Iliev hvalio tim, pa kritikovao pojedince: "Nekoliko nesvakidašnjih grešaka..."

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 26.07.2017.
20:39
Izvor: Sportske.net

Ivica Iliev je bio zadovoljan zalaganjem Partizana u meču protiv Olimpijakosa, ali to nije donelo rezultat.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Olimpijakos je uspeo da slavi u Humskoj sa 1:3, a svaki od golova gostiju je bio nakon grešaka crno-belih.

"Primili smo golove iz naših grešaka. Oni su pored toga imali još jednu šansu, koja je opet bila posle naše izgubljene lopte. Oni nama nisu pravili preterane probleme, mi smo bili konstantno opasni unutar 16 metara. Veliki broj divnih akcija... Situacija kod 1:1 kada Leo promašuje je samo jedan detalj koji je odlučio utakmicu", rekao je Ivica Iliev.

Sportski direktor Partizana je rekao i da je mnogo više očekivao od pojedinaca, a naveo je Evertona. Ipak, hvalio je Leonarda i Tavambu, koji su juče dosta pokazali, po njegovom mišljenju, baš kao i Janković.

"Izgledali smo kao ozbiljna ekipa. Igrali smo napadački, mi smo Partizan i mi igramo tako.

Neki koji su najiskusniji nisu bili na svom nivou. Moramo biti pošteni. Izdvojio bih Evertona od kojeg sam mnogo očekivao. On je davao svoj doprinos, ali nekoliko nesvakidašnjih grešaka je napravio. Bio je povređen, donekle se to naslućivalo. On posle povrede nije na nivou.

Odbrana je superdominantna u Superligi, ali juče nije bila na svom nivou.

Janković je pokazao karakter, Leonardo i Tavamba su ovaj nivo evropskog fudbala. Tavamba je osporavan, vezivali su njegovu snagu samo za domaće prvenstvo, ali je juče pokazao superiornost i on je neko na koga Partizan ozbiljno računa.

Leonardo je klasa za sebe i ako nas bude napustio, moramo da budemo svesni da je to igrač koji je nerealno u Partizanu
", rekao je Ivica Iliev.

Govorio je o suđenju, ali nije dozvolio sebi da javno iznosi ono što misli.

"Moramo da se prilagodimo, bilo je do nas, pravili smo greške. Kakvo god da je suđenje, bilo je na vagi, moglo je da ode i na jednu i na drugu stranu, otišlo je na njihovu", rekao je Iliev.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neymar-junior-10
Thursday, 27.07.2017
18:14

Imao si 6 mjeseci da dovedes zamjeni za Milenkovica, ali ne vi ste se sjetili Cirkovica koji kod 4 trenera nije uspio da se nametne, i on nama sad igra u ovako vaznim mecevima! Svaka lopta na njega je ocajno ispucavanje, a intervenise tako sto sutne loptu u out.

avatar
unpa
Thursday, 27.07.2017
08:25

Bezopasno, pravilinijski, čitljivo, panično - to je prava slika a ove priče o majstoru Leonardu su za naivne. Nije se video, osim kad je promašio ili protestvovao

avatar
gorango
Thursday, 27.07.2017
00:42

Ivice! Kljucna rec je IZGLEDALI smo kao ozbiljna ekipa!

avatar
aca123
Wednesday, 26.07.2017
23:40

Mislim da bi uefa pošto već menja sistem takmičenja sledeće godine trebala da promeni i sistem kvalifikacija za L.Š i L.E. da napravi nešto tipa letnja liga šampiona zvuči smešno ali recimo umesto sadašnjih eliminacija kroz 4 kruga. Da napravi recimo 8 grupa sa po 4 tima i da samo prvaci grupa idu direktno u pravu L.S. svaki tim bi imao zagarantovanih 6 utakmica u evropi i šansu da se izbori za dalje takmičenje čak i ako kiksne na prve dve utakmice zbog neuigranosti da se napravi fond 300-400 k. Za učešće kao i za svaku pobedu recimo 400 k. A a remi 200 tako da tim koji je prvi u grupi zaradi oko 3 mil. + 12-13 za plasman u pravu L.S.timovi bi bili svrstani u 4 šešira prilikom žrebanja naravno po koeficijentu,ne bi mogla da budu dva tima iz iste zemlje u grupi igralo bi se 2,3,4 nedelja u julu pa nedelju dana pauze i onda 2,3,4 nedelja u avgustu sredom i utorkom u dva termina kao i sada mislim da bi sem ovih prvih 15 zemalja na uefinoj rang listi sve ostale zemlje imale višestruku korist od ovakvog sistema kvalifikacija za pravu ligu šampiona i ligu evrope a plasirali bi se samo prvaci grupa,ovako bi nešto ja uradio ali ja se ne pitam interesuje me koliko bi vas podržalo ovakav sistem kvalifikacija???

