Iliev našao rešenje: "Ovo je spisak štopera, dopunjen za jedno ime!"

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 27. januar 2017.

  • 18:46

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nikola Vujadinović nije potpisao za Partizan, pa je Ivica Iliev posegnuo za drugim rešenjem. U nastavak prelaznog roka sa tri scenarija.

Iliev našao rešenje:
Foto: screenshot: Youtube
Nakon osvrta na prvi deo priprema za nastavak sezone, Ivica Iliev je komentarisao za "Partizanov vesnik" trenutnu situaciju oko pojačanja koja su stigla i koja se očekuju.

Pitanje o napadaču Tavambi nije moglo da se zaobiđe, a sportski direktor Partizana smatra da je klub napravio sjajan potez njegovim dovođenjem, iako nije postigao gol na dve utakmice na pripremama, koliko je igrao.

"Izuzetno sam zadovoljan, izuzetno. Ne bi bilo logično da gledamo laički kao ljudi sa strane. Nije on doveden ovde da posle par treninga na pripremnim utakmicama donosi razliku. Doveli smo ga da tokom sezone pravi razliku. Ovo je sve neko uigravanje i teško da u prvih pet dana komunikacija bude na najvišem nivou.

Gledajući njegove karakteristike i kako on u treningu sve bolje radi i kako se uklapa, to mi daje neko zadovoljstvo i veru da će to biti kako smo zamislili
", rekao je Ivica Iliev.

Vujadinović nije odabrao Partizan jer je imalo problema sa kineskim klubom, a na kraju je završio u Osasuni. Da li je Partizanu zaista potreban štoper jer trenutno raspolaže i sa jednim od najboljih mladih igrača u zemlji, Strahinjom Bošnjakom? Ivica Iliev je imao spreman odgovor, pošto i Nemanja Miletić može da igra na toj poziciji.

"Miletić je igrač koji igra obe pozicije i levog beka i levog štopera, sada imamo mogućnost da njega u naredne dve nedelje isprobamo i na poziciji štopera. Tu nismo u deficitu.

Imamo četiri štopera, Milenkovića, Ostojića, Ćirkovića i Bošnjaka koji je potencijal poput Nastasića, daleko je iznad očekivanja za svojih 17 godina"
, rekao je Ivica Iliev.

Dovođenje petog štopera bi ga prebacilo u Teleoptik?

"Da. Ipak, ako se nešto vanserijski pojavi, sa idejom da to bude i za sledeću sezonu, ne samo za ova četiri meseca, onda ćemo ući u realizaciju. Inače, i sa ovim postojećim kadrom mi smo pokriveni", rekao je sportski direktor Partizana.

Dakle, šanse da Partizan kupi štopera su male, pošto se planira da Nemanja Miletić igra na toj poziciji.

Pošto Partizan, kao i svi klubovi u našoj zemlji, živi od prodaje igrača, one će se desiti, a postoje tri opcije, prema rečima Ivice Ilieva.

"Scenario 'A' je da prodamo dva igrača koji uopšte ne bi uticala na igru tima i na rezultat. Scenario 'B' uslovljava odlazak igrača koji bi najmanje uticao na igru tima. Situacija 'C' nam je nepoželjna, ali moramo od nečega da živimo, da primamo plate, a to je da neko od nosilaca igre mora da ide."

Kasnije je potvrdio da dvojica najboljih definitivno ostaju.

"Leonardo i Everton ne idu sigurno", rekao je Iliev.

U slučaju scenarija "A", Partizan neće dovoditi više igrača, u svakom drugom slučaju Partizan će dovesti zamene. Ipak, Iliev je potvrdio da više od dvojice neće napustiti Partizan.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari