Iliev opet besan, jedva dočekali da "svetsko čudo" ne proradi! Ima i pitanje za navijače?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.10.2017.
13:42
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev otkrio je šta misli o igrama Sejdube Sume koji je prethodnog leta stigao u Humsku kao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana uspešno guraju na svim frontovima iako kod dela navijača postoji nezadovoljstvo zbog prikazanih igara. Pojedinci idu toliko daleko da traže smenu trenera što je neprihvatljivo za sportskog direktora Ilieva.

"Mali broj ljudi pravi lažnu frku. Neka oni meni odgovore koji je osnovni razlog da se smenjuje Đukić!? E kada to čujem, onda ću ja da dam moj, pa da vidimo čiji su argumenti jači", kaže sportski direktor Partizana za "Mondo".

Ivica Iliev je primetio da je jedan od "argumenata" onih koji žele smenu trenera taj što "Partizan ne igra lepo" pod Miroslavom Đukićem.

"A, kada je igrao lepo? Da li je prošle sezone igrao lepo? Kada je poslednji put igrao lepo? Pa, pre deset godina kod Miroslava Đukića", podseća Iliev i poručuje da je potrebno vreme da sistem počne da funkcioniše.

Sportskom sektoru se zamera angažovanje Sejdube Sume, najskuplje plaćenog pojačanja u istoriji Partizana koje do sada nije opravdalo očekivanja.

"Činjenica je da nije na nivou i sutra može da se desi da bude promašaj. Ako nastavi u ovom ritmu i ne promeni svoju igru, prihvatiću da sam pogrešio. Nadam se, ipak, da taj trenutak neće doći i da mu je samo potrebno vreme da se prilagodi, da prođe pripreme", objasnio je Iliev.

Reprezentativac Gvineje do sada je odigrao 15 utakmica za Partizan i postigao samo tri gola. Više od broja datih golova brine ono što Suma (ne) pokazuje na terenu.

"Vidimo da je svetsko čudo to što nas još nije uverio da je pojačanje. Deluje mi kao da su jedva čekali da neko ne bude pojačanje... Na trenutak se vidi da mnogo zna, ali stojim iza toga da do sada ništa nije pokazao", iskren je Iliev.

Partizan se trenuno nalazi na drugom mestu superligaške tabele sa četiri boda manje od vodeće Zvezde. U Ligi Evrope crno-beli na polovini grupne faze takmičenja imaju dva boda i dobru situaciju jer direktne rivale u borbi za evropsko proleće dočekuju na svom terenu.

Narednu utakmicu tim Miroslava Đukića igra u nedelju protiv čačanskog Borca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

42 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Friday, 27.10.2017
13:13

Iliev je doveo Leeonarda i sad mu svi daju beskonačan kredit,ove sezone je promašio sa svim pojačanjima i uz to potrošio velike pare na iste.Treba da se preispita njegova odgovornost.Na ključnom mesto plejmejkera već 2 godine ne može da nađe igrača pa nam je i dalje najbolji igrač Sale u 40god.To je velika sramota za ekipu,klub i trenera ja bih batalio fudbal kad bi neko bio bolji od mene u 40 god a ja imam 25.

avatar
Libee
Thursday, 26.10.2017
22:52

Daj bre sine saberi se, idi negde da te neko pregleda, da vidi dal si dobro....!

avatar
NikolaFranjo
Thursday, 26.10.2017
21:23

Da osvojimo LŠ ne bi bili zadovoljni,jbt čekajte Đukića da se sve upotpuni i složi pa tek onda,za Sumu se slažem da je 0 za sada,a predugo traje njegovo prilagođavanje tkd teško da će biti nešto od njega.

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 29.10.2017
01:24

Upotpunjava 30 utakmica?

avatar
ercov
Thursday, 26.10.2017
20:02

Imam puno razloga da navedem po pitanju otkaza Djukicu a to su:ntim nema igru, zadnja linija nema tehnicku potkovu, zadnja vezna linija je cisto defanzivna i razbijacka i kao odbrana, nema tehnicku potkovu, prednja vezna ne postoji jer Suma kao ni Jankovic, Pantic i Djurickovic ne ispunjavaju takvu ulogu u timu, krilni igraci su nam Miletic i Vulicevic umesto da to rade Tosic ili ostali krilni igraci a koji ne postoje u prvom timu Partizana. Spicevi su Tavamba koji nije spic i Ozegovic kojeg nebi nikada doveo u Partizan kada vec imamo nase dete Djoleta Jovanovica.nPricalo se o podmladjivanju i oslanjanju na nasu decu a gde su ta deca i ko od je njih osetio klupu ako ne i teren stadiona Partizana !? Djukicev Partizan je bio dobar pre deset godina ali ne kazes da mu je tim sastavio tadasnji sportski direktor Ivan Tomic i da mu je naredio da mora da igra sa dva spica.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 26.10.2017
19:55

Pa nisi samo za Sumu pogresio, za vise njih. UKUPAN PRELAZNI ROK JE JAKO LOSE ODRADJEN I PORED TOGA MNOGO SPORO, prema tome ne moras da se cudis nasoj reakciji nezadovoljstvu!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 26.10.2017
19:24

Igrali smo prosle sezone kod Celavog bolji i lepsi fudbal duplo nego ovo.. A ti bi Ivice mogao da se spustis na zemlju i da pocnes da radis svoj posao a ne da za sarlatane dajes po 1,7m €.. I prestani da glumis ludilo ko predsednik drzave i da se svadjas sa navijacima, RADI POSAO ZA KOJI SI PLACEN, ako nisi sposoban IDI!

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Thursday, 26.10.2017
19:08

Imam i ja pitanje za tebe i zeljka pantica, a verujem da bi mnogi navijaci voleli da vam postave to pitanje pa na neki nacin pitam i u njihovo ime- sta vi to nameravate (nadam se da ce planirano i ostati samo na nameri), da uradite na istocnoj tribini naseg stadiona, kakav je to progon u planu, alo, bre?!

avatar
Milorad
Thursday, 26.10.2017
18:39

Ovako...... Djukic je los trener to stoji i to svi znamo,gde god je bio upropastio je klub. Ali nije to osnovni problem partizana,preciznije receni pita se od govana ne pravi. Rezultati su fascinantni,vrhunski s obzirom na to ko igra u partizanu. Sa leonardom u ekipi i djukic bi redjao pobede jer je leo majsto kakvog nismo videli na nasim prostorima dugo bas dugo. E to nama treba. Takvo levo krilo,zatim bi jankovic po desnoj strani bio dosta rasterecen i samim tim igrao bolje i dokazao bi vrhunski klasu. Klasican napadac brz jak,tigar e to treba. I na sredini dva dobra igraca... a mi nemamo ni levo krilo ni sredinu ni napadaca. Tawamba brat igra dobro na trenutke al ovo je partizan treba nam pravi spic. E tako dragi moji dzabe mi pljujemo dzukica,imamo los tim. Tosica manekena odstraniti sto pre jer je ljigavac dosao zbog evrope i da digne formu,setite se da nije hteo da dodje dok se partizan nije plasirao u evropu. Ivice uradi zimski prelazni rok ako ga ima kod nas. Treba ti brate tri igraca kao sto sam seksi levo krilo spic i sredji ofanzivni. Evo po meni moze jedan napadac videotona,Henty... mnogo brz mbogo jak. Sa tawambo bi bi nepobediv... zapamtite. Dovedite Hentya i ponovicete sezonu kao sa leonardom. Objavite ovo molim vas..

