Iliev izneo činjenice i argumente: ''Neka mi neko kaže da to nije tako!''

Autor: Darko Mitrović
petak 25.05.2018.
10:58
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Sportski direktor Partizana podseća na obećanja koja je davao od dolaska na tu funkciju. Ima li nešto što nije ispunio?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

U razgovoru za klupsku televiziju, Ivica Iliev je najpre napravio rezime učinjenog ne samo u ovoj sezoni, nego u protekle dve i po godine, od kada je preuzeo funkciju sportskog direktora kluba.

Sve koji su možda zaboravili, podsetio je u kakvoj je situaciji tada bio Partizan, u odnosu na sadašnju, šta je u međuvremenu osvojeno na domaćoj sceni, urađeno u Evropi i šta je obećavano...

''Svima nama bih čestitao uspešnu sezonu, koja se završila najuspešnije moguće, osvajanjem Kupa.

Kažu ljudi, 'zašto se hvalite', a mi samo iznosimo činjenice i argumente i neka neko kaže da to nije tako. S druge strane, većina medija, čast izuzecima, osporava sve učinjeno, pokušava da uruši sistem, klub, sportski sektor, da obezvredi sve...

Pre dve i po godine, krenuli smo u neku ideju, možda sa prejakim rečima, obećanjima, pa hajde da vidimo da li smo ta obećanja ispunili'', napravio je Iliev kraći uvod, a onda krenuo redom...

''Minus 26 te zime 2016. u odnosu na Zvezdu, jedini mogući trofej - Kup, koji je tada mogao da se osvoji, mi smo ga osvojili.

Krenula je rekonstrukcija ekipe, najavljivali smo ozbiljne igrače, koji su počeli da dolaze. Veliki igrači, možda i najveći od stranaca koji su ikada igrali na ovim prostorima. S druge strane, krenuli su i rezultati. Sledeće sezone dupla kruna, preko dve godine bez poraza u derbiju... Prošla, 2017. godina najuspešnija u istoriji kluba.

Onda smo posle duple krune rekli šta nam je prioritet. Igrali smo na tri fronta, nikada nije postojao nijedan trener ovde koji je uspeo na sva tri fronta da bude uspešan'', objašnjava Iliev.

Posebno je naglasio koliko je u javnosti omalovažen uspeh u Evropi, koji je samo par meseci ranije delovao kao nešto nedostižno.

''Ušli smo nikad superiornije u LE, kada smo ušli, najavili smo prolaz grupe, kada su se svi smejali.

Mi smo kolo pre kraja grupne faze to uradili!

A onda odjednom, kao da je sve to normalno...

Dva-tri meseca je prošlo od smejanja, od nečeg nerealnog, do komentara da to nije ništa...

Onda dolazimo do toga da smo osvojili još jedan trofej, nikada u istoriji Partizan nije tri puta uzastopno osvajao Kup.

Naravno, prvenstvo ima veću težinu u odnosu na Kup, i u Engleskoj, Španiji... Ali, u Francuskoj trofej Kupa predaje predsednik, u Španiji kralj. Mi smo ti koji obezvređujemo Kup'', poručuje Iliev.

On je podsetio i na bitnu razliku kada je u pitanju finansijska situacija u klubu u odnosu na perid od pre dve i po godine.

''Sećate se da je bila blokada kluba, četiri plate su kasnile, došli smo do toga da su te plate isplaćene, dug smanjen, investirano je u terene, autobus, stadion...

Kako je to urađeno? Dobrim radom, prodajom igrača, vrhunskim radom svih struktira kluba'', naglašava Iliev.

Ne beži ni od nekih stvari koje nisu išle kako se očekivalo, a kao jedan od retkih primera naveo je revanš utakmicu u PLzenju, u 1/16 finala Lige Evrope.

''Sigurno je blo minusa ove sezone, najžalije mi je zbog Plzena, jer smo u prvoj utakmici bili toliko bolji, da smo u revanšu zaslužili da budemo odvažniji.

