Iliev otkrio šta je iritantno kod Sume, sprema se ''podvlačenje crte''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.10.2017.
11:30
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Nije zadovoljan sportski direktor Partizana onim što pokazuje najskuplje pojačanje crno-belih.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Mnogo se očekivalo od trija Janković-Suma-Tošić u Elbasanu protiv Skenderbega, ali efikasnost crno-belih je izostala. Sve do samog finiša meča, Partizan je bio gotovo bezopasan pred golom albanskog predstavnika, da bi potom usledilo nekoliko odličnih prilika.

Najbolju je propustio Sejduba Suma u 89. minutu, kada je bio jedan na jedan sa golmanom Šehijem, ali nije uspeo da ga savlada.

Reakcija na ovaj njegov promašaj nije izostala ni od strane sportskog direktora Ivice Ilieva, čoveka koji je svojom višegodišnjom upornošću uspeo da reprezentativca Gvineje letos dovede u Humsku.

U početku ga je hvalio, verovao da će navijači biti zadovoljni njegovim partijama, ali sad i sam iznosi kritike na račun omalenog veziste.

''Suma nije na očekivanom nivou. Kad ga posmatrate sa strane, on deluje opušteno i nonšalantno, što pomalo iritira, iako mi svi znamo da on nije takav. Hajde da sačekamo da prođe polusezona, pa onda da podvlačimo crtu i iznosimo zaključke, a sada svi da se ujedinimo kako bismo uspeli u našoj osnovnoj nameri i prezimili u Evropi'', izjavio je Iliev, a prenosi ''Alo''.

Kritika posle utakmice u Elbasanu nije poštećen ni snažni napadač Leandre Tavamba, bez obzira što je u većem delu sezone ostavio mnogo bolji i konkretniji utisak.

''Tavamba je udarna igla u napadu ovog tima, a u Elbasanu je odigrao najgoru utaklmicu otkada je u Partizanu. Ne znam stvarno šta je razlog, deluje kao da je bio nervozan, ali ovo svakako nije bio taj igrač koji nam treba'', zaključuje Iliev.

Kada su u pitanju pohvale, njih je zaslužila defanzivna linija tima za ono što je pokazala u Elbasanu, kao i defanzivni vezista Everton Luiz koga je Iliev još jednom nazvao ''motorom'' ove ekipe Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 59
Sunday, 22.10.2017
14:29

Ima Partizan mnogo većih problema u timu od Sume. Koliko je dobro što se Miletić ponavlja utrčavanjima po levoj strani toliko je loše jer ih prokocka lošim pasovima i centaršutevima, u odbrani ponekad deluje da ne zna gde i koga treba da pokrije. Jevtović, e taj nam je glavni igrač ove igre koju igramo. Đukićeva priča o visokom presingu, brzom oduzimanju lopti i pas igri ne pije vodu upravo zbog Jevtovića koji ničemu od pobrojanog ne može da doprinese, a igra na poziciji koja je od ogromne važnosti za takvu igru. Uopšte nije slučajno Tošić bio slab u 1p, a Janković posebno u 2p jer je u 1p iza Tošića igrao Jevtović, a u 2p iza Jankovića opet Jevtović jer mu je Đukić zamenio strane s Evertonom, a on ne učestvuje u napad i tako daje mogućnost protivniku da nam udvaja krila. Da ne pričam o tome da Jevtović u prvih pola sata kao da nije ni igrao, nigde ga nije bilo. Apsolutno se slažem sa navijačima Partizana koji pišu da Tošić treba da igra levo, a Janković desno jer Tošić sa desnog krila isključivo ide u levu (unutra) i samo je pitanje da li će da šutne ili da pokuša da proigra Tavambu kome svojim ulaskom unutra dovuče u svog čuvara tako da Tavamba nema prostora. Tavamba je imao specifično suđenje, protivnički odbrambeni igrači su se par puta zalepili u njega gde su dosuđeni prekršaji u napadu, a kada je postojao prekršaj dobio je žuti karton koji realno nije trebao. Suma jeste u ponjedinim trenucima ležeran ali nije tačno da je nezainteresovan pa on više oduzetih lopti od Jevtovića, igra presing i generalno je angažovan u odbrani, nije imao više šansi jer kažem mora da ima i nekog ko će ga proigrati, iza sebe sigurno nema takvog igrača, e sad što nije iskoristio tu jedinu šansu pa nije jer mu je Ožegović poslao loptu jako u visini prepona, morao je da zaobiđe protivnika da bi došao do lopte, a golman mu je već preblizo ušao u šut. Ako su prošle sezone Everton u odbrani, a Leonardo na sredini mogli da pokriju Jevtovića u SL sada nemamo Leonarda, a Everton ne može sve sam protiv jačih timova nego što su to superligaški. Zar je toliko teško u ovoliki broj utakmica i sa toliko rotacija probati sa Antonovom i Radinom, probati sa najjačim sastavom pa onda kritikovati one od kojih se najviše očekuje, ovako ovo je za mene alibi kritika i skrivanje pravog problema u timu, a to su dva igrača, Miletić koji ne može protiv jačih od prosečnih superligaša, a Jevtović koji ne može ni protiv Rtnja.