avatar
GlasRazuma
Wednesday, 26.07.2017
22:17

Kao veliki zvezdas moram da pohvalim Partizan iz jednog razloga,a to je da je Partizan od prvog minuta igrao hrabro i bez ikakvog respekta prema Olimpijakosu...I pored rezultata 0-1 uspeli su da se vrate u utakmicu i u pojedinim trenucima cak migli i da je okrenu u kontra smeru....nedostajalo je malo i srece. Sve u svemu...bez obzira na rezultat,pohvale Partizanu na dobrom mecu !!! Voleo bih da sutra vidim jednu hrabru Zvezdu,bar toliko koliko je juce hrabar bio Partizan !!!

avatar
svojnasvome
Wednesday, 26.07.2017
22:56

Svaka cast za komentar.....mozda nirmalan rivalitet ipak nije tabula raza

avatar
R
Thursday, 27.07.2017
09:39

Srecno veceras...

avatar
Dača
Wednesday, 26.07.2017
21:55

OK, tačno je da su pojedinci sinoć podbacili ali čija je krivica kad najskupljeg igrača u istoriji kluba dovedeš u pet do ponoć i on bude totalno nespreman za (dosad) najvažniju utakmicu u sezoni, bekove igraju Vulićević i Miletić koji nemaju kvalitet za evropske utakmice?

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 26.07.2017
21:54

Moram da pohvalim opredeljenje Djukica i jedine zamerke njemu su sto nije ranije napravio izmene jer nam je falilo svezine da izvrsimo pritisak posle njihovog drugog gola i sto smo premalo napadali po levoj strani u drugom delu.Jesmo sami sebi dali golove,ali glavni uzrok za to je sto nije dovedena osmica tj. igrac sa sigurnim pasom,koji diktira tempo i moze da zakljuca loptu i osigura prenos lopte u njihovu trecinu.O tome sam pricao jos zimus kao i jos nekolicina sa portala,nije mi jasno da ljudi u klubu to nisu videli ili su verovali da je Kosovic zreo za to.Napisao sam juce da Cirkovic ume da zablista u velikim mecevima i on je stvarno odigrao dobro,ali je cinjenica da on i Ostojic ne mogu igrati zajedno u ekipi koja igra visoko i jos plus cesto gubi lopte u opasnoj zoni,previse su spori i ostaju na vetrometini.Mogla je biti druga prica da je Leo dao gol,ali objektivno ovaj tim nije odigrao nijedan mec na ovom nivou i moglo se ocekivati da nece sve ici kako mi zelimo.Da nama ostane ovaj tim pa da kazemo da cemo uciti na greskama i steci iskustvo,ali je realnost da ce oni najbolji da odu ako ne sada onda na zimu pogotovo ako ne bude LE,a to znaci da cemo naredne godine igrati opet sa nekim novim timom koji ponovo nece imati iskustvo...

avatar
svojnasvome
Wednesday, 26.07.2017
23:01

Sve se slazem plus....ko da vidi, prijatelju u upravi sede politicari a ne sportisiti, likovi koji loptu nisu sutnuli u zivotu. Za ovaj novac poodavno su mogli dovesti sumu i imao bi vremena da se spremi i uigra al ovo je blago receno javasluk...sa svojim parama i kapitalom tako sigurno ne bi postupali. Pitaj nekog privatnika kako on razmislja u nekim situacijama ove vrste....plus odlazak blekija bez zamene....pa oni druze ne vide da partizan nema odbranu, da nema levu stranu sa miletom, plus cirko i mali kosovic...o cemu pricamo uopste??