Nismo imali ni sreće u pojedninim utakmicama. Sećam se da smo imali po pet-šest šansi, kada lopta nije htela u gol. A prošle sezone smo pobeđivali u nekim utakmicama i sa jednim šutem u gol.

Prioritet koji smo stavili pred stručni štab bila je - Evropa! Mi smo to i pričali i obećavali i uradili, iako niko nije verovao.

Naravno da će doći i neki loš trenutak, postoje i rivali koji se bore na svoj način, ali mi smo generalno napravili jednu uspešnu sezonu.

Pored svih opstrukcija, pored borbe protiv raznih vetrenjača, mi smo došli do tačke kada možemo da kažemo - Imali smo uspešnu sezonu'', zaključio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 26.05.2018
09:36

Iskreno bih voleo da Partizan bude jaci sledece godine, pa da prvenstvo bude neizvesnije, ovako je smor kad je dvadesetak boova razlika izmedju prvog i drugog. Ali imate u klubu puno problema, realno nece vam biti lako da popravite bar vecinu tih problema.

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 25.05.2018
23:53

Odlično radiš i ti i ostatak uprave,pustite šta pričaju uvek nezadovoljni navijači i istrajte u svojim idejama....ostanite što duže možete i uprava i trener, imate svu podršku Zvezdinih navijača....

avatar
djordja
Friday, 25.05.2018
12:31

S Đukićem mo izgubili i igru i sti, svaki od igrača danas vrijedi manje nego što je vrijedio, sem Tavambe, jer se sve vrtilo oko njega, a vidjet ćemo koliko vrijedi vrlo brzo, sve što je predhodne godine dobrog učinio Marko, ovaj je sjebo...u prvenstvu smo za Zvezdom 2O i kusur, sa još najmanje 15 bodova na guzove i jedvite jade, vidite gdje smo, da nije bilo imena i naklonosti sudija, pitanje je dal bi se kvalifikovali za Evropu, u derbijima na tri utakmice smo napravili 3 šanse za 270 minuta......navijače podjelili u tri tabora, jer uprava plaća one koje su uvezli sa "Sjevera", da bi ih podržavali....Hvala i Đukiću i Upravi, niko od njih nije vrijedan grba Partizana!!!

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
15:19

Sve je to tacno u komentaru, ali, bilo je nekoliko utakmica na kojima smo i zakinuti za bodove. Svakako bismo bili BAREM drugi kako god da okrenes.

avatar
djordja
Tuesday, 29.05.2018
15:05

Nisam siguran ni u to drugo mjesto...a o igri da ne pričam...Partizan nije bio ovoliko nemoćan i neubjedljiv ni u eri Avrama Granta

avatar
Zoran Vukic
Friday, 25.05.2018
12:12

samo reci sto igramo toplo hladno i ko dovede Uresevica pored 2 beka i plus omladiska skola i ostali prmasaji

avatar
svojnasvome
Friday, 25.05.2018
11:52

Tipicno obuceni pilitikolog, obucen od vazure vuletica I vucetica! Sto put ponovljena laz postaje istina....ne bavi se sustinom nego baca prasinu u oci....
1. to sto su proterani svi bivsi fudbaleri, sto su na kvarne nacine uopste seli gde su seli,
2. Ove sezone nikad bezidejnija, losija igra partizana, sve na silu, bez slifa
3. Nijedan vazan mec sa renoniranim protivnicima nisu dobili, derbije, plzenj I to ne da nisu dobili nego su bill sramotni
4. Pojacanja ocajno odradjena al se lazni direktor rukovodio samo stojkovicem, urosem I leonardom, a ostalo sareno.....
5. Vidim ne izjasnjava se o sumi gde je procardao 2 mil eur tudjih - partizanovih para
6. Nema prica o treneru koji je unazadio samu igru I kojega su u SL pobedjivali I oni koji nikad nisu pre svega na nasem terenu
7. Nema price o tri frakcije navijaca koji teraju sve normalne sa stadiona.....pa ako I nisu krivi zasto se nisu izjasnili I trazili pomoc drzave....nista, verovatno iz nekog razloga..
ODLAZI

