u Evropi dočekati kao 1 u grupi.

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
09:56

Imamo pravo na tri nova igraca u LE, a jedno mesto cemo najverovatnije potrositi na golmana. Treba dovesti centralnog veznog, spica i Miralema koji nece imati pravo da igra u 1/16 finala, ali njega apsolutno ne smemo da ispustimo. Prodati Sumu, Tavambu (mozda cak i Jankovica) i nadati se da ce se neko prevariti i kupiti Kljajica, Cirkovica, Pile-Miletica i Jevtovica...

avatar
Navijacc
Monday, 27.11.2017
17:39

Jevtovic nece doci u Partizan pored ponude Zvezde, to je potvrdio nekoliko puta. Ako mislis na Milana.

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
08:47

Ja pricam o tome da neko kupi naseg Jevtovica, objasnio ti je RKG:-D

avatar
Navijacc
Tuesday, 28.11.2017
00:19

Moja greska nisam procitao kako treba

avatar
Monday, 27.11.2017
18:11

Врло је јасно на ког Јевтовића мисли, а није тај из Розенборга !

avatar
Straota
Monday, 27.11.2017
09:24

Treba nam štoper, srednji veznjak jak na lopti i brz špic. Urgentno. I naravno da osatane Stojke.

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
12:28

I levo krilo i desni bek. I da ostane Everton, naravno:-D

avatar
Poznavalac
Monday, 27.11.2017
09:18

pojma nema ivica,svaki prelazni rok smo slabiji i slabiji..nekada smo napadali LS,a sada se radujemo kao mala deca pobedom nad tamo nekim skenderbegom ili bojsima..previse je imao velikih promasaja poput djurdjica,radovica,sume..igra i tim narocito ove sezone nam na nista ne lice,vec sest bodova smo u zaostatku..

avatar
Jovan Petrovic_fb
Monday, 27.11.2017
02:06

Bilo bi mnogo glupo da se tek odreknemo Sume, ja bi ga cekao do sudnjega dana sve dok ne opravda ulozeni novac, pokazao je u Slovanu da zna da igra i da moze biti strasan igrac, treba ga ostaviti i naredne sezone da odradi pripreme i verujem da bi naredne sezone mogao da explodira.

avatar
BlueBoy84
Monday, 27.11.2017
01:30

Samo racA i centarhalfovi

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 26.11.2017
23:53

Sve sam reko ništa reko nisam

avatar
Old_school
Sunday, 26.11.2017
23:09

Retko dosadan tip ovaj Ivica.

avatar
Sunday, 26.11.2017
23:03

Eh nekada i Ilijev da izjavi nesto pametno

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 26.11.2017
22:50

Raca kljusina....nista bolji od Jevte

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 27.11.2017
00:16

jeste ništa bolji sem dosta bolji šut, bolje postavljanje, može da uradi nešto s loptom, a skok igra im je tu negde, možda u blagoj prednosti Jevtović, pa ti sad vidi ko je bitniji za Partizan.

avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
12:29

Verovatno ni u skok igri nije bolji Jevtovic. Lik je napisao komentar za psihijatriju.

avatar
Sladjan Radisavljevic
Monday, 27.11.2017
00:46

Slazem se, nikad nisam voleo kako je igrao i ranije dok je bio u Partizanu.