Iliev miran, ponosan i fasciniran otkriva na šta želi da navikne navijače

Autor: Pavle Knežević
petak 03.11.2017.
12:50
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Partizana bio je više nego zadovoljan posle pobede nad Skenderbegom, kao i načinom na koji je utakmica organizovana.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je srećan, zadovoljan i ponosan posle pobede crno-belih nad Skenderbegom, ali naglašava da je pre svega miran. Želja uprave je da navikne publiku na nešto više u Evropi.

"Nema euforije jer ne treba da je bude. Ponosan sam i zadovoljan. Ponosan sam na igrače, na njihov stav i na evropsku utakmicu koju su odigrali", kaže Iliev u dahu za Sportske.

"Ovo je pravi primer kako treba da izgleda evropska ekipa - bez oscilacija, da zna šta hoće i da ide na rezultat koji joj je potreban. Iz takve kolektivne igre onda može da iskoči individualni kvalitet, koga ove godine ima dosta jer stvarno imamo sjajan tim", objasnio je on.

Partizan je u četvrtak uveče postigao po gol u svakom poluvremenu, pobedio Skenderbeg 2:0 i došao u priliku da trijumfom nad Jang bojsom obezbedi sebi "evropsko proleće".

Iliev je istakao i stručni štab i "podelio ocene" ostalima.

"Pohvale celom stručnom štabu, ali posebno treneru. Ja ne pamtim da je neko evropske utakmice igrao ovako ozbiljno i takmičarski. Mogu da kažem da sam stvarno miran kad ih gledam. Pohvale stvarno za celu ekipu, svi su bili na svom nivou. Svima najveća ocena", rekao je sportski direktor.

Pribojavala se domaća javnost utakmice sa Skenderbegom, ali je meč organizovan bez greške i protekao je bez ijednog incidenta ili pogrdne reči. Iliev je za to posebno istakao generalnog direktora, predsednika i ostatak uprave kluba.

"Ponosan sam i na naše navijače. Oni su naša pokretačka snaga. Ubeđen sam sada da se i onaj nesrećni poraz od Dinama ne bi desio da smo imali njihovu podršku. Ovako se pokazuje ljubav prema klubu. Zašto bismo nekoga omalovažavali ili vređali po bilo kom osnovu?

Oni su bodrili svoj klub i to se prenelo na teren. Kada je na tribinama negativno, onda je nervotno i na terenu. Sada je sve bilo podređeno Partizanu. Fasciniran sam
", rekao je Iliev.

Sportski direktor je rekao da bi plasman u drugu fazu bio "čudesan" i velika stvar za Partizan i za srpski fudbal.

"Dobro, Partizan je osvajao stvarno mnogo tih evropskih bodova, ali prolazak u drugu fazu jeste nešto nesvakidašnje. Mi smo sada na 90 minuta od toga. Nadam se da će biti duplo više publike protiv Jang bojsa, jer su oni naš i prvi i 12. igrač. Bez publike to nije to.

Navikli smo naše navijače na grupnu fazu, a sada hoćemo da ih naviknemo i na to da prođemo grupu. Imamo 90 minuta da pokažemo da to možemo
", rekao je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 04.11.2017
09:59

Ivice, ti nam vecito zamazujes oci tvojim izjavama! To nije potrebno, kada sami vidimo kako igra Partizan

avatar
MARCO NICO
Friday, 03.11.2017
22:01

Kako mozes sebi da dozvolis da kazes da ce ova sezona biti najuspesnija U ISTORIJI ako budemo na jednom od prva dva mesta?! Da li ti ponekad slusas sebe?! Samo ponekad!

avatar
Sladjan Radisavljevic
Friday, 03.11.2017
18:54

Ivice ocigledno je da ti gledas neke druge utakmice FK Partizan, koja crna igra pa jos fantasticna pa ti bas lazes sebe. Ja ne znam odakle nam ovakvi rezultati kad nemamo igru, jedino se slazem sa tobom da su igraci dobrog kvaliteta ali nas trener unistava. Djukic je sinoc ljubio igrace redom od srece, hvala Bogu kad su mu sacuvali posao. Nadam se da ce ovakva igra biti dovoljna i za Svajcarce pa posle na zimske pripreme i na uigravanje kako treba.

avatar
Che NS
Friday, 03.11.2017
22:41

I ja ne mogu da verujem sta je covek izjavio,sa ovakvom igrom,partizan mora imati ludu srecu da bi pobedio svajcarce!!! Zar nismo u slicnoj situaciji bili kad nas je augzburg pobedio kod kuce,zar nismo i tada bili na 90 min od prolaska?! Ja se nesto bojim,samo na osnovu igre,i discipline u igri (cast pojedincima koji su izuzetak),bojim da ce epilog biti isti!!! Po meni zvezda igra mnogo ozbiljnije,disciplinovanije od partizana ove sezone...cudo sta promena trenera u oba kluba uradise!!!

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 03.11.2017
16:56

Na stadionu JNA nije bilo dozvoljeno vise od 13000 navijaca zbog bezbednosti. Ovo je stvarno smesno.

avatar
Dača
Friday, 03.11.2017
16:25

Ivice, daj i nama malo od toga što uzimaš pa da i mi vidimo tu fantastičnu igru o kojoj pričaš.

avatar
Old_school
Friday, 03.11.2017
16:16

Jel lazes sam sebe ili...spomenik ti Stojketu digni...

avatar
zekile
Friday, 03.11.2017
15:23

Odlazi Djukicu dok je vreme.

avatar
RIP KOBE
Friday, 03.11.2017
14:42

cekaj koliko sam razumeo juce nije bilo dozvoljeno da bude pun stadion zbog bezbednosti a protiv jangera ocekujem ipak da bude idemo groblje

avatar
Zoran Vukic
Friday, 03.11.2017
14:38

uzesmo tri bodw i cestitam igra ocaj ovako neide samo rezultati top nasprem igre

avatar
Poznavalac
Friday, 03.11.2017
14:21

ono sinoc je bilo jadno i bedno..dobro dobili smo i to je najbitnije ali igra je uzas,igramo isto kao protiv cacka ili ivanjice..bez nekih uigranih akcija,razocaravam se sve vise i vise svakim danom..pa kada nismo u stanju da izdominiramo protiv jednog skenderbega protiv koga cemo??