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Thursday, 26.10.2017
19:12

Ni Stojkovicu nismo bili prva varijanta...

avatar
magister
Thursday, 26.10.2017
17:00

I ja mislim da je problem samo delimično u Đukiću, a u njemu iz razloga što igrači koji su prošli pripreme, a trebalo bi da su nosioci igre - još nisu u zadovoljavajućoj formi. Problem je međutim prodaja i otpuštanje Mihajlovića i Stevanovića, uz već prodate Leonarda, Đurđevića... što je dovelo do smanjenog broja opcija na poziciji krila, i problema uigravanja tima na već uspostavljenu igru preko krila. Dodajmo da Tošić igra očajno, a zahvaljujući autoritetu je mnogo lopti upućenih ka njemu. Janković je pomeren sa desne na levu stranu da bi se Tošiću otvorilo mesto, čime je Janković, koji je nosio igru - sad doveden u krizu. Suma pokazuje kvalitet, ali ne i kontinuitet i taktičku zrelost. On mora da igra jednostavno u začetku akcije protiv već postavljene odbrane, a kreativno kad je u kontri ili u zoni šuta. To će Đukić da mu objasni i da s njim uigra, a za to treba vremena. Neće biti ni loš u defanzivi, brz je, ume da preseče i oduzme loptu. Tavamba je često u situaciji da nema kome da asistira, jer se igrači ne otkrivaju na pravi način, da postoji slobodna linija kroz koju će da im se asistira, već su negde iza. To takođe trener treba da uigrava sa igačima. To su posledice lošeg rada u školama. Mi imamo mnogo talenata, ali niti nauče da se kreću u fazi škololovanja niti da primaju lopte, dribluju u pokretu, niti da budu koncentrisani kako da u šansi izbegnu blok, uhvate golmana na pogrešnoj nozi. Nije dobar rad u školama.

avatar
Povratak kralja 59
Thursday, 26.10.2017
19:34
avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Thursday, 26.10.2017
16:59

Lepo je to sto pricas za Sumu, nadam se da ces ipak biti u pravu, sve ostalo je smesno...

avatar
Grobar977
Thursday, 26.10.2017
16:52

Haha I slep vidi da ova ekipa nema karakter, sistem i igru. Prošle godine se bar znalo da je odbrana okej i u napadu smo čekali Djuku i Lea. A sada? Ne zna se ništa I sve je stihijski. Upamtite moje reči Djukic će sam da ode uskoro.

avatar
MilosNUSKNVP
Thursday, 26.10.2017
16:37

Drugi smo na tabeli domaceg prvenstva , u Evropi stojimo lose ( nista nismo pokazali da bi imali osnova da se nadamo da u naredne tri utakmice mozemo da uzmemo 6-7 bodova , koliko nam treba da bi isli dalje ) , igramo lose , ne lepo ili ruzno , vec lose , nikada vise golova nismo primili za polusezonu ( gledajuci sva takmicenja ) , igraci se ne bore , ne zalazu , nemaju zelju , a posle utakmice trener prica bajke , zadoboljan igrom , zeljom , sve super ! Imam osecaj kao da ne gledamo iste utakmice ! nA na zalost , menjacete ga kada se sve izgubi i kada bude kasno za popravak . Eto , to su samo neki od razloga zasto zelimo da Djukic ode !

avatar
Thursday, 26.10.2017
19:51

Upravo tako,menjace ga kada bude kasno ... Svi vide da mi jedva dobijamo Surdulicu,ne mozemo da stvorimo sanse ni pritisak na Skenderbeg , koji je cudom usao u grupe,ni sami ne znaju kako ...