avatar
magister
Sunday, 22.10.2017
21:54

Animozitet, a ne objektivan osvrt čoveka koji razume fudbal. Razumevanje fudbala se oseća, osim kod analize igre Jevtovića. Ko ima nek pogleda današnju utakmicu (Bačka), koju je odigrao baš prosečno i imao i par grešaka. Ali koliko presečenih, oduzetih lopti, koliko puta makar zasmeta protivniku da napravi akciju i koliko puta, bez zadržavanja dodaje tačno, ne uvek najbližem. Imao je sjajan pas, na prvu u prvom, ka Pantiću, a u drugom, prilikom izbijanja lopte iz šesnaest, očigledno NAMERNO do Jankovića koji je zatim prokockao kontru. Ali te poteze niko ne vidi. Svi vide ove što svaku loptu overe po pet šest puta i uspore mnoge akcije ili dotrče do svog igrača da mu dodaju loptu, što Jevtović NIKAD ne radi.

avatar
k.na.bicikli
Monday, 23.10.2017
13:55

Videli smo Jevtovica protiv Jang Boysa,razvlacio ga po terenu ko je stigao ..tu se ustvari videlo da decko nije za ovaj nivo,u njemu su mozda videli Racu Petrovica ili ga neko gura,nemam pojma..uglavnom danas toliko kilavi igraci nemaju sansu na sredini..

avatar
akademski
Monday, 23.10.2017
12:06

Jevtović i po meni jeste koristan i važan igrač za tim, zato sam dao ovde plus, a Kralju minus. Ali moram da pitam, da nisi možda Jevtovićev agent? Stalno pišeš o njemu.

avatar
VojvodjaninZR
Sunday, 22.10.2017
13:19

Evo ja bih voleo da mi Iliev odgovori na jedno vrlo prosto pitanje, i to je od njega dovoljno. Da li mu se svidja kako igra Partizan od pocetka sezone do sad? Bez onoga odigrali smo sjajno poluvreme protiv Dinama i tih gluposti, nego u globalu. Samo DA ili NE!

avatar
magister
Sunday, 22.10.2017
13:16

Opet lični animoziteti. Jevtović je igrač koji je prošle godine uneo čvrstinu u tim i prilično je zaslužan za duplu krunu. Sad je u nešto slabijoj formi, ali je u Elbasanu, nek neko ako je snimio ponovo pogleda utakmicu, bio najbolji u prvom poluvremenu. I kao za njega nema mesta u tih 25. Pa šta mislite, zašto je bio nezamenjljiv kod Nikolića? Koristan i dobar igrač. Tako čudan stav učini da se ni ono što je dobro i tačno ne gleda. Đukić za sada nije uspeo da podigne tim. Možda će uskoro. Sastav i sistem su blizu. Može nekad da se igra s jednim špice i tom trojicom iza, nekad sa dva špica. U Elbasanu su igrali preoštro u odbrani, sudija tolerisao, a Tošić i Janković se valjali po terenu, Tavamba par puta odgovorio pa dobio žuti. Oko Tavambe je uvek bilo po dvojica. To je Đukić morao da iskoristi ubacivanjem u prazan prostor brzih igrača i proigravanjem u dubinu. Ali bilo je i dosta pogrešnih pasova, upravo od Tošića i Jankovića.

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Sunday, 22.10.2017
11:45

Oformite grupu od sledecih 25 igraca i ne razmisljajte o brigama do zime: Stojkovic (Jovicic)- Vulicevic, Miletic (Ostojic/Markovic), Mitrovic (Bosnjak)- Antonov (Miletic)- EVERTON (Radin, Marjanovic)- Tosic (Jankovic/Djurickovic) , Suma (Ilic), Pantic (El Munir/Kokir)- Jovanovic (Ozegovic), Tavamba (Solomon). Ponavljam, ne razumem prebacivanje u Teleoptik, ne razumem sta se desava sa Antonovim ne znam da li je Alen nas clan ili ne (sudeci po tviter nalogu FKP- jeste), ne znam zbog cega bas uopste ne dobija sansu El Munir, nisam siguran da je pametno da uopste ne dobija sansu Vlahovic, a primetno je i da sve manje koristimo Djordja. Previse luksuza!

avatar
Sunday, 22.10.2017
11:42

Kod Sume je problem završnica,nekad čak ni ne šutne nego bi valjda i golmana da predribla.Tavamba je igrač koji nikako ne može sam da igra u napadu,njemu je potreban drugi napadač kog će da proigra,jer Tavamba ima jako slab i neprecizan šut i uopšte nema osećaj za gol. Ovaj trio Tošić-Suma-Janković je dobar samo ako ispred njih igra Ožegović.S tim da bih pre Tošića levo gurnuo a Janković da ostane desno.Protiv ovakvih ekipa kao Skenderbeg nam treba napadač koji zna da da gol.Oni su samo disciplinovani i ništa drugo,i kao takvi mogu samo odbranu da igraju.

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Sunday, 22.10.2017
11:33

Cekaj malo, jesi li ti trener?! Ne smes sebi da dozvolis da se tako i toliko siris, i sam imas gresaka koliko ti dusa iste! Suma je bio pod faulom, ne mogu da verujem da to niko nije primetio, a nije on kriv sto ste vi toliko para POKLONILI Slovanu! Zasto ne kritikujes malo Djukica, zasto ne ponudis novi ugovor Evertonu, imas i previse putera!