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 26.07.2017
23:39

Natezali smo se toliko dugo oko Sume,izgubili ga za meceve od kojih zavisi sezona i na kraju jos platiti vise nego sto su oni trazili pre mesec dana.Nismo hteli da preplatimo domace stopere,a onda na kraju ipak dali 350k timu iz druge lige Belgije za igraca koji nam sedi na klupi.Bilo bi mi logicnije da su dali Rajkovicu npr. za sam potpis tih 350k onda jos platu na nivou Evertona.To bi bilo dovoljno da se on nagovori,a ne bi niko pravio problem u svlacionici kao u slucaju da su mu dali samu platu pola miliona.Vrtimo se u mestu i cekamo da nas sreca pogleda i UEFA nam pokloni 15 miliona,propustamo sanse vec citavu deceniju,a za koju godinu kad veliki zatvore LS moci cemo da svedemo klub na poluamaterski nivo.

avatar
Shekymax
Wednesday, 26.07.2017
21:49

Ivice, zasto kvalifikacije igramo sa timom slabijim od prosle godine (Milenkovic otisao) i bez pojacanja? Morali ste ojacati celu odbranu koja je tanka za Evropu... i golman nam je los... Everton je srcan ali nikada nije bio kreativac, fali nam i bolji centarfor... Da, ima puno posla i treba puno para ali ako hocete u Evropu a narocito u LS onda radite nesto! Leo i Suma odlicno, ajmo dalje, nemojte da stajete, inace nam nema Evrope ni narednih godina...

avatar
Wednesday, 26.07.2017
21:45

Olimpijakos ima 60M € budžet, Partizan je do sad obezbedio oko 6M €. Olimpijakos ima 52% stranaca u ekipi, Partizan ima samo 5 stranaca jer ima pravo na samo 4 u SL. Partizan je oštećen za 3 crvena kartona (Romau, Ofoe, Figueiras) i 3 slobodna udarca sa omiljene Leonardove pozicije. To su nepobitne činjenice iz kojih proizilazi sve ostalo. Ne može ni Ostojić da igra više odlično kada pored sebe ima Ćirkovića i Miletića koji igra veoma loše od početka sezone, a ispred sebe Kosovića koji je čista 0 u defanzivi, ne može se ni Evertonu zameriti na jednoj lošoj utakmici protiv Olimpijakosovih igrača koji su daleko skuplji pogotovo kada mu je za saigrača na sredini određen Kosović. Znam da će mnogi reći da je Ćirković odigrao odlično ali pogledajte još jednom gde je bio i kako se kretao kod prvog gola, umesto da ide ka mestu događaja, ka lopti on beži od nje i širi kao da mi imamo loptu u posedu, a Kosović nije do kraja zatvorio prostor iza Ostojića već je neobjašnjivo zastao. Ta dva igrača su napravila razliku u korist Olimpijakosa ali Leonardu, Đurđeviću, Tavambi i Jankoviću nije dozvoljeno bilo da naprave razliku u napadu zbog očiglednih sudijskih grešaka. Zato je Partizan izgubio, a ne zato što smo pravili greške jer sa ovakvom postavom je i bilo za očekivati da pravimo greške protiv Bena, Marina ili Emenikea jer pogledajte njihove karijere, vrednost na tržištu i plate pa uporedite sa Ćirkovićem, Ostojićem i Miletićem pa i Vulićevićem i Miletićem koji su čak i bili na nivou tih igrača. Ukoliko nošeni emocijama ne sagledate sve uzroke u ovom slučaju lošeg rezultata nećete ni doći do prave analize, a mnogi izbegavaju činjenicu da je u ovakvoj konstalaciji snaga što se tiče stranaca, budžeta i plata svaka sudijska greška na štetu autsajdera ogromna posledica na dešavanja na terenu i u krajnjem slučaju na rezultat. Može da se pogreši par puta ali ne 20 i kusur puta na štetu jednog tima i svega par puta na štetu drugog tima, to nije slučajno.

avatar
Srki987
Wednesday, 26.07.2017
22:25

Deo komentara podrzavam, drugi toootalno nerealan. Mi Srbi se uvek vadimo na loše sudjenje...fudbal je muska igra, na sta bi ličilo da ovaj samo trči i maše crvenim kartonima. 3 crvena...ajte molim vas...

avatar
Old_school
Wednesday, 26.07.2017
21:17

Jel u ovoj Srbiji, svaki fudblski funkcioner zavrsava neki kurs za davanje besmislenih izjava? Jel to uslov za funkciju? Nebitno koji klub.

avatar
Eazy-E
Wednesday, 26.07.2017
20:43

a koliko para dobijamo ako prodjemo grupu LE

avatar
Np
Wednesday, 26.07.2017
21:33

Nema potrebe da razmisljas na tu temu :)

avatar
R
Wednesday, 26.07.2017
21:36

Milion i sto hiljada evra ako budemo prvi u grupi, 800 hiljada ako budemo drugi.