avatar
svojnasvome
Thursday, 26.10.2017
16:16

Ivice opet nam svima drzis cas intelektualce? I delujes kao intelektualac u pm :) Ne znam odakle ti to mali broj ljudi? Ja s kim god pricam o igri partizana svi imaju lose misljenje il 90% njih. Nisam balavac, s obzirom na razdaljinu, gledam da budem prisutan ..na obe evropske ove godine, uzeo godišnju al mi ne pada na pamet da dolazim i gledam ovaj rastimovani orkestar, to bre ne moze covek gledati sve da ne znam kolko voli Partizan. Kazi jednu stvar koja je dobra! Pa ne mozes da kazes ako nastavi priznaces da si pogresio....alo ti si spickao 1.6 mil tudjih para. Prestani da divljas i izivljavas se nad novinarima i svim navijacima. ...alo bre tebe se niko ne boji i ako si neobrazovani diletant koji nema kucnog vaspitanja onda idu u neku sumu pa urlaj

avatar
Anderton
Thursday, 26.10.2017
15:26

Ne samo on, već i Bambi ne pokazuje ništa, a obojicu si najavljivao gromoglasno i to ti se vratilo. Mitrović i ćelavi Miletić ok, Antonov će biti ok, pa čak i mali Pantić , Stojke ok. Solomun je stranac i mora da jede teren, a ne da šparta ko muva bez glave dok Đole Jovanović sedi na klupi.

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 26.10.2017
15:17

gospodine ilijev ova tim je osto 90%isti ko prsle godine jos Stojk Tosic Mitrovicc da dalje nenabrajam suma promasaj zasad[nespreman taki za ovaj novac nije smeo doci]skloni te ga do kraja sezone sve kredite ispuco [jos zajebava na utakmicama igra odbranu kad hoce]

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Thursday, 26.10.2017
19:13

Ma, 101 posto.

avatar
Povratak kralja 59
Thursday, 26.10.2017
19:44

Gde isti, prodali smo 3 od 4 najbolja igrača tj. zadržali smo samo Evertona, a prodali Milenkovića, Leonarda i Đurđevića. Pravu zamenu po kvalitetu smo uspeli da nađemo samo za Milenkovića dok zovu dvojicu nije ni bilo realno da ih nađemo jer nam se klub finansira 90 posto od svojih rezultata, a 10 posto od sponzora. 1.6 M € nisu nikakve pare kad se izađe van Srbije, mi smo za toliko otprilike prodali Mihajlovića koji u Evropi ništa nije pokazao, a i Abubakara koji je izdominirao tako da te pare kojim smo platili Sumu nisu nikakva garancija. Ova ekipa ima jači roster od prošlosezonske ali smo izgubili izrazit individualni kvalitet u napadu, a pojačani smo na poziciji golmana i odbrane.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 26.10.2017
19:23

pas pas opa opa

avatar
RIP KOBE
Thursday, 26.10.2017
15:07

hocu da znam ko vise forsira igraca sa brojem 21 i gde on da izvodi penale pored tosica ili ozegovica.

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Thursday, 26.10.2017
19:11

zarko zecevic LOL

avatar
Povratak kralja 59
Thursday, 26.10.2017
19:49

Jesi video kakav su javni napad doživeli Đuričković i Marjanović što su izvodili kornere pored Sume na terenu od voditelja tzv. Partizanovog vesnika ali zato dotičnom ne smeta da fantom izvodi 3 penala pored Sume ili Tošića na terenu. Na 0:0 u Surdulici nije smeo pa ke Suma izveo, a izvodi za na 2 razlike i 1 razlike u zadnjim minutama mečeva. Klub ispašta već 2 i po godine zbog igrača sa brojem 21, a i sudije ga štite jer mu ne daju očigledne žute kartone. Dečko ne može fizičko da radi, a ne da igra u Partizanu.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 26.10.2017
19:23
avatar
paok
Thursday, 26.10.2017
14:37

Slusaj Ivice , uvek sam te podrzavao a podrzavam te i sada jer mislim da dobro radis svoj posao. Za nesto ipak nisi u pravu. Ekipa kod Marka nije uvek igrala lepo ali je pobedjivala i borilka se mnogo vise nego sto ovi momci to danas rade. Ne moze Djukic da kaze da je zadovoljan igrom od juce, dobar je samo rezultat. Sto se tice Sume on za sada nije pokazao nista ali ni to nije tako veliki problem. Meni je veci problem njegovo ne zalaganje. I jos jedna stvar, zasto se ne daje sansa Jovanovicu i jos po nekom momku iz nase skole.