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
12:54

E, sad nam samo i jos jedan VuceTic fali pa da krenemo da motamo kablove Hahaha

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 26.05.2018
10:33

Prvo Iliev nije uopšte tipičan, a drugo nije ni politikolog. Treće ne mogu njega da obučavaju Vazura, Vuletić ili Vučelić kada je on autoritet za njih jer da nije njega na golu bismo imali golmana poput Živkovića, štopere poput Miloša Ostojića i Fabricija, beka poput Nemanje Petrovića ili ofanzivce poput Kojića, Božinova itd i imali bismo tim sa malim šansama za trofej i gotovo nikakvim za plasman u grupnu fazu LE, pričamo o grupnoj fazi, a ne o 1/16 finala LE. Iliev je stvorio ovaj tim, u par prelaznih rokova je od rasula napravio tim koji egal igra 1/16 finala LE, transferima i prihodima od UEFA-e doneo klubu 30-ak miliona € za 2 i po godine! E sada da pređemo na tačke pa da vidimo šta je laž, a šta istina: 1. Iliev nije deo UO koji je pobedio na neregularnim izborima za predsednika, a niti je u državnoj vladi da bi bio odgovoran zato što se u državnom fudbalskom klubu ne poštuje statut istog. Iliev je sportski direktor izabran od UO koji je na nelegitimnoj skupštini kluba pobedio lošiju stranu čiji je glavni kandidat pre izbora žestoko kritikovao poteze Ilieva koji su rezultirali duplom krunom i 1/16 finala LE što je Bjekoviću pošto za rukom samo jednom iako je decenije proveo u klubu na raznim pozicijama. Legende koje su stale uz Đurića i Nedića i nisu potrebne Partizanu. Mnogi nisu ni iz aktuelne uprave ali to nije odgovornost Ilieva. 2. Nije tačno da je igra bila bezidejna, bila je loša obično nakon evropskih utakmica i u katastrofalnim uslovima u SL (tereni i sudije), a inače ne da je bilo na silu već je falilo malo sile tj. žustrine i energije kod pojedinih igrača i pred protivničkim golom kao i u presingu koji Đukić ni do dana današnjeg nije uspeo da usadi ekipi. 3. Partizan je pokraden u prvoj važnoj utakmici - protiv Olimpijakosa u BG, zatim u drugoj protiv Videotona u BG, a onda je treću dobio u Mađarskoj za plasman u LE. Zatim je pokraden u prvom Večitom derbiju kada dva penala nisu dosuđena nad Tavambom i Jankovićem, a onda i protiv Dinama u BG kada u 1p nije pokazan crveni igraču Dinama, a zatim priznat Dinamu treći gol nakon prekršaja u napadu i ofsajda. Tu utakmicu je Đukić loše vodio ali je činjenica da je poraz zbog sudija. Isto su sudije pokušale i za plasman u 1/16 finale LE koju je Partizan ipak dobio protiv Jang Bojsa, a zatim krađa i u drugom Večitom derbiju kada je Boaći dao gol nakon prekršaja u napadu i ofsajda Pešića u toj akciji. Zatim je Plzen dao gol iz ofsajda u BG za nerešen rezultat, a protiv Grujića u trećem Večitom derbiju nije moglo da se igra. Od svih ovih utakmica možda Partizan ne bi dobio samo ovaj poslednji Večiti derbi inače u svim ostalim navedenim važnim utakmicama su sudije sprečile Partizan da pobedi osim protiv Videotona i Jang Bojsa. 4. O kojim pojačanjima pričate? Iliev je sa Tomićem, Nikolićem i Đukićem promenio gotovo celu ekipu na bolje, jedino je desni bek ostao isti, na svim ostalim pozicijama su dovedeni minimum po 1 bolji igrač od onih koje je Iliev zatekao. Da ne dužim krenite od poređenja Živko Živković vs Vladimir Stojković pa do Valeri Božinov vs Tavamba sada tj. Đurđević prošle sezone pa ćete videti koliko je Partizan sada jači, ne samo prvih 11 nego svih koliko ih ima 30-ak igrača. Pričate o promašajima? Najbogatijim evropskim klubovima ne uspeva da mu svi dovedeni igrači budu pojačanja pa čak ni da svi ispune očekivano. To je normalno jer jedan dovedeni istisne drugog dovedenog ili ga potisne da odigra slabije jer se ekipa tako namesti ili se trenerovi zahtevi tako poklope. Ogromna većina navijača ne shvata da ni mnogo bogatiji ne mogu na svakoj poziciji svakog prelaznog roka da dovedu boljeg igrača nego što su imali, a kamo li Partizan čiji budžet visi o koncu tj. zavisi od uspeha sportskog dela kluba jer UO nije sposoban da obezbedi više od milion € godišnje. Isti ta većina ne razume odnose u ekipi koji nekog neočekivano naprave pojačanjem većim nego što se očekivalo, a nekog promašajem. To se svakako ocenjuje na osnovu onoga šta se očekuje od igrača prilikom angažmana. 5. Jel Iliev radi za sebe ili za Partizan? Da li je Partizan njegov klub pa treba da ulaže svoje pare ili su to možda pare za koje je on uz trenere i igrače najzaslužniji. Kad se Suma spominjao kao pojačanje skoro svi ste bili za, a sad se pravite pametniji nego što ste bili. Ne trenira ga Iliev, niti mu Iliev određuje poziciji, niti ga on menja ili izostavlja iz tima. Najbolji primer posle odlično odigrane utakmice u BG protiv Plzenja Đukić mu daje poslednjih 12 minuta u revanšu gde nam je trebala utakmica na gol više. Jel i za to kriv Iliev? Jel kriv Iliev zato što UO nema para da isplati Đukićev raskid ugovora da bi doveli novog trenera? Verovatno je kriv zato što je nametnuo sebe i zato što je najzaslužniji što je klub zaradio 30-ak miliona €. 6. Iliev je pričao o Đukiću, a između redova je rekao da nije potpuno zadovoljan s njim u čemu se slažem jer je s ovim timom morao da pobedi gotovo sve utakmice (tu mislim na one utakmice koje Partizan nije izgubio ili odigrao nerešeno zbog sudija). 7. Iliev da priča o navijačkim frakcijama? Iliev da traži pomoć od države? Prvo Iliev je sportski direktor, nije član UO, a i da jeste nema potrebe da traži pomoć države jer je posao države da zakonom štiti svakog pojedinca na svakom mestu u državi. Obrati se ti državi po tom pitanju, a ne Ilievu. Znači vama ne smeta to što se Partizanu uzima stadion, ne smeta vam što ne može godinama da dobije dozvolu da sagradi internat, čak i kad vam smeta neligitimna skupština kluba krivite Ilieva, ne smetaju vam sve stvari koje iz FSS direktno idu na štetu Partizana, a tu mislim najviše na neregularnost lige, najviše zbog suđenja, ne smeta vam što UO ne može da pokrije 10% budžeta već 90% mora pre svega sportski direktor tj. Ivica Iliev svojim umećem radom pa čak i kad to uradi secirate ga zbog grešaka na statističkom nivou, ne smeta vam što klub uloži novac u kapije, a one ne deluju na muzičke instrumente, ne smeta vam što se novinari dobacuju klubom kao teniskom lopticom već vam smeta Iliev koji jedini reaguje na to, ne smetaju vam sve one sudijske greške zbog kojih je Partizan ostajao bez bodova, ubedljivijih pobeda, golova, pojedinačnog učinka sve što je pojedinim drugim klubovima servirano od istih, ne smeta vam što jedan zvezdaš kakav je Lalatović kaže da je došao Mančester umesto Čukaričkog protiv zvezdice ne bi mogao da pobedi - Partizan je ove sezone napravio značajan iskorak u Evropi koji bi bio još ubedljiviji sa pobedama protiv Olimpijakosa, Videotona, Dinama, Plzenja da nije bio pokraden u tim utakmicama i zasluženo osvojio duplu krunu u Srbiji, mogao je i dominantnije ali je odigrao koliko je dovoljno. Uz UO koji nije sposoban ni za šta najveći problem su navijači koji očekuju da Partizan treba da pobeđuje i protivnike i sudije, a ako ne uspe u tome onda su krivi igrači, trener i sportski direktor - totalno obrnuta logika ogromnom dela navijača Partizana koji za razliku od nekih drugih navijača idu u totalno drugu krajnost nerealnosti.

avatar
nikoletina bursac
Friday, 25.05.2018
11:32

Imali smo sezonu kao Čelzi. Kao prvaci ušli u Evropu, prošli grupu, i odma ispali. Titulu nismo odbranili, al smo osvojili kup. Bez glavnih igrača od prošle sezone i nije moglo bolje. Većinu"derbi" utakmica smo izgubili. I Conte i Djukic će vjerovatno da lete, al šta ih briga, imaju ugovore... Poredjenje je glupo, ali je suština ista... Isto se radujemo, isto tugujemo, isto pobjedjujemo, isto gubimo, isto osudjujemo, isto mrzimo crvenu boju. Nekom je crven Arsenal, nekom Zvezda, nekom Mančester, nekom Vojvodina...

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
12:27

Jedina je razlika sto je tamo titulu osvojio Siti, a ovde nije svetloplavi Rad:-D

avatar
Uroš M.
Friday, 25.05.2018
12:44

Zamisli kako je nama sto volimo i PFK i CFC 😁

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
11:30

Nije tako! Najuspesniji moguci kraj je bio prosle sezone je kad je trofej u Kupu automatski znacio i osvajanje duple krune! Drugo, kako te vise nije sramota da precutkujes kako smo ocajno igrali u Derbiju! Mi ni u jednom od tri Derbija nismo bili bolji, u drugom da kazes da smo mozda bili egal, ali, u prvom i poslednjem (trecem) smo bili inferiorni. Aha, vazi, super, za tebe taj treci on nije bio bitan, u redu. Ovaj klovn cini i prikazuje Partizan veoma malim klubom isto kao i onaj pantic koji im svima puni glavu tako da se ovi osecaju nedodirljivima posle svih tih oda i svog tog laskanja na tonu. E, stvarno, ne mogu vise da citam sta ii palamudi, moraju da odu i vucelic, i vazura, i on, i djukic, i pantic, i ozegovic koji je apsolutni simbol degradacije u igrackim redovima na nekoliko nivoa. Jedino profa tu kao nesto radi i bori se, ali, neka ipak i on ode kao deo te garniture od kraja 2014. da se vise ne bi vukli nikakvi repovi, ionako njegov trud ocigledno ne nailazi na dovoljnu podrsku u rukovodecim strukturama kluba i nije ispracen u onolikoj meri u kolikoj bi trebao da bude da bi bio evidentno delotvoran po Partizan- nadam da se da je sad u skladu sa uslovima?

avatar
mile stojkovic
Friday, 25.05.2018
11:28

Koliko je sad minus u odnosu na Zvezdu?!

avatar
Grobar RS
Friday, 25.05.2018
11:24

Ovaj Ilijev,nije normalan covjek, vas najveci uspjeh je da ste prodali svu djecu iz Partizanove skole za mizerne novce/ Šaponjic,Lukić,Mihajlovic,Vlahovic / a sta te stvorili za to vrijeme, dug Vazura ne smije ni da kaze .Naplatili ste pare koje vam je ostavila stara uprava i plus pare od prodatih igraca a dug se povecao, svaka vam cast. Otjerali ste iz kluba sve ljude koji su stvarali a vi danas trosite. Bruka ste i sramota, uspjeli ste i navijace da podijelite i otjerate sa stadiona. Da imate obraza odmah bi otisli sami..........

avatar
Partibrejker
Friday, 25.05.2018
11:05

Samo još rast GDP nije spomenuo,sve ostalo zvuci isto.Neveruj te svojim ocima već onome što ja kažem.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
11:26

Ne verujte, ne neveruj te.