Iliev: "Niko ne voli Evertona kao ja, ali moramo da mu izađemo u susret"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 11.01.2018.
13:50
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Partizana pun je razumevanja za igrača koji želi da ode u ovom prelaznom roku.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da klub želi sve najbolje Evertonu, koji je odbio da potpiše nov ugovor i istakao je da potpuno razume i njega i Tavambu, koji žele da odu u zimskom prelaznom roku.

"Kompleksna je situacija sa Evertonom. Njega niko ne može da voli više od mene. To je moja prva akvizicija. On je za ove dve godine izrastao u heroja navijača i kluba. On je lider, srce ekipe, dao je stvarno sve. Njemu ostaje pet meseci ugovora. Mi poslednjih šest meseci pokušavamo da ga nagovorimo.

Ponudili smo mu neverovatne uslove, ali je on dobio mnogo drugih ponuda. On ima 30 godina i sve te ponude su one kojima mi ne možemo da pariramo. Sa druge strane, na leto bi otišao kao slobodan igrač. Odbio je da produži ugovor sa Partizanom po duplo boljim uslovima. Ja mu želim sve najbolje
", otkrio je danas Iliev novinarima.

Everton Luiz

Nije samo u pitanju novac, već i sportski motivi kada je Everton u pitanju.

"Razmišljamo da ga prodamo jer ne može da igra protiv Viktorije u prvoj utakmici. Cele pripreme će se uigravati tim za taj meč. Ne znamo kako će njegova glava to da prihvati. Ako se prva dobro odigra, onda nije korektno da se menja tim. Da postoji i najmanja šansa da on želi da ostane, ja bih rizikovao.

Njima je mnogo lepo u Beogradu, ali moramo da razumemo. Nisu samo stranci u pitanju. Imamo i naše igrače koji su vezani za zemlju i klub, a zamislite sad igrača od 30 godina kome bi ovo bio prvi astronomski transfer kojim bi mogao da reši probleme svoje porodice. On je dao maksimum, treba da mu izađemo u susret
", iskreno je rekao Iliev.

A Tavamba? Kakva je situacija sa njim?

"Nemamo preteranu potrebu da ga prodajemo, ali sve zavisi od tržišta. Stav kluba je da se ne prodaje, ali on ima 28 godina, odigrao je sezonu snova. On i Everton su bili pokretači tima i učestvovali su u osvajanju duple krune i ovosezonskog uspeha. Šta će biti - ne mogu da vam kažem. Jedno su navijačke želje i strasti, a drugo je vođenje kluba. Treba sve izmeriti - koliko još može da napreduje, dokle može...sve ćemo da izmerimo, pa ćemo da vidimo", rekao je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale76
Thursday, 11.01.2018
20:34

Sto ti je ljubav...

avatar
RIP KOBE
Thursday, 11.01.2018
19:15

istina je negde izmedju naravno. zasto nikada nismo culi neki video sa evertonom pa da ga lepo nesto pita neko?

avatar
Rifresh
Thursday, 11.01.2018
15:41

heh koja ljepota dva beogradska kluba prezimila u europi,najbolji igraci statisticki pariraju euro standardu,sjajni igraci na okupu,u iscekivanju transfera zivota heh mogu mislit kako je lijepo biti u beogradu a u isto vrijeme istinski ljubitelj nogometa.

avatar
ZubA
Thursday, 11.01.2018
15:15

A po zavrsetku sezone bio prioritet da se proda Tavamba. Znaci da nije niko zainteresovan za njega kako neki znaju da kazu ovde.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 11.01.2018
15:22

Zato se svi otimaju za Bocka Hahaha

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 11.01.2018
18:35

Ma, kakva Kina, niko ga ni ne trazi...

avatar
Milan_89
Thursday, 11.01.2018
16:42

Ne moze vama ni bog da pomogne... Bocko je odbio Kinu i novac zbog ostanka u Evropskom fudbalu a ovaj bi oberucke otisao i u UAE da igra fudbal samo da ga neko plati. Kao proslogodisnja legenda Leonardo :D

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 11.01.2018
15:10

Ne morate! Rekao si da zeli da ostane do leta i da ne bi pravio probleme, covek ima bebu i ne odgovara mu da trazi novu sredinu.

avatar
majki
Thursday, 11.01.2018
15:06

Ovo ima samo u Partizanu, zarade se dobre pare i onda se krene sa rasprodajom igraca!

avatar
Che NS
Thursday, 11.01.2018
17:42

Normalno je da se proda igrac kome za 6 meseci istice ugovor,a nece da potpise novi...Tu nema dileme,bolje je sad uzeti bilo sta za Evertona,nego da na leto ode kao slobodan igrac...zar ne?!

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 12.01.2018
00:13

OK je sve to i bilo bi odlicno kad bi stvarno sad napravili tim koji bi uz malu doradu i dopunu bio tip-top na leto, ali ne verujem u te bajke. Na nasu zalost, imamo i previse rupa u timu i bez njega, tacnije, cak i ako mu nadjemo zamenu, ima tu i bice jos dosta da se radi, a mene iritira to sto se jako kasno (oni kazu da cak i nije i da to traje vec sest meseci u sta ja cisto sumnjam), uslo u pricu o novom ugovoru...

avatar
Che NS
Thursday, 11.01.2018
23:07

Neka za njega plate 200 000 opet je vise nego 0. Jeste odlican u defanzivi,ali niko nije nezamenjiv. Cinjenica je da cemo titulu tesko odbraniti,samim tim treba uklapati i uigravati tim za sledece kvalifikacije i sezonu,a Everton ne planira ostati...zato bolje zameni dati 6 meseci da se uklopi,nego dve-tri nedelje. Ponavljam,dobar je Everton,ali nije nezamenjiv!!!

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 11.01.2018
21:23

Koliko mislis da mozemo da dobijemo za njega? Tesko da mozes da pronadjes boljeg igraca od njega, tesko i podjednako dobrog, rezultati ce sigurno trpeti, a nemamo ni problema sa strancima...

avatar
Che NS
Thursday, 11.01.2018
20:34

Kako nije bolje,objasni mi molim te?!!

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Thursday, 11.01.2018
18:36