avatar
Ivica Iliev Sportske
Thursday, 26.10.2017
15:28

Hvala na podršci. Ne mogu da prihvatim konstataciju da se ovi momci ne bore, to prosto nije istina. Đukić je potpuno drugačiji trener od Nikolića, svi smo znali da je potreban period privikavanja. Sa Sumom sam obavio razgovor, očekujem da vidimo njegove najbolje partije tek na proleće. Samo strpljivo!

avatar
paok
Thursday, 26.10.2017
21:04

Nisam mislio da se bore, naravno da se bore ali kao da ima manje zara nego kod Marka. Kod njega je cak i Leo morao da grize. Danas malo ko od ofanzivaca pomaze odbrani. U redu za privikavanje to je normalno, nadamo se svi da ce proigrati do proleca. Jos jednom podrska od mene.

avatar
Thursday, 26.10.2017
19:58

Ako je ovo pravi profil Ivice Ilijeva,kog jako postujem i kao igraca ,ali i sada kao sportskog direktora,iskoristicu da postavim pitanje:zasto je doveden Antonov uopste?Decko ne igra kljucne meceve,a Miletic,ma koliko borben,nema centarsut,tako da je nama levi bok potpuno tup...Takode , ne shvatam kako neko ocekuje od Tavambe da igra sam u spicu,on je skoro po ceo mec odsecen od veze,a jedina igra je gadjanje dugim loptama ...

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Thursday, 26.10.2017
19:16

Smanji dozu, 'leba ti...

avatar
Predrag Drobnjak
Thursday, 26.10.2017
17:09

Nervira me Ivica kada je ovako nervozan, dobro radi svoj posao ali je poceo da se ponasa bahato.Uostalom, ako je toliko siguran da Djukic dobro radi svoj posao, zasto se onda pravda?

avatar
Poznavalac
Thursday, 26.10.2017
14:03

ilijev je dokazao i pokazao da nezna posao i da nije dorastao..previse promasaja je napravio i igramo sve losije i losije..pa one godine kada smo imali -32 smo imali daleko bolji tim nego sada jer smo imali..ovo i ovakav partizan na nista ne lici..

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 26.10.2017
14:00

Koliko je samo van svake pameti ocekivati od ekipe koja nema pobedu u prve 3 utakmice,da ce u naredne 3 zabeleziti bar 2 pobede.

avatar
Čeki
Thursday, 26.10.2017
14:35

Nemoj da ih potcenjujes jer je sve moguce. Mogu da dobiju Skenderbeg kod kuce, mogu da se nose i sa Jang Bojsima, ako ponove igru kao protiv Olimpijakosa (naravno sa malo manje kikseva odbrane) mogu lepo da doguraju.

avatar
Čeki
Thursday, 26.10.2017
21:05

S tim sto ti poredis tako da si ti sve izgubio, a Partizan nije tako da imaju vece sanse nego po tvom poredjenju :)

avatar
Realan_PFC
Thursday, 26.10.2017
16:40

slazem se, ni protiv videotona nismo imali neke preterane nade, pa su me prijatno iznenadili, protiv dinama smo lepo otvorili, imamo mi te blistave momente, problem je sto kratko traju ......... realno imamo 2 boda sa 2 gostovanja, izgleda malo ali kakav tim imamo jos smo mi dobri

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 26.10.2017
15:58

Pa to je ko da ja igram protiv tebe i jos dvojice sa sajta basket 1na1,od tebe izgubim 11:6,od drugog 11:8 i od treceg 13:11 i sad kontam kako mi i nije neki problem bar neku dvojicu od vas troje da dobijem. Ej pa oni Skenderberg nisu pobedili,toliko